Monday, April 11, 2011

Kenapa Perlu Ada Bloglist...


Ermm...bagus jugak aku buat review nih... sekurang-kurangnya aku dapat pengalaman dan kawan baru sambil mereview blog mereka... Dan aku jugak mungkin dapat menaik taraf blog aku sendiri..:) Sesetengah blogger tak tau akan kelebihan bloglist nih... Ada yang tak nak buat sebab takut beratkan blog atau sia-sia....Meh nak bagitau akan kelebihan ada list blog nih...

Senarai Korang Nak Terjah
Dalam banyak-banyak blog....mesti ada yang korang suka baca kan? Ataupun korang nak join segmen dia... Jadi lebih senang kalau korang letak je blog tu dalam bloglist.... ape-ape update korang tak perlu pegi dekat dashboard dah....terus je ke blog tu. Kan lagi senang korang nak terjah.... 

Senarai Kawan
Ada jugak dah jadi kawan dalam dunia blog kan.... Haaa..... kalau kawan mesti ada adat kunjung mengunjung kan? Apa salahnya letak blog tu kat list kan..... Senang sikit korang nak ziarah.... datang ketuk pintu umah pun jadik la kan... he he he

Senarai Kesukaan
Ni lebih kurang sama dengan yang mula-mula jer.... tapi yang berbeza nyer... blogger lain tau korang suka blog maner... Maknenyer...dia akan tau nanti korang ni suka blog yang jenis serius ker... jenis melawak ker... jenis santai macam aku ker... Kadang-kadang ni pun penting gak... sebab ada jugak blogger dia tengok kita ni sekpale ke tak sebelum nak folo....:)

Tu jer la sikit sebanyak aku boleh bagitau...... Sebenarnya bloglist ni banyak kebaikannya kepada blog tu sendiri..... senang orang nak folo kita.... senang korang nak berblogwalking... dan tanda jugak korang ni aktif menyinggah dan menyapa blog lain. Jangan la ada yang pikir dengan letak blog list ini merugikan kita... Takdenyer.... korang jugak yang untung nanti.... Sesetengah blog otai dia suka dikomen... kalau korang selalu komen blog dia kerana selalu terjah dari bloglist tu.... kemungkinan dia folo korang balik...dan buat entri khas untuk korang.... tak pasal-pasal traffic dan follower naik mendadak...

Tu salah satu contoh la.... yang lain....korang kenelah merasa sendiri akan nikmatnya ada bloglist...:)

P/S: Hah...ape lagi.... blog ni wajib diletak dalam bloglist korang nih..ha ha ha ha..:D

11 comments:

Isteri Yang Comel said...

eh tak rugi lah PW... tul tu sangat menguntungkan, disamping dapat menjimatkan masa mencari belog kawan-kawan yang selalu korang masuk

Uptown Lady said...

hihi..setuju2..dah letak PW kat bloglist dah pun..

mcm ni lah said...

ape2 hal tengok kt dashboard jer senang kan kan kan kan,..

Eza Ridzwan said...

dijadikan blog yg wajib diterjah setiap hari...info yg ada di setiap entri sgt berguna..

ardinihumaira said...

bloglist dni dah rosak tak kua2 uwaaaa

SoLy SoLicious said...

bsenye bloglist org ltak mmber2 rpat je kn kn kn

Pembawa_Wacana said...

Soly: Tak jugak... ada yang letak sebab nak BW...:)

アヌム ちゃん~~ said...

yes betul sbb sng nk bw nnt.huhu

ct N honey said...

selalunya saya kalau jadi follower, blog tersebut mmg diletakkan dlm bloglist, tak de lah senyap terus,setidak2nya senang lah nak bagi komen kalau ada cerita baru,bloglist wacanaku mmg dah ada dlm bloglist saya...he..he...

azzah said...

saya dah letak pembawa wacana dalam blog saya.bukan kat dashboard ok

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

bloglist sy ialah senarai kawan untuk BW dan juga list blog yg sy baca..

dah kali kedua singgah sini tp baru komen..