Thursday, April 21, 2011

Sketsa Kahwin Si Ujang

[Citer ni khas ditujukan kepada Ujang dan Yana....semoga korang tak buat macam dalam citer nih....he he he]

Kompang berbunyik....pom pang pom pang... pak pak pom..pak pak pom... kebaboom... Maka datang ler rombongan si lelaki ke rumah pengantin perempuan.... Sebanyak 7 par hantaran dibawa bersama.... Dalam par tu ada macam-macam... ada kamera boleh selam dalam air, ada kain semayang... ada barang tonyoh kat muker... air bau... buah pisang dan timun cina... dan lain-lain. Maka tersipu-sipu si pengantin lelaki berjalan menuju ke arah pengantin perempuan....Tiba-tiba....

Ujang (Pengantin lelaki) : Opocot mak YANA cantik!!......... [tersepak sesuatu]
Si pengapit: Bongok....tau ler gelabah....yang disepak bonggol jalan apehal...
Ujang: Aku tengok Yana jer....cantik sangat... he he he

maka berjalan seiringan diteruskan... Sampai di pintu gerbang...Ujang bergambar dengan Yana.... snap snap snap...... kecing kecing....waaaaaah...macam paparazzi gitu.... Maka diteruskan majlis ke persandingan.. Sesampai je dekat pelamin...nak duduk ni.... 

PRAAAAPPP!!!


Yana: Bunyik aper tu bang? [cakap berbisik sambil cover-cover senyum]
Ujang: Seluar koyak la yang.....[bisik-bisik sambil senyum lagi....]
Yana: Macam maner boleh koyak?? tu la...gelojoh sangat....
Ujang: Tercucuk keris kot... buat tak tau sudaa....bukan orang tau pon..

Maka terus la proses menepung tawar..... orang tua ujang dulu yang datang....part nak tepung tawar... direnjis-renjis di telapak tangan ujang dan Yana.... tapi family buat gimik...direnjis ke muka Ujang dan Yana...he he he... habis basah muka kedua mempelai.... terpaksa la si pengapit mengesat depa berdua... part suap pulut... 

NGAAPP!! 

Orang Tua Ujang: Atoi!!! orang suh ngap pulut..bukan ngap jari....
Ujang: Oh....sori....sori.... tak sengaja...ter excited....he he he

Maka diteruskan lagi dengan sesi bergambar......

Snap! Snap! Snap!... kecing! kecing!...

Tiba-tiba............. PuuuuuuuuuuuuUUUUUUuuuuuuuuuuuttttt!!!! Sungguh halus bunyi nyer dan panjang.... kene pulak time tu lagu pelamin tetibe berhenti.... sah-sah sume dengar.... maka semua mata memerhatikan kepada si Ujang.... Dah stat berpeluh dah mamat tu...... 

Yana: Apesal time ni abang ooooooiiiiii [nada geram tapi senyum tu menten]
Ujang: Tak tahan yang...... sakit perut nih.... kalo tak lepas....silap-silap memulas jap lagi nih....sori sori...

Tetamu stedy jer....buat-buat tak tau sambil tersenyum..... makcik makcik dah mula berbisik-bisik mengumpat....

Makcik 1: Tadi si Ujang ker yang .............bla bla bla
Makcik 2 : A'ah la....Pe'ah pun dengar la tadi..... bla bla bla...

Majlis diteruskan ke makan beradap.... masa nak duduk di kerusi....Ujang tersandar di meja sebab terpijak baju Yana yang ala-ala princess gitu...... Maka tertongkat di atas sudu...maka terpelanting la sudu tu...

Pakcik: Adoi....sape baling sudu nih??

Ujang: [bersiul buat tak tau....]

Maka duduk la semua VIP di depan...makan sedap nih... Perut si Ujang masih lagi tak sedap...

Ujang: Yang, nak terkentut lagi nih.....
Yana: Tahan laaaaaa.....
Ujang: Tak tahan dah ni yang.....
Yana: [mencubit perut Ujang...muka menten senyum...tangan dah mencubit tahap maksima]

Oleh kerana tak tahan dengan cubitan itu.....maka.............

PUUUUUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuuttttttt..........Puuut....Puuuutt....Puutttt....

Semua VIP tengok kat Ujang........kaku kejap..........kemudian sumer jatuh pengsan...
*PENGSAN*

Jurugambar dan videografer...........

Snap! snap! snap!....kecing! kecing!... 

SEKIAN

Kawan-kawan!! Jom Buat Dialog "  Sketsa Si Ujang"   ramai-ramai!!! Aku dah....turn korang la pulak! :D

P/S: Selamat Pengantin Baru Ujang dan Yana :)

28 comments:

Syuhadah Razali said...

sungguh tragis majlis ujang nie..hahaha

azrinrahim said...

haha..best lh bro..pandai bro membuat cerita ya..nie kalo abg ujang n kak yana yg bce..abislah..grenty shy2 gitu..lalala

Finaz Jaafar said...

kahkahkah..
nk smbg gelak

berdekahdekahdekah..
adehh..sadis betul..sian kak yana=D

Ujang9897 said...

hahah..

bongok.., aku nk try kentut la wei time majlis..selamba kan

forever love said...

haha.. jgn weyh.. jadi betul2 kang payah

YanaMIB said...

hahahah sgt ampeh ko ase oiiii...dem yu! xleh bygkan ujang dlm situasi dlm cite ko nih..aku pn pengsan skali kut time tu..bahaha =P

Dayana AZ said...

haha, jarang jdik kes cmni. jangan jd btol2 dah ler :P hahaha.

MamaEma said...

sian kat diaorang.

Isteri Encek Bard said...

hahhhah, sangat kelako, kalau tul lah jadi mau gamat majlis ujang

Putri Malu @ ima salsuzaima said...

hahaha.. kreatif..

mcm ni lah said...

keh keh keh timun cina pun leh wat hantaran yerr,. sambil tinggal jejak utk dijejaki

mcm ni lah said...

keh keh keh timun cina pun leh wat hantaran yerr,. sambil tinggal jejak utk dijejaki

haida said...

hahaha... lawak...

efa said...

hahaha nanti semua pengsan kalau jd mcm kisah itu kahkah adess la huhu

hitammanis said...

jika ditakdirkan begitulah jadinya, wow.....tentunya ia akan jadi kenangan tak dapat dilupakan sepanjang hayat.

semoga majlis ujang & yana berjln dgn lancar....amin.

mas saari said...

hahahahaha...lawak!

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

wow....femes nya ujang !!

haha...tahniah bro !!=p

Miaainis said...

hahaha guling-guling gelak pas baca N3 nih... sempat jugak selit part mak cik-makcik mengumpat yer...hehe kreatif laa bro..!!

cik pulau said...

perhatian...
sila bayangkan kalau semua ini terjadi pada majlis kawen nanti...

ooeMMMMgeee... tak sanggup nak bayangkan,.. lalala~

... said...

as salam..
argh!!! nak buat entri untuk ujang jugaakk!!


XD

cpahniza said...

terbaek!!

Qaseh dalia adelia said...

haha lawak giles

Diya Diyana said...

kelakar citenya.. kalo betul2 jadi..terkenang sampai bile2...haha

Bulan Purnama said...

haha.. aku tengah bygkan keadaan ujang waktu tuh .. siyess .. klakor .. haha


jom tukar link, sy dah msukkan blog awk dlm bloglist sy .. hihi :)

shah-kayrul said...

kelakar giler...terguling2 aku ketawa baca...aku yg tengah baca nie pun rasa nak pengsan gak...hahahhaha

risa said...

mak aihhh...fensannn den gelak

udin said...

hahaha! adoi... kalau betui2 jadi naya woooo.. hahaha!

Mira Nemo said...

berapa lame la disimpan sampai pengsan semua orang...

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785