Friday, April 29, 2011

Nyanyok!!

Sapa tau apa itu nyanyok? Bukan ngangkung.....bukan nang nak...Dan bukan juger nyamuk! Sebut betul-betul....nyanyok. Kalau orang belah pantai timur.....memang depa tau la perkataan ni... Ni kire entri berkenaan kelas bahasa kelantan.....Prof Ir. Dr. Sapo Belawok Ddoso kembali! Ha ha ha

Nyanyok ni boleh dikaitkan dengan peluper.....atau orang yang mudah luper..... he he he. Biasenyer dialami oleh golongan yang sudah berumur.... Hah? aper......sumer dah tau? Alaa...... ni yang tak jadi nak ajar bahase kelantan nih..... 

Tapi....ade citer pasal nyanyok....berkenaan seorang makcik tua..... Dia jual karipap dekat kantin sekolah... Menjaja jer.... setiap kali waktu rehat....dier akan pegi jual karipap kat kantin tu..... Karipap dier nak kate sedap...tak la sangat....  tapi ramai la yang beli.... selalu sold out! Tapi tak pernah untung....

Tu yang menjadi masalah makcik nih.... anak sedara dier pun heran....kalau ikutkan....makcik dier ni boleh untung sampai ribu riban dah..(melampau nyer kan) Jadi....anak sedara dier ni pun menemani makciknyer menjaja pada keesokan hari. Jaja punyer jaja... budak bayar....makcik tu ambik duit letak dalam bekas tin.... macam biase la kan... takde yang pelik.... Nak kate nyanyok pasal harge karipap...memang makcik dier ni dapat math tambah A1.... Takkan la math simple gini boleh fail kan....

Depa pun balik la lepas habis jual karipap....Sambil berjalan pulang tu... Anak sedara dier ni duk fikir...Selidik punyer selidik....tunduk punyer tunduk sambil berfikir di belakang makciknyer.... sekali dia tengok duit tercicir dari bekas tin duit tu.... satu.....satu.....jatuh ke tanah.... Dier tengok kat belakang budak-budak yang beli karipap tadi tengah duk folo...kutip balik duit tu! Anak sedare ni ape lagi...pegi bagitau kat makciknyer.... 

Anak Sedara: Mak Teh! Duit cicir tu! Kenapa boleh cicir! Ya Allah....asal g tunggang tin tu...
Makcik: Ohh...tak perasan la nak... tercicir ker?
Anak Sedara: Yang mak teh pegi tunggang tin tu kenapa?
Makcik: Tunggang ke? Mak Teh nampak same jer.... tin ni sama besar atas dengan bawahnyer... mane satu atas mane satu bawah tah....
Anak Sedara: Laaaaa...patut la tak penah untung! Patut la sold out je memanjang karipap makteh
Makcik: Kenapa cakap gitu?
Anak Sedara: Ye laa....lepas bayar...dapat karipap... budak-budak tu kutip balik duit diorang! Dapat karipap free rupenyer! Bagi tin tu jap... Laaaaaaa.....memang la tak tau atas bawah....tin berlubang!

Makcik: Berlubang ker? Biler maser tin ni berlubang..... Dulu tak berlubang....hihihi
Anak Sedara: Mak Teh!!! Boleh lagi gelak-gelak...

P/S:AFUNDI saya untuk Blogger of The Year dan Top LoL (Humor) yer....:)

9 comments:

Eza Ridzwan said...

nyanyok betoi mak teh nie....atas bwh pon dah x kenai...gegege...

waN Mohd Salim said...

tau x per .. hehehehe ..

pw biler nak wat review blog ps ni .. huhuh

mas saari said...

hehehehe...nyanyok betul!
patutlah hari2 sold out..

ApiH said...

camne makcik ni buat modal untuk buat karipap esok hari ye...

Encik Suami said...

Hahaha..sebut pasal karipap, otomatik teringat kumpulan balas kat maharaja lawak minggu pertama.

KARIPAP NOK..ahaks.

jemput terjah new entry

1) (>.<) Selamat Ulangtahun Sayang (>.<)

mynameismy said...

dapnye karipap free... erk. tibe2 lapar..-.-'

Aina said...

tetiba rasa nak makan karipap laa.. kat ner kedai mak teh?

Tips untuk or malas bersenam tp nak kurus

Tips nak cepat kurus

Isteri Encek Bard said...

adeh kelako, tapi biler dipikirkan balik, cam kesian pulak...

Along Usop said...

aaaa... =p

nyanyok dah.. ngeee

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785