Tuesday, April 12, 2011

Tiga Menjadi Satu (3 in 1)

Ini bukan entri pasal nescafe 3 in 1.... bukan juger entri pasal madu tiga.... he he he. Bila dunia kini bersatu... maka mana makmur la negeri Melaka... acecece.... ha ha ha. Takde kene mengena langsung kan? Macam biase la kan.... entri review tak semestinyer bertajuk review.... Kepada blog yang dah lepas di review... kebanyakan dah cuba untuk menjadi yang lebih baik dari sebelumnya..... Nampaknya usaha aku untuk menolong kawan-kawan sudah ada hasilnya.... Sekarang ni, usaha diteruskan untuk 3 lagi blog yang bakal mewarnai dunia blogging tanah air kita...:)


Blog pertama yang akan di review...blog Ijayeongwonhi...(Korean eh?..he he) Dari nama blog tu pun...dah tau yang dia ni memang minat kat Korean ni.... Patut la join segmen ni....kan aku ni macam..... ehem ehem...edisi review diteruskan ok! Baru nak perasan sikit... Blog ni dah lame....cuma jarang di update... sekarang baru aktif kan? Lebih kurang macam blog aku ni jugak....:) Pasal blog ni.... aku suka akan header dier... simple tapi nampak kreatif... Siap ada ruangan belajar bahasa Korea tuu....Cuma lebih baik kalau gadget follower tu diletakkan di tempat yang senang orang nak nampak.... sekarang terkebawah sangat. Dan jugak....lagu tu tak perlu kot.. Bukan tak suker... tapi untuk menarik lebih ramai pembaca... Kalau boleh...kurangkan punca-punca dari segi teknikal nih... Satu lagi....ruangan komen... untuk lagi menyenangkan..buatla pop up window...:) Aku dah terjah...Korang biler lagi....klik SINI!!

Blog yang kedua akan dikomen oleh aku........


Blog Shina Gee... Blog dah cute dah macam tuan dier.... Tulisan pun dah terang... Dah ok dah... Tapi......... haa...bab tapi ni yang lemah ni kan...he he he. Nak pertingkatkan jer..bukan cari kesalahan...:) Takde yang salah.... cuma nak memudahkan lagi dan menarik lagi ramai pembaca ke blog kita.... Mula-mula, ruangan komen... lagi baik ditukar kepada pop up window... Warna tulisan untuk komen tu diterangkan sikit.... Macam blog rakan kita yang first tadi jugak....gadget follower kalau boleh dipindahkan ke atas..supaya senang orang nak tekan "FOLO" tu....Takde la tercari-cari....kalau tak habis bukak page pun...dah ade dah ruangan folo tu kan... Yang lain dah ok dah.... thumbs up dah! Pasal entri tu... kematangan akan lahir dari semasa ke semasa.... :) Okeh kawan-kawan.....terjah sama dia!! SINI

Blog ketiga....


Dunia Asyraf Today!! Waahh...melompat-lompat gitu.... Cool... tapi kenaper ade zirafah tu? Minat Madagascar ek? he he he. Blog ni macam takde bende major yang aku patut komen dah.... Sumer dah ok dah.... Cuma header je la kan... Kalau dibuat header yang lagi catchy.....mesti lagi ramai yang suka blog ni..:) Entri....dwibahasa.... he he. Bagi aku tak kisah...bagus sebenarnya..dapat tackle dua golongan pembaca. Cuma tambahkan lagi elemen-elemen yang menarik lagi ramai golongan pembaca. Tapi jangan sampai melanggar tata susila dan budi bahasa kita.....:) Aku dah terjah jugak blog ni.... Korang mesti nak terjah jugak kan? Aku permudahkan.....klik je SINI.. :D

P/S: Kekuatan tarikan entri tu penting... ;)

6 comments:

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

wahh byk lagi ni PW nak kena review huhu ;)

agak2 blog pinky yg ke berapa la hendaknye ye..kena sabar menanti ni hihi

. baby bear . said...

tengs sebab review...tengs jugak sebab bagi cadangan tue..hehe

mcm ni lah said...

baca bismillah sebelum terjah..

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

PW,
teng ki yu sor mac
i took all ur review to improve
tengs again.
plannin nak tambah dinasor, alien dgn Gadaffi...hahaha
apa2pun PW mmg rawkss!!!
aCap

dwaty said...

follow blog ni.... rugi tak follow... banyak yang menarik kat sini...

~syue~ said...

bru folow blog ne.. :)
mesti best kne review kn.hukhuk.