Monday, April 25, 2011

Blogger Peramah dan Femes

Kebanyakan blogger sekarang dah tak macam dulu-dulu dah...dulu mungkin ramai yang nak suka-suka jer... Tapi dengan adanya syarikat pengiklanan macam nuffnang, innity, advertlets, dan lain-lain....kebanyakan dah anggap blog ni peluang nak dapat side income.

Benda tu aku tak tolak...memang betul pun.... tapi itu bukannya satu-satunya tujuan berblog. Macam aku.... tujuan aku banyak..... pasal side income pun ader...nak berkawan pun ader... nak share ilmu dan informasi pun ader....ader jugak nak share aku punyer pendapat dan idea kepada umum... Nak tepon radio macam susah nak dapat kan....nak masuk rancangan forum dekat tv...kene la femes dulu. Pemikiran....lebih kurang jer... cuma diorang ada peluang nak berinteraksi jer.

Kiter-kiter ni.....blog la saluran yang paling senang nak kongsi pendapat. Ermm.....dari duk lepak-lepak tak tentu hala.....baik la berkongsi pendapat dalam blog kan? Cuma satu je pesanan kat bloggers...jangan tak aktif beriadah pulak...kesihatan kene jage jugak yer...he he he.

Biler dah lamer berblog....mungkin ada yang jadi femes kan? Tapi....susah nak femes nih. Susah nak jadi femes dan susah biler dah jadi femes. Sebab ape .....sebab nak penuhi hasrat orang lain. Ade yang nak bergambar....ada yang nak si femes tu selalu berinteraksi dengan dier.....macam-macam. Kesian la pulak kan..kene la layan sumer jenis perangai orang.

Kebanyakan blogger yang dah femes ni sebenarnya peramah dan baik. Tapi kadang-kadang tu ramai sangat nak layan.... tu yang jadi tak terlayan tu. Lagipun depa ni tak biase lagi dengan keadaan hidup femes nih...yela....kebanyakan blogger ni orang-orang biase jer.... kehidupan orang kebanyakan. Mungkin ade la yang dah biase dengan kehidupan selebriti kan.... tapi kebanyakan nya tak. Aku? Aku tak femes...tak perlu risau akan hal tu..hihihi.

Ok lah..... ade keje la pulak.... tadi dah la internet selow giler... sabar je la kan..... Cabaran berblogging tu... :)


Sape nak join segmen terbaru aku....KLIK SINI

P/S: Jangan Lupa UNDI saya untuk Blogger of The Year dan Top LoL (Humor) yer....:)

11 comments:

Miss Ran said...

taw tkpe
y tak pemes terpinggir mnagih smpati

bile pemes jadi serabut ramai menanti

jadi siapa dulu yang akan mati?

Alya EsprĂ©zzo ✿ said...

hehehhe..susah gak idop pemes nie.. :)

Nur Ardilla Najwa said...

huhu... setuju-setuju...=)

OKED chokelat said...

ade blogger yg femes tapi sgt2 ramah..suke betul..hehe...tapi ade jugak yg baru femes tapi sombong...igt kite nak tumpang femes die...dlu leh je tgr2..tapi bile da femes n jd somebody kite tgr pun xlayan...biar saye xfemes n xterasa lak nak tumpang femes die tuh..tacink betul la...

zacky ~786~ said...

btol tu .. skong3..

akmar dean said...

true. jd femes ngn tak femes dua2 ada pros and cons dia. :)

new post: http://sigadiscomel.blogspot.com/2011/04/macam-mana-nak-bagi-cornflakes-rasa.html

mcm ni lah said...

merancang nak melabur skit nak letak iklan kat header blog wacanaku,. mesti best nye

udin said...

betui3.. masing2 ada agenda sendiri dlm blog ni.. pandai2 la bawa diri.. suka statement ni.. "Cuma satu je pesanan kat bloggers...jangan tak aktif beriadah pulak...kesihatan kene jage jugak yer..." terbaik bro! PADU!

mas saari said...

ermmm entahlah...tapi buat masa skrg Mas berblog sekadar nak tambah kenalan dan share cerita dan info!

tentang income dari blog tu tak kisah sgt..letak je iklan tapi tak pernah check pun dpt duit ke tak!

harrazdani said...

nasihat berguna untuk mereka yang baru nak mula menceburi dunia bloging cam saya....trimas :-)

Rozali said...

Assalamualaikum PW

saya tumpang femes PW
he he ...boleh kan

Wassalam

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785