Sunday, June 12, 2011

Bagi Tiket Ikut Seat La....

 Aku ada buat GA oit.....sape nak join... klik SINI...

Ni keadaan aku pegi stadium semalam.... Aku nak citer la kat korang pengalaman aku pegi tengok bola semalam.... Aku sebenarnya suka tengok kat TV lagi... sebab lagi jelas dan selesa.... Tapi semalam aku pegi sebab nak tengok sendiri dan nak amik feeling macam mane perlawanan akhir di stadium....

Sememangnya ramai giler orang.... Kereta dah start di parking sebelum simpang masuk ke jalan nak pegi Bukit Jalil lagi... Semua berarak berjalan dengan bendera masing-masing...tak de pergaduhan.....bagus....tu yang aku nak tengok.... Musuh hanya di dalam stadium....keluar je jadi kawan balik.... 

Bab cari parking...memang susah kalau datang lewat.... Polis memang jaga dan sekat sumer jalan..konon nak bagi senang...tapi bagi aku ada sesetengah cara depa nie menyusahkan jugak...Takper.... tak nak komen hal tu... Cuma aku nak komen.... pasal tiket.... kalau yer pun nak untung....jual la tiket ikut seat yang ada... Semalam ramai yang ada tiket tapi takde seat....sampai tangga diisi dan sampai takde tempat nak duduk langsung! Jual la ikut seat.....Ramai yang tak puas hati pasal tu....

Aku semalam pun salah sorang mangsa....dapat tiket....tapi takde seat....tu kira masuk lepas maghrib... Kire awal jugak la kan... yang masuk sebelum maghrib tu.... kebanyakan memang tak solat la aku tengok.... Masa azan je senyap kejap...habis je azan....sambung sorak.... Hadoi... 

Aku dapat la duduk di tangga...tapi bahagian yang ok la view dier.... Tu pun jenuh keliling stadium..sampai aku dan wife rilek je masuk bahagian Terengganu.... Sumer duk usha je aku macam aku ni pencurik...ha ha ha. Buat bodo sudaaaa.... Aku nak cari seat...bukan cari gaduh kan... Tapi ok jer.... Last-last aku duduk bahagian dekat dengan VIP.... he he he....

Cuma nak highlight kan.... Jual la tiket ikut seat yang betul... kesian....ramai giler datang dan beli tiket....tapi last-last duduk di celah-celah.... Bukannya duduk di seat yang sebetulnya....bayar RM30 jugak....yang bayar RM50 pun tak dapat seat semalam... Memang sah-sah ambik untung... Kalau yer pun nak ambik duit orang ramai.... sediakan la seat.... Ni tak... keselesaan taknak bagi...duit nak.... Pastu salahkan penonton kalau mengamuk kan.... haih..

8 comments:

Jiejah Gorjes said...

mmg dr dulu x penah ikut seat la.. sbb tu g sana time dpt tiket free je kalo bayo sendiri mintak maap huhuhu

Razil Tahir said...

hehehe.. bru igt nak pegi smlm sbb xpernah tgk bola live kat stadium...
tp dah gitu gayenye mmg takkan pegi lah kot.. heee :)

mas saari said...

tak pernah pegi stadium tgk bola!

Ujang9897 said...

dh mmg mcm tu...yg penting dtg awal..

takda dlm sejarah tiket ikut no seat nie..hehe

org kelantan kan suka berebut..hahaha


padan muka kalah..=)

http://azfar9897.blogspot.com/2011/06/padan-muka-kelantan.html

sab solhi said...

xpnh lagi g tgk live.. papepon sy sokong!! hehehe

Budak Botak said...

Adeiii susah gak camni. Tapi semalam ada gak nampak seat yg kosong, mungkin x bagi duduk dekat sgt antara kedua-dua penyokong...

aizamia3 said...

kesiannya.. seronok bila dapat sama2 meraikan kat stadium tapi tak larat nak hadap jem sesak bagai tu..

Ayen... said...

pada dieorg 'janji aku untung,korang nak duduk mcmane pun lantak koranglaa'....hehe.