Tuesday, April 19, 2011

Air Singa a.k.a Lion Water

Sape tak kenal singa...sila kentut depan tv.... Sape dah tau....boleh cuba tahan dulu angin tu...he he. Kalau tak kenal lagi si singa tu....memang dahsyat la kan... Dalam Narnia pun ader..... dalam National Geographic pun laaagi la ada..... Tapi hari ni aku bukannya nak bercerita pasal raja haiwan nih....King of Animal...

Sape penah dengar ada orang order air ni... SINGA BENG! Ni dekat kelantan atau belah pantai timur jer.... Sape yang nak try pun buleh... Singa beng ni sebenarnya adalah air limau ais.. nak tau asal-usulnyer?

Google marey

Dulu....ada sorang mamat tu, namanya dirahsiakan... dia ni suka minum air limau. Dan dia juger seorang yang berani.... pad suatu hari....perkampungan dier diganggu seekor singa. Bukan ekor je yang ganggu... singa tu la yang datang kacau. Jadi kelam kabut la kan kampung tu jap.... Jadi, si mamat ni la yang cuba menjadi hero kampung. Bergelut dengan singa tu....akhirnya menang....singa tu terpaksa tap 3 kali tande kalah....loceng pun dibunyikan....si mamat ni nak berehat...maka dimintaknya air limau ais...

Sejak dari tu....sumer panggil air limau ais tu air singa beng.. Amacam cerita pelawok aku tadi? Ok tak? he he he... Buat penat je kan bace satu perenggan....he he he. 

P/S: Beng di situ bermakna ais.... bukan Ben Ashaari...:)

7 comments:

::Mastura:Zakaria:: said...

cesssssssssss..ingatkan apa td...hahahhahaha...singer beng kot...sebab penyanyi nak bg suara sedap minum ayaq limau..hahhaha

Dekcik said...

hehe..my bf owg klnte slalu ckp teo beng sor..

entry terbaru dekcik singgah lah..
http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/kemalangan-yang-berlaku-disepanjang.html

aizamia3 said...

dah standby nak scroll ke bawah dan lagi dan lagi.. tapi bukan karangan ni tapi rumusan dari karangan... hikhikhik..

mynameismy said...

tak faham...-.-'

mujahid said...

hehehehe... hari tuh pon blurrr jugak biila kawan dok kelate kata mcm tuh..
nasib paham jugak. hehe

jom join contest:

http://dady-rahman.blogspot.com/2011/04/header-dan-entry-terbaik.html

nurhasyimah said...

singo beng so...aci??? hehehe...

E Ja said...

siyesly E Ja baru tau gapo tuh SINGA BENG mase cuti tahun lepas. masa tu gi kedai makan, tekejut dengar org meja sbelah order singa beng. kening E Ja da berkerut2 dah. my sis la yg terangkan gapo namo rima nyo singo beng tu. hahah. lawak2. ^^