Friday, April 29, 2011

I’m a Pirate, Take Me To Stranger Tides!

Pirates of the Caribbean 4

Pirate of Caribbean....Sape yang tak layan...memang rugi yang teramat sangat..... Citer ni aku layan sejak dari siri pertama lagi.... Memang aku takkan miss sequent die nih.... Akhirnya penantian aku terbalas..... Dan dilantik menjadi salah satu anggota lanun oleh Nuffnang.... huhuhu


Banyak perkara menarik kalau kita jadi lanun macam Jack Sparrow nih.... Antara tiga sebabnya ialah:
  • Boleh merantau ke seluruh dunia sambil meneroka dunia baru... Kalau tak jadi lanun...nak masuk mane-mane negara susah dowh.... Kene ade passport....kene ade IC... kad visa...macam-macam.....Jadi krew Jack Sparrow ni.... aku boleh pegi ke mana-mana tanpa risaukan benda-benda tu..... Fresh dan adventure! Lagipun boleh makan bende fresh dari hutan.....dari laut.... makanan yang tak tercemar dan sangat bersih.....sihat wooo..... Dah la sihat... dapat meneroka lagi tu..... maner la tau kot-kot jumpa negara yang tak pernah dijumpai orang..... memang bangge giler lah.... Yeeeehaaaa....... Ay-ay kapten!
  • Boleh Giler-giler.... Pergh......yang ni paling bes...Boleh buat apa saje....tak risau kat ape-ape undang-undang..... Bukan jadi giler! Tapi giler-giler..... Takde la melompat-lompat macam beruk tu kan.... Giler-giler remaja je..... Nak buat tu....nak buat ni.... sumer dapat. Bebas dari segala ikatan macam sekarang.... Boleh giler-giler macam Jack Sparrow pun jadi la.... hahaha.
  • Dapat harta karun.... Yang ni kalau dapat.....memang tak nak share! Ha ha ha ha..... Dapat banyak pulak tu..... Sekali buat joli beli sumer benda.....termasuk beli sebuah kapal besar gedabak nak jadi lanun yang paling terer di dunia....Siap taruk meriam laser lagi kat kapal tu..... tambah enjin turbo kat belakang kapal.... Pergh....... Takde sape dapat kejar beb! Bagi la Black Pearl pun...memang tak terkejar..... baru la jadi legend!!
Huh....kalau tak suruh senaraikan tiga jer....memang nak letak lagi nih.... banyak idea nih.....Sebab memang seronok si Jack Sparrow tu pegi sana...pegi sini.... memang nak ikut la kalau boleh..... Be a pirate!! Ay-Ay Kapten Jack! Nak pedang satu!!

6 comments:

aRe-PeaK said...

betol2..sapa x layan mmg rugi abes..

feveret karakter ialah jack sparrow..
letak la dia kata mana pown..confirm buleh hidup..dengan perangai cool dia..hahaha..

fast five yang baru nie xnak layan ker??

http://mp3spark.blogspot.com/2011/04/download-movie-fast-five.html

ishiko said...

wah!!!! harus tgk neh~

Woofer Storm said...

mcm best ni bro.nak join sekaki gak..heheeee

zacky ~786~ said...

mmg best..~~ nk tgk3... xsoba nie. .

The Crows said...

MUST-WATCH-MOVIE...! Gile best ah Capt Jack Sparrow :) suka suka!

AkmaFaizal said...

Wah...memang seronok jadi lanun ek..Good Luck!!