Thursday, June 16, 2011

Lagi Gempak Dari Konsert, Bola Sepak Atau Himpunan Hari Belia

Apa yang lagi gempak dari semua tu?? Memang sah-sah la segmen berskandal aku!! Ha ha ha...mari..mari.... Kita mempertingkatkan traffic blog secara jangka masa panjang..... klik SINI yer.... Ok...ok....kembali ke topik asal....

Aku tengok kat Malaysia ni banyak sangat perhimpunan secara besar-besaran...memang ramai giler manusia yang hadir untuk menyaksikan apa-apa pertunjukkan atau perlawanan....atau pun pertandingan.... Contohnya Konsert AF.....walaupun buat depan masjid...ramai yang protes....tapi tetap ramai yang pegi... 

Bola pun sama..... ramai giler yang hadir untuk perlawanan final... Penuh stadium....seat yang diperuntukkan untuk lebih 50 ribu orang..penuh sampai ade yang duduk kat tangga.... Sangat ramai..... Himpunan Sejuta Belia haritu pun sama..... ramai giler..... sampai sanggup berjalan jauh semata-mata nak hadir ke Karnival Terbesar tu...

Ada yang datang secara sukarela....ada yang datang secara paksarela...Tapi paksa pun takpe la kan...sebab macam-macam ada.... Boleh berhibur.... Sama jugak apa-apa karnival.....Jom Heboh ker.....MAHA ker....komfem ramai la orang yang hadir kan.... Tapi.....mesti ramai yang tak sedar akan sekarang ni ada satu event yang sepatutnya lebih ramai dari semua di atas.... Pertandingan Tilawah Al-Quran Peringkat Kebangsaan....

Ermm....ke ramai yang tak perasan ada event ni ek... atau sebab memang buat-buat tak tau... Oh....mungkin sebab buat kat Sarawak kot... ke tak tau pun dibuat di Sarawak.... Tapi ditayangkan di TV1 sekarang... dan masuk hari ke berapa dah hari nie..... Ke tak tau ade kat TV? he he he....

Aku saje je bagi persoalan.... korang pikir-pikir la kan.....lagi satu....bagi yang government servant...mesti dah terbiasa dengan dipaksa hadir ke apa-apa event kan.... Ade tak korang dipaksa hadir ke Tilawah Al-Quran macam ni? Ade tak? Kenapa takde ek..... event lain selalu jer dipaksa kan...kenapa event murni cenggini tak dipaksa pulak.....:)

Aku nak bagi cadangan la kan....kalau la ada pihak pemimpin yang baca blog buruk aku nih.... Dari duk paksa hadir ke majlis tah apa-apa tu....baik korang paksa hadir ke Tilawah Al-quran macam nie.... ataupun Forum Perdana ker....ape ker.... paksaan yang berguna.... Depa nak dengar ke tak nak...itu terserah.... Tapi tu barula paksaan yang berguna... Sesuai jugak dipraktikkan untuk golongan remaja.....budak-budak sekolah.... Dari duk paksa datang hari belia hari tu....baik paksa datang ke event suci macam ni..... Ada jugak manfaat kat budak-budak tu.....sekurang-kurangnya terkeluar la sedikit cebisan hitam yang ditempek setan kat hati depa....walaupun datang tidur jer...tapi hati tetap mendengar... kan...kan...

Bagi aku...event tu lagi gempak...sebab bacaan dipertontonkan bukan saje berlagu...tapi siap bagi tafsir lagi... nak harapkan korang baca tafsir sendiri kat umah....jangan harap ler.... he he he.... Event yang boleh menghidupkan jiwa...mententeramkan hati...ilmu...dan dapat ilmu yang berguna....selain dapat berhibur ala-ala kadar....Kalau ade yang rasa entri ni menyampah giler.....tu maknanya something wrong dalam jiwa tu.... huhuhu.

GA aku tu jangan lupa join ek... klik SINI...

7 comments:

aizamia3 said...

sekejap je hangatnye.. pastu senyap..

Isteri Encek Bard said...

tu tu... kan bagus ada kempen pi tilawah al-quran

farahin nasir said...

biase la manusia.. :)

DONIA KITA DOLU-DOLU..:)

♥Mrs.Eady♥ said...

lumrah alam...hurrmm...

Mawar Berduri said...

kita tak leh paksa semua manusia, tapi kita boleh cuba.. ye dak?

Rozali said...

Assalamualaikum PW

cadangan yg baik
tapi.....ada ke mereka nak bawa kita ke sana...

Wassalam

Rahmad said...

lumrah alam..
manusia lalai dengan hiburan..

Entri Terbaru > Ketagih Facebook? Ini Ubatnya..

Ping your blog