Tuesday, April 26, 2011

Isu Blogger - Musuh Dalam Selimut

Aku baru jer habis meeting Kolej...ader interview untuk budak rayuan stay Kolej... Sebab...tak cukup merit. Jangan ingat nak stay dalam kolej ni senang....Bukan aper.... kolej bagi tempat untuk stay... Korang dapat tempat yang selesa....Apa sumbangan korang balik kepada kolej? Kolej ni bukannya hotel.... Sumbangan bukannya nak besar gedabak sampai kene kebaboom giler impak untuk Kolej.... sekadar menyertai aktiviti kolej cukup lah.... Banyak aktiviti kemahiran insaniah anjuran kolej dan jugak universiti.... 

Ok lah....jauh menyimpang dari tajuk.... aku nak bincang pasal blogger ni....Blogger yang mempunyai sifat musuh dalam selimut.... Ibarat kentut la kan... kentut dalam selimut memang sangatla busuk... terpendam di bawah dan diperap pulak... Pergh..... bertambah-tambah la ketoksikan dier tu...

Tu la ibarat musuh dalam selimut... sama-sama berlindung dalam satu pelindung, tetapi ditikam diam-diam dalam tempat pelindung tu...bahayer....bahayer.... Ada jugak rupanya orang macam ni.... Apa motif? Apa sebab nak tikam macam tu? Bukan ker sama-sama memperjuangkan agenda sama iaitu memartabatkan dunia blogging? Kenapa perlu tikam-menikam? Sebab jeles? Sebab blog kau buruk blog aku cantik tapi blog kau lagi femes? Boleh ker macam tu? 

Kamon la.....be macho la....eh silap.....matang la sedara sedari sekalian... Takkan sampai blog pun nak pijak memijak... Tu baru blog....kalau alam pekerjaan? sah-sah orang macam ni kaki ngampu bos kan? Dan silap-silap kalau hampir terkantoi apa-apa silap dier dekat bos... habis dituding jarinyer kat orang lain. Sungguh berkarisma orang itu...... Bahaya punyer orang...

Kenapa ada spesis macam ni? Sebab kurang ajaran agama... Tak kisah la agama apa...semua agama mengajar benda elok-elok jer... Biler diri tu dah dihasut ajaran dan godaan si setan, memang perangai sebijik la macam si setan.Tapi depa ni tak sedar diri....masih tepuk dada anggap diri macam dewa dewi.... Choyy!

Tu ler words baru student sekarang suker gune..ha ha ha. Sori yer.....my bad. Tapi segala-galanya bermula dari ajaran agama. Lemah di situ...lemah lah kesemuanya. Bagi la sepuluh cikgu pun ajar pasal sifat murni...takkan terserap dalam hati kalau agama tu takde dalam diri. 

Ermmm....segmen review dalam review dah ditutup...senarai akan dikeluarkan....dalam senarai tu...akan aku bahagikan kepada group.... tunggu yer...:)

P/S: Jangan Lupa UNDI saya untuk Blogger of The Year dan Top LoL (Humor) yer....:)

6 comments:

Alya EsprĂ©zzo ✿ said...

hehehe..ada jugak org mcm tu ye, haha btw singgah jenguk PW :)

HAJAR hasan said...

tulah yang berlaku dlm dunia blog skrg. mcm2.

pssstt: jom bce entry terbaru~
apa beza dunia blog DULU dan SEKARANG ?

FARISZ@AZ.Com said...

Suatu realiti yang berlaku.
Ada juga blogger lain guna banner blogger lain untuk promosi blog.Macam2 dunia blogger ni.
Smartphone : Risiko "privasi" pengguna terdedah.

Budak Botak said...

adeiiii kalo sampai tahap nak menjatuhkan tu mmg teruk la.

Entry terbaru 10 Perkara Lelaki Cakap Dan Makna Disebaliknya... (",)

mcm ni lah said...

esok jgn lupe letak banner saya kt header tu,. nampak mcm sesuai je kat header tu,. hehehehehee

whitelover said...

meeting kolej?..oh nasib xkene buang kolej sbb x aktif mane pn thun 2 ni :)

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785