Tuesday, April 12, 2011

Ben Ashaari Nak Bersara

Muda-muda lagi dah nak bersara.... rilek la bro.... he he he. Aku buat entri ni sebab Bro Ben keluarkan entri INI... Macam ikhlas dari hati jer... Ni semua kerana si anon ker....atau kerana life style dah nak kene ubah? Ye lah....dulu pegi ke mana-mana...orang tak kenal....terasa bebas dan tak dipandang... sekarang apa yang kita buat....sumer orang perhatikan....:)

Tu sumer cabaran hidup tu... Mesej ni aku sampaikan bukan untuk Bro Ben...tapi untuk semua pembaca blog ni. Ada masanya dalam kehidupan kita ni akan ada titik perubahan hidup... Banyak titik perubahan nih...Perubahan dari zaman sekolah ke alam universiti.... Perubahan zaman bujang ke alam rumah tangga.... Perubahan zaman belajar ke alam bekerja....macam-macam la... Tapi dalam banyak-banyak titik perubahan tu.... ada yang major. Maksud aku.....ada yang akan mengubah kita secara drastik dan boombastik!
Perubahan tu kadang-kadang boleh buat hati kita tak selesa.... sebab dah lari dari kebiasaan kehidupan.... ada yang lebih suka akan perubahan tu... ada yang tak suka....depend pada individu. Tapi setiap orang kene la berdepan dengan perubahan tu dengan berani dan matang... asalkan tak bercanggah dengan ajaran agama kita. Maksud aku, kalo la perubahan korang dari tak minum kepada kehidupan yang kene minum...baik jangan!

Aku sokong bro Ben bukan sebab apa... sebab aku suka baca entri dier.... Dalam entri ada mesej tersurat dan yang tersirat. Segmen tu salah satu sebab la kan....he he he. Tapi bab-bab nasihat tu aku suka.... Walaupun aku takde la macam si Ujang (Gemok) tu yang selalu jumpa dengan bro Ben ni....:) tapi aku kenal bro Ben dari hasil penulisan. Ala.....korang pun same kan... yang mana minat novel penulisan sipolan bin sipolan tu...mesti rasa macam kenal je kan.... Sama jugak yang minat maner-maner artis atau penceramah tu.... Walaupun kemungkinan tak sama dengan realiti....tapi itula hakikat dari penulisannya atau imej perwatakan yang ditonjolkan kan?

Ramai blogger baru yang baru nak kenal si Ben nih... Amat rugi la kalo blog yang superb tu di privatekan... Tapi bagi aku la kan..... sah-sah tak tutup nyer....  ha ha ha. 

P/S: Dah takde BE dari Nuffnang.... haih...

13 comments:

Noriz said...

abng ben dah glamer cam celebriti lah :)

Ujang9897 said...

takda makna dia nk private kan la..,

aku kenal sgt si ketul2 tu..,=)


padan muka takda BE mcm aku gak..hahaha

Encik Suami said...

Hallamak..betul ker abg ben nak bersara. Maybe dia nak bersara dari keje dia skrg kot..bkn blog.
kite tunggu kenyataan seterusnya dari abg ben.

jemput terjah new entry

(>.<) Untukmu (>.<)

Isteri Yang Comel said...

betul..kita mesti tahu mencorank kearah perubahan dalam diri kita utnuk maju kehadapan dan tak tertinggal kebelakang

Sunah Mohammad said...

T____T tak mau lahhhhhh!!!!

forever love said...

berubah ke arah yang baik takde salahnya.. malah org lebih suke..

mungkin die nak bersara ada sebab tersendiri...

risa said...

tak pecaya!! tak pecaya!!! sambil hentak2 kaki!!

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

rasenye tak rugi kot..kalau pasnie abg ben buka blog baru, gerenti beratur org nak folo =)

LennMommaChubby said...

Sangat mustahil....

azila said...

Owhhh..biar betol dia nak bersara???

Nurul Ashikin said...

hope sgt abg ben tak bersara~ :)

mcm ni lah said...

jangan bersara dulu, bagi follower yg ramai2 tu dulu kt kami baru blh bersara hahahahahahha gelak jahat

darxniq said...

ben nak private??..susah payah dia up blog dia...xkan nk buang cam tuh jer?

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785