Friday, April 22, 2011

Pabila Malam Menjelma

Ehem.....ni cerite agak seram dan meremangkan bulu roma anda.... cerita yang setara dengan Hantu kak Limah Balik Rumah ker? Mungkin tak setara...tapi mungkin sama taraf dengan jiran depan rumah Kak Limah kot.... Cerita ini berlaku di malam hari.....bukan siang....siang tak seram....sebab terang... Erm.....sebelum tu nak amik feel seram nih........ FeeeeEEeeeeel~~
Wokeh.....ceritanya gini.... Pada tempat menunggu bas.....ada sorang kakak sedang menunggu bas... dier tak tunggu benda lain...tunggu bas jer.... sambil mendengar lagu "Bila Izrail Datang memanggil"... Dier sorang-sorang jer.... Tengah-tengah duk tunggu tu.....tetibe datang dua lembaga hitam.................

Kelihatan tinggi.... mata merah..... kakak tu dah cuak....lembaga tu datang dari kawasan gelap sebelah kiri dier.... Memang dah berpeluh basah kuyup dah.... Habis segala ayat dibaca....ayat kursi....ayatullah khameni... sumer jenis ayat la....kecuali ayat-ayat cinta. Lama kelamaan...lembaga tu makin jelas.... rupe-rupenyer...... Orang kulit hitam daaaa... orang Afrika kot....

Depa berjalan melintasi kakak tu.... sambil melihat ke arah kakak tu yang keseorangan.... Dan depa pun turut berhenti di tempat perhentian bas tu... Kakak ni dah makin cuak....terdetik di hati...."baik hantu ler dari dua mamat negro nih...". Lagi sekali dibaca ayat kursi tuh.... memang berkumat-kumit la mulut si kakak nih.... Sape tak takot....lagi-lagi kes merogol banyak di situ.... Akhirnya sampai la bas...dan depa pun naik...

Kakak tu berdiri jer... Dua negro tu pun turut sama berdiri.... Tiba-tiba negro tu bertanya dekat kakak tu...
"Why were your friends back there don't take this bus with you?"  
Kakak tu terkejut....."Err....what......what friends?"

Lelaki Afrika: At bus stand back then...your friends.... are they just come to send you?

Kakak: I'm alone. No one there except both of you....

Lelaki Afrika 2: No...no.... you have two friends back there.... two men.. as big as us. They stand beside you..

Kakak: [senyap tak terkata...sedang memuji Allah akan kebesaran yang diberi... Syukur tak terhingga]

P/S: Amallah ayat kursi.....insyaallah akan dibantu jika niat tu betul dan ikhlas...:)

9 comments:

Miss Ran said...

erm penah baca cerite ni

mmg bagus pgjrnnye

mcm ni lah said...

perghh mmg betul tu ayatul kursi mmg pendinding yang mujarab,. jom singgah2 blog aku baru buat cerita seram,.. nak tau ce citer nye mcm ne ?,. jom terjahhhh,..

zacky ~786~ said...

waa.. baru 1st time bace cter nie.. :) mula2 tak fhm.. bce kali ke dua.. baru fhm.. hehee ..

Yoru said...

salam. mcm mn nak contact wacanaku? email blh beri? nak tanya pasal pengiklanan. tq ;}

Eyrique Ettiqazz. said...

mcm cite Kenapa Tak Rogol kat USA tu...Yakin kat ALLAH,ALLAH sentiasa ada dgn kita.

Eza Ridzwan said...

ooo...dah penah baca dlm fesbuk lama dah...sbb dia x kena rogol klu x silap...dia lalu kat lorong belakang...hurrmm...besar kan kekuasaan Dia...

♥ Mrs.Eady ♥ said...

hurm..meremang bulu roma...

Pembawa_Wacana said...

@Yoru: emel saya, asey007@gmail.com

aizamia3 said...

pernah baca tapi versi berada di luar negara..
olahan cerita yang ringkas tapi membawa erti yang mendalam kepada kita..

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785