Thursday, April 28, 2011

Kisah Malam Pertama Lagi (Otak Kuning Tak Digalakkan)

Citer ni asalnya dari citer dulu kala....mase kat kampung kot.... macam-macam citer pelik dan kelakar... dan citer diingatkan kembali oleh isteri aku semalam.... Aku pun dah tak hingat sebenarnya pasal citer tu...Tapi semalam tak tau kenapa wife aku teringat akan citer-citer zaman sekolah yang kebanyakannya lawak dan menarik. Aku kalau ingat semuanya....memang blog ni penuh dengan citer lawak la kot.....he he he..

Citer nyer macam ni....ade satu kapel orang asli.... eh....bukan kapel... pasangan suami isteri yang baru je kahwin..... ni kire malam pertama lani..... disebabkan malam pertama.....maka ditidurnyer awal-awal.... Ops.... janga pikir bukan-bukan yer.... Depa tidur awal sebab letih.... duk menari keliling api... meraikan perkahwinan depa.... sambil minum air nasik. Malam tu....Si isteri (Mamachi) tibe-tibe kejutkan si suami nyer (Papachi) kemudian berkata....

MAMACHI : Nak berak......nak berak.....


PAPACHI: Ala.....tidur la dulu.... esok-esok la berak nyer.... malam-malam ni susah nak g tandas.... Jauh....


MAMACHI: Nak berak.....nak berak......


PAPACHI : Haaaa.....dengar tu......ujan tu....tandas kite kan jauh depan umah tu... kene redah ujan lagi....

{setelah beberapa ketika}

MAMACHI: Berak dah.....berak dah......


PAPACHI: Aih......berani pulak pegi sorang-sorang.... tak basah pun.... betul ke ni dah berak.....

MAMACHI: Suda dah.....suda dah......


PAPACHI: Erm.....ok la kalo gitu.... buleh aku sambung tido....hihihi

Pagi-pagi besoknyer..... kebetulan datang adik kepada Mamachi... si Papachi ni pun citer la pasal kejadian semalam... Mamachi terkejut.... seolah-olah tak tau pape.....


ANACHI : Ha ha ha...... Betul ker Kak?


MAMACHI: Maner ader....saje je buat citer...


PAPACHI: Betul la....semalam.... awak tetibe nak berak..... pastu pegi sorang-sorang... tah ke mana di buangnyer.....ha ha ha


ANACHI: Kakak ngigau kot papanyer..... Mungkin rindukan anak sedara dier..... Nama Naberak, Beradah, Sudadah..... Papanyer layan kakak ngigau kot....


MAMACHI: Hihihihihi.....awoknyer memang selalu ngigau....dak gitu Anachi?

PAPACHI: Laaaaaaaa............... Seb baik tak g tandas....Rupenyer dilayan orang ngigau... sabo je ler...

~PEACE~

P/S: Jangan Lupa UNDI saya untuk Blogger of The Year dan Top LoL (Humor) yer....:)

5 comments:

^^eKaTiKaH^^ said...

HaHaHa...Sabau jew la..^^

mynameismy said...

erk..-.-'

mentang2 die baru kawen..;D

no_answer said...

hahaha .
lawak aih !

Syimama said...

ish3.. pande le pulok papachi tu cakap "ok"... kira moden la lawak tu...he3

Fatma Diyana MB. said...

HAHA. nama anak sedara dia, tak tahan betul :D

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785