Thursday, June 2, 2011

Teka-Teki Pasal JAM...

Banyak teka-teki yang korang boleh guna hanya dengan perkataan JAM.... AKu bagi la kat sini teka0tekiringkas yang korang boleh buat hanya dari perkataan JAM sahaja.... Oh sebelum tu, aku ada buat GA ringkas nie.... sape-sape nak try masuk, boleh la try join kat SINI.Setakat nie hadiah ringkas-ringkas jer... Tapi sape-sape nak bagi lagi hadiah, aku tak kisah..:)

Teka-teki: Jam apa ada paling banyak air.
Jawapan: JAMBAN

Teka-teki: Jam apa paling jahat
Jawapan: KEJAM

Teka-teki: Jam apa selalu pengakap pakai
Jawapan: JAMBORI

Teka-teki: Jam apa boleh dimakan
Jawapan: JAMBU

Teka-teki: Jam apa selalu dikaitkan dengan lelaki jer...
Jawapan: JAMBANG

Teka-teki: Jam apa boleh buat orang gelak
Jawapan: JAMBU Maharaja Lawak!

Teka-teki: Jam apa yang selalu kene baling batu
Jawapan: JAMRATUL Aqabah, Wusta ker...tak kisah.

Itu ler sedikit sebanyak teka-teki ringkas yang koran gboleh buat hanya guna perkataan JAM jer.... masa nak teka-teki tu, bagila contoh jam sikit....Katalah pasal Jam yang paling banyak air..... Selit la.... "Jam ALBA ker...Jam Dunhill ker..." Barula dier duk pikir jenis jam....he he he. Selamat mencuba!

9 comments:

mynameismy said...

hahah.. senget tol.

dwaty said...

hahahaha... jam paling banyak air tu yang tak tahan...

msredcheesecake said...

MR PW,
CER TRY CER TRY...
JAM APE YANG ORANG TAK SUKA?

BRO_MONDAY said...

bro wacana : nice idea ni bro...ai laik dis!!! koh koh koh yam palim x tahan, JAMBU MAHARAJA LAWAK pun terselit jugak!!!

♥Mrs.Eady♥ said...

entry membuat ku tersenyum :)

fyna said...

hehehe..jam paling byk air..
adooiii...
nice!!

Isteri Encek Bard said...

jamban

Eera Shera said...

haha..lawak la

LAVENDERIES SHAYLEE said...

ada sumtin yg menarik utk di share bersama.. :)

http://mystory-fikriyyah.blogspot.com/2011/06/super-apple.html

Ping your blog