Friday, April 29, 2011

Perkahwinan Putera William - Apa yang Menariknyer ek?

Whoops...... sabar.....sabar.....kalau nak marah tu...yang dah melenting tu....rilek-rilek jap tau..... Bace dulu sampai habis....mane la tau....tajuk tu gimik je ker....aper ker.... Sabar yer... he he he. Aku bagi tajuk tu sebab nak bagi kita semua pikir....kenapa diagung-agung sangat perkahwinan Putera London ni yer? Kita kat Malaysia ni apa kaitannya sampai begitu meriah sekali sambutannya di Malaysia....hmmm.

Sebab perkahwinan diraja ker? Aik.... Diraja untuk negara ape ek? England kan? kenapa sampai ke sini....ke sebab kita ni negara bekas jajahan dier.... bangga ker kita dijajah? Hmm..... Musykil nyer aku di sini... 

Sebab perkahwinan paling mewah... hmmm....sebagai orang islam...bangga ke mewah mewah nih? Bukan ker perkahwinan yang macam tu menggalakkan pembaziran yang tersangat banyak.... Apa salahnya kalau cost untuk perbelanjaan tu di salurkan kepada orang miskin jer..... Nak suruh orang kita tiru ker? hmmm.... makin musykil dah nih...

Sebab William hensem ker? Muahahaha....takkan la kot.... Aku rasa ramai lagi hero-hero filem lagi hensem dari dier tu... Sebab kahwin dengan orang cantik.....Blogger pempuan kat dalam ni tak cantik ker? Opss.....jangan kembang idung yer....hehehe

Sebab popular.... hmm.... aku rasa kat Malaysia ni...Upin Ipin lagi popular kot.... Nak banding dengan artis kita.... kompem menang depa lagi....lagi-lagi Jozan...ngahaha.... 

Sebab ape ek?? Korang boleh tolong aku tak sebab aper.....aku musykil dah nih..... arghhh!! Tolong!! Tolong!! *pengsan**

P/S:AFUNDI saya untuk Blogger of The Year dan Top LoL (Humor) yer....:)

10 comments:

.................cP~ said...

salam.

ahaha..just because.. keluarga diraja yang popular. orang rasa kalau tau cerita2 orang popular baru la up to date.
maka, stesen televisyen takkan lepaskan peluang menaikkan rating penonton.
baru la masyuk..

The Crows said...

LC baru je tengok..
Kate tu comel jugak ye..

Cik Aish said...

britain ni satu empayar yg besar dan kuat..dan lagi satu, kita adalah negara komanwel..bekas jajahan british..

bukan nak bangga jadi jajahan mereka..tapi bukankah kita sekarang mengamalkan sistem pemerintahan beraja yang diperkenal oleh britain ?

hehe..ni fakta sejarah..jadi sbb tu satu dunia meraikan wedding ni..

britain satu2 nya empayar atau negara yang besar dan banyak mempengaruhi negara2 lain mcm negara kita...

hehe

Kembang Perawan 3288 said...

betul tu cik aish. rasanya malaysia xde yg wat wedding smpi 50 juta ponud sterling tu. sblom ni mendiang diana pon dh kwen berjuta2 $$$. Alhamdulillah kt malaysia dorg wat mewah2 sbb dorg berduit. lupa diri. mmg dgalakkan bsederhana. kate ngn william pon ade cakap dorg x minta hadiah dr mane2 pihak. biarkan dorg nak bg hadiah kt yayasan2 miskin. ade bace fkta kat royalwedding tu. :)

Izzuddin Fauzi said...

ni memang somthing yg super membazir :D Huhuhuhu :D

hitammanis said...

akak pun tak tahu kenapa nak tgok royal wedding ni, adakah kerana william tu hensem? kate nampak comel ke? @ william anak diana?.....entahlah, musykil juga ek?

Anis Zafirah said...

kalau org famous kahwin, biasalah bg org menarik kan? cuba anis yg kawen, tgk kad kawen pown org x nak, haha , puih , baru 18 thn, dah gatal,haha.. baru harini dpt follow PW, selalunya sempat singgah dari Blogger J je :)

AkmaFaizal said...

biasalah tu, kalau dah raja..menghabiskan duit rakyat je la kan...tapi rasanye kebajikan rakyat britain terbela, rakyat kite??? sedeh akak...taraf hidup orang Malaysia lagi tinggi dari derang..ko tak musykil ke?

Rose Johari said...

tak tahulah apa yg menariknya...sy x jumpa pula tang mana yg menariknya..hehehe...

Budak Botak said...

ha3, x tgk pon tadi...

Ping your blog