Tuesday, April 19, 2011

Lembah Gula-gula Getah

Manusia ni memang kreatif..... makhluk yang boleh berfikir untuk sesuatu keputusan... tapi kalau dah banyak sangat fikir....mesti jadi lagi pelik. Benda yang simple pun akan jadi rumit dan susah. Contoh pelik disebabkan kreativiti manusia ni adalah lembah gula-gula getah... Betul la der....lorong tu penuh dengan gula-gula getah yag dah dikunyah dan ditempek di dinding! .. Kalau bahasa omputeh....disebut "Bubble Gum Alley".


Gambar tu bersumberkan google okeh... Cuba tengok...  Dah jadi tarikan pelancong dah nih... Lorong ni bertempat di San Luis Obispo, California. Bukan di Malaysia...di Malaysia banyak tampal poster-poster iklan jer...he he he. Tinggi lembah ni dalam 4.6 meter, 21 meter panjang. Kebanyakan gula-gula getah yang ditampal ni oleh kebanyakan orang yang makan gula-gula getah...pastu time lalu situ, dia buang dan tampal di dinding...


Ada yang siap berseni tu menampal gula-gula getah kat situ.... dan yang sah-sah nyer....mesti berbau gula-gula getah dekat situ.... Bau gula-gula getah ok lagi....kalau la berbau mulut si pemakan gula-gula getah... lagi-lagi tak gosok gigi....he he he.

P/S: Nak pegi tengok jugak....tapi nak pakai mask..ha ha ha

14 comments:

AizA said...

ewww.. jijiknya... tapi tulah... dalam berseni xde salah xde betul... janji rock... hehehhe

Qaseh dalia adelia said...

geli lah.. tapi kreatif tu ..agak2 ade tak org amek makan balik haha

nur amalina athman said...

pelik dan menggelikan..euww

UNA budak BAEQ said...

mmg lah kreatif tapi tak sanggup dah nak pegang2 nak hidu2 . mmg kna pkai mask . tak pepasal karang kna jangkitan kuman .heh

~nsar~ said...

eeuuuwww... geliii benor...

miss ryrinn said...

aiyoooo camni pon ade . salu makan gula gula getah tempek kat bawah kerusi je mase zaman zaman sekola dulu . HAHA .

eh . PW , jom join contest cik angin .http://sekencangangin.blogspot.com/2011/04/kencang-contest-wang-tunai-untuk.html

baru je di lancarkan . salah silap mintak tunjuk ajar eh . salam

miss ryrinn said...

aiyoooo camni pon ade . salu makan gula gula getah tempek kat bawah kerusi je mase zaman zaman sekola dulu . HAHA .

eh . PW , jom join contest cik angin .http://sekencangangin.blogspot.com/2011/04/kencang-contest-wang-tunai-untuk.html

baru je di lancarkan . salah silap mintak tunjuk ajar eh . salam

aryl said...

kat malaysia pun ade,
try tengok bawah meja kat kelas2~
mesty ade.. yuks~~

Ujang9897 said...

mak ai..geli den..

* dh update la..td publish entri dulu

Farhana Jafri said...

trbaik!! mkan pastu tempek kat dnding.. xsnonoh btul.. brbau ke?? org kat dlam gmbar tu steady je tgk alley tu.. hahahaha

jemput singgah ANASAURUS :)

Che Sakinah said...

yuuukks.. pengotor2.. dulu tym study luar.. bawah meje dalam kelas tu.. banyak gula2 getah diaorang tempek.. dari tahun bila2 tah.. geli ! kadang2 nak letak buku bawah meja.. tangan terkena tempekan2 tu... mmg yeekksss!

BHAIHAQI COOL said...

Wahhhh , Nmpk Cantik lak Dindin tuu , Kretif laa ... hahahhaa

yuyu lar said...

uishhh..pengotor la..ahahaha

Siti Fatimah Fuzz said...

it's better macam ni..tampal kat dinding daripada buang kat jalan, then org pijak...menyusahkan org ja....