Thursday, April 28, 2011

Kenapa Anda Selalu TYPO...

Perkara selalu berlaku oleh seorang blogger selain tahan kencing dan berak.....ialah TYPO. Apa itu TYPO? TYPO ialah menaip secara hentam sajalah dan secara tak tengok keyboard seolah-olah dah pakar giler menaip tetapi tak! Ha ha ha...

Okeh...aku senaraikan la kenapa korang selalu TYPO....erk....aku sekali kot....selalu sangat TYPO...huhuhu. nak tau kenapa?

Sebab Nak Cepat
Ni kalau tengah berlumba-lumba nak publish kan entri cepat-cepat... Lagi-lagi join segmen kembar aku... he he he. Yang gegar tu kan.... kene pulak ade taip-taip..memang habis la....segala-galanya lintang pukang.... 

Sebab Ngantuk
Blogger ni sanggup berjaga malam kerana kejar traffic...Sampai mata tu dah kuyu ala-ala awek Jepun dah.. Tapi still nak tulis entri lagi.... time ni...memang taip pakai hidung la kot.... Mesti yang terbuat gini ni die hard fan Zizan....he he he.

Sebab Tahan Kentut 
Ada jugak ker? Ade......bakal pengantin selalu buat.... ha ha ha. Akibat suka tahan...mula le cirit birit hari-hari... selalu berak pagi..kan...kan... haaaaa..... betul kan? Kan dah kate....sape suruh tahan kentut....Tengah-tengah tahan tu.... sempat lagi tulis entri...... mule la muka merah padam menahan seksa....lagi-lagi kentut campor dengan nak be................ ehem-ehem.... aku tengah makan.... takleh sebut..ha ha ha.


Sebab Tengah Calling-calling
Ni kalau si blogger tu tengah bercintan-mintan la kan.....Tak leh delay langsung.....pastucakap pulak berjela-jela panjang nyer sampai dua tiga jam..... Terpaksa la buat entri sambil borak-borak... Tu pun si gadis atau pakwe duk selalu tanye..tengah buat ape...kan....kan..... Yang kita ni mule la taip apa yang diborak + isi asal entri..... akhirnya.....ke laot! Tah ke mana entri tu...ha ha ha

Sebab malas Nak Bace Lagi Sekali
Ni kebiasaan bagi aku...bajet pro kan...taip-taip...terus post.... kalau entri ni ade TYPO...tu maknenyer lepas aku tulis....aku post terus...he he he.

Sebab memang sejak azali
Ni takleh buat apa la kan....memang tabiat dier nak TYPO...dah tulis slow-slow pun tertypo jugak.... terpaksa la tulis dalam BI...sebab ada correction sendiri...hihihi. Blogger BI tu.....mesti suka sangat terYPO kalau dalam BM tu...ha ha ha....Oit...oit.....jangan marah...contoh tipu je tu...

Sebab keyboard rosak
Acecece....salahkan keyboard la pulak..... ha ha ha... Beli jer la baru kalau keyboard rosak.... murah je kan... 

Sebab......sebab ape lagi ek... sambung-sambung.... aku dah takde idea nih...huhuhu.Nak sambung mengundi la pulak.... korang dah undi? Undi la dier ni.... he he he. SINI

P/S: Jangan Lupa UNDI saya untuk Blogger of The Year dan Top LoL (Humor) yer....:)

16 comments:

yatie Awang said...

memang betul2 typo lah kalau mcm tu haha

mynameismy said...

sebab nk cpt sgt published... grr..

my slalu cek dlu..;D

klu dah published pn masih ade typo edit balik agagaga

Budak Botak said...

he3, sebab menaip dgn kelajuan 800 kuasa kuda. Tapi selalunya akan check balik...

Entry terbaru GEMPAR - Daging Lembu Tiruan Pon Dah Ada Kat China... (",)

mas saari said...

ni mesti terus publish kan?
sebab ada TYPO!!

mcm ni lah said...

encik wah chan cuba tengok mesej kt fb,. ade sesuatu ttg banner

ishiko said...

aip.. abg.ben ada kembar.. :b
setujuu.. semua betul.. kehkehkeh ag satu tengah dga lagu smbil nyanyi, pastu tertaip lirik lagu
*sy selalu typo -_-"

Pembawa_Wacana said...

@Mas saari: takde...takde.... (baru edit..) ha ha ha ha

.m y z. said...

haha .entry ni pun ada TYPO jugak! mesti terus publish tak tgok :P

Pembawa_Wacana said...

@.m y z.: he he he he

Sunah Mohammad said...

meh la baca ni...

Macam Mana Mengatasi Masalah Typo dalam Entri ?

:D

not irene said...

salahkan jari yang menaip kat keyboard...

sebenarnya lupa nak baca balik apa yang ditaip...

jemput singgah ke blog saya ye
memyselfandnotirene

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

wuahaha..saya selalunyer MALAS NAK CHECK BALIK..hehe..mana yg ternampak dah terTYPO tu, betulkan..yang belah atas2, terlepas tu naseb la.hehe.. :P

darxniq said...

niq pon kadang2 typo gak..ahhaaha

Syazana Nordin said...

hahah, lawk ..ade yg mngena gk...mals nk recheck..bab kentut pling xmnehanan..agaa

follow PW..mekasih singgag blog =)

Fitri Senin said...

kdg2 bila dh typo cm menyesal..

Qaseh dalia adelia said...

SEBAB NAK CEPAT ! TAKUT DAN KOKRAM HAHA

Ping your blog