Wednesday, April 13, 2011

Haih... Perempuan....

Ops.....ops..... jangan ingat ade isu panas ni tau.... bila dengar tajuk perempuan jer... mesti ramai perempuan yang serbu kan? Aku teke jer..... Kalo salah pun takpe...he he he. Okeh....aku akan sambung lagi edisi mereview blog nih dengan tiga blog yang seterusnya...he he he. Aku letak tajuk gitu sebab yang aku review ni sumernyer perempuan.....:D


Inilah blog pertama yang akan di review.... Blog Mastura Zakaria... Blog ni macam dah lama wujud....tapi tak aktif... sekarang baru nak mula aktif kot... kalau tengok di entri bulan ni.. dah hampir banyak dengan entri dari Januari hingga Mac kot...:) Kesungguhan dan passion dalam berblogging tu dah nampak... Cuma....Komen aku.....mula-mula...pasal gadget follower...kalau boleh letak di bahagian agak ke atas...supaya mudah orang lain nak folo...:) Ruangan komen tu kalau boleh dibuat pop up window... kita senangkan lagi orang lain nak beri komen....

Ermm.... widget.... salji-salji tu dirasakan tak penting untuk pembaca kot.... Lagipun akan memberatkan blog kita.... Pasal lagu...kira ok la kot...sebab boleh tutup...tapi lagi elok kalau takde jer... Biar pembaca fokus dekat entri jer....;) Lepas dah ok tu sumer kan.... Boleh la fokus kat entri.....kuatkan entri... biar ada kesan kepada pembaca... bukan setakat emosi... tapi kalau boleh menjadi peringatan dalam diri atau menimbulkan persoalan dalam diri depa... Barulah rasa berbaloi dengan taip panjang-panjang kan? :) Ok lah... aku dah folo tanda sokongan padu berblogging! Anda biler lagi? Klik SINI..

Blog kedua ialah.......


Howt Story By niniey... Pergh.... susahnye nak eja nama URL dier.... Boleh jadi penyebab jugak tu nanti...:) Belog ni dah comel dah... dengan kaler pink nyer...sesuai untuk seorang perempuan... Perkara yang boleh dipertingkatkan ialah....ruangan komen lebih elok di buat pop up window... reason dier.... user friendly....:) Lagu tu...........aku suka...menarik..... tapi tak sumer suker kan.. Jadi.... untuk menarik lebih ramai pembaca.... lebih baik di remove jer... Tu je yang major kot....yang lain boleh di improve lagi...:) Tambah header pun ok nih....lagi menarik...Ape lagi....kita terjah sama dia....SINI!!

Blog ketiga yang bakal menyusul...


Blog Fatiha Hanapi... Waah.... name innocent gitu.... gadis baik ni..he he. Belog ni dah nampak dah bunga-bunga maturity dalam berblog.... Sumer dah ok dah... cuma orang yang gune internet slow macam aku ni agak susah sikit nak bukak slide show tu.... Ermm... kalau tak keberatan... elok diremove je la kot. Tapi kalau si tuan tanah tak nak buang...takper....its ok jer...;) Tu cuma cadangan.....he he he. Okeh kawan-kawan.... nak menyapa dier.... klik SINI.

Tuu dier belog-belog perempuan.... memang ramai blogger perempuan nih.... Tapi sumer lebih akan diari peribadi... Lebih elok kalau diperluaskan skop penceritaannya kerana ramai yang akan membacanya nanti.... Tapi kalau si tuan tanah tak nak ade ramai pengunjung.....its ok....;)

P/S: Baru habis meeting.... pukul 1.00 pagi...:D

11 comments:

arep_lockermonth said...

jom terjah terjah~

アヌム ちゃん~~ said...

tajuk mau gempak je ek.haha.ingat nk komen pomp psl ape td.huhu

Eza Ridzwan said...

dah terjah suma blog di atas...yeahh..

mynameismy said...

bile nak terjah blog My plak? heee

::fatihahanapi:: said...

wahh da kuar..tq PW.. n thanks gak bg komen2 membina.. ^__^v

bersama kak Es said...

rajin nye review..
terjah2 jom

Isteri Yang Comel said...

PW, IEb terjah sekarang jugak... ekekek

Pembawa_Wacana said...

My: Da terjah....cek entri sebelum-sebelum..:)

nennazrin nour said...

thanks pw coz terjah blog saye
:))

m y z . z i e m a said...

pop up window tu mcm mne?

::Mastura:Zakaria:: said...

thanks PW terjah blog saya..baru harini sempat nak komen.....terbz ngan dunia sket..hahahha..sebelum ni passion nak menaip tu kureng..la ni baru bertambah2 sket passion tu..hehehhe..thanks for the comment...really appreciate..

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785