Friday, April 15, 2011

Kenapa Takde Idea...

Aku selau bagitau yang kadang-kadang aku takde idea nak tulis ape dalam blog kan? Sebenarnya bukan takde idea langsung... ade tu ade..... tapi aku kadang-kadang tak tau macam mane nak mengolah ayat yang menarik dan sesuai untuk dibaca oleh semua golongan.....

Itu yang banyak terlepas pandang.... korang kadang-kadang ada idea.... idea tu dah cantik dah.... tapi cara penyampaian yang kurang menarik menyebabkan idea yang menarik tu kelihatan tak menarik... Benda ni sangat penting untuk menaikkan kelebihan entri..... Cara Penyampaian.

Macam aku.....kadang-kadang ade idea nak tulis.... tapi cara nak olah ayat tu yang menjadikan masalah.... Sebab kita nak masukkan elemen menarik dalam entri..... elemen terpenting ialah..biar orang lain bace entri tu seperti yang kita gambarkan....hidupkan entri itu dengan olahan ayat korang... Bile orang bace entri tu..... diorang boleh merasakan seperti apa yang kita nak sampaikan.... lawak ker.....sedih ker.... teruja ker...... itu yang memerlukan kreativiti.

Oh.....dah pukul 12 lebih rupenyer.... patut la mata sepet semacam jer nih.... sambung esok pulak yer.... he he he.. Aku akan sambung mereview blog esok jela kot.... :)

6 comments:

solo molo said...

samalah bor...
idea ada cuma bile bab nak mengolah tu dia stuck sket...

selamat malam !~

airmataibu said...

camane nak join review tu ye? nak join boleh x? tapi blog kita x de header cun mcm ni...
http://ibugebu81080.blogspot.com

mcm ni lah said...

sekali sekala jengah2 le blog kawan2 tengok cara penulisan kawan2 baru ade idea,.

SoLy SoLicious said...

bila ade idea, berlmbak smpai tak tahu nak post yg mn 1..
tp bila dh kering idea, papepun xdpat nk tulis..

zakura said...

idea memang banyak,tapi sama gak la..tak reti nak olah.itu pun masalah tu kan..hehheee

faisal said...

yeah..kalau idea dah cantik tapi nak cerita tak brape sngt abis idea tu...takpe2 pelan2 kayuh..

http://faisalapardi.com/