Saturday, May 28, 2011

Bila Lelaki Menangis


Lelaki ni susah nak menangis.....Maksud aku lelaki tulen ler.....bukan yang aww-aww tu... yang tu memang senang nak nangis.... Bagi lelaki....air mata tu sangat la berharga.... setitik air mata tu sama mahalnyer dengan segunung kasih sayang.... Tapi biler lelaki menangis.... Pergh....... nak tau kenapa dan apa yang akan buat si lelaki menangis.....baca nie...

Bila Habuk Masuk Mata
Ni memang kerap kali berlaku.... air mata paksaan....ha ha ha. Dah habuk masuk mata.... mata kita ni sangat la kompleks...Dia buang sendiri habuk tu dengan menangis.... Tapi ni pun selalu dijadikan alasan bagi lelaki...hihihi


Bila Potong Bawang
Ni pun selalu dijadikan alasan... kalau yang jadi chef macam Mat Gebu tu boleh la kan.... kalau nak bagi alasan nie...tapi tengah drive...tak dapek la cek.....jauh bebeno larinyer....


Bila Sangat mengantuk
Ni kerap kali berlaku jugek... Mata yang sangat mengantuk tapi ditahan-tahan sebab nak teman isteri atau gurlfren pegi shopping.... kalau tengok si lelaki mata berair jer.... Suruh la depa nie tido jap.... berdengkur tak ingat dunia ler lepas tu.... he he he.

Bila Teruja Giler
Ni kebiasaan berlaku untuk atlet-atlet sukan la....Depa nak sangat menang kan....sekali dapat apa yang depa nak.... memang menangis..... Menangis kegembiraan.... he he

Bila Tengok Hindustan/Drama Korea/Anime
he he he....ni spesis sensitif nih.... Tengok adegan sedih-sedih...mula la berkaca mata tu kan.... tapi pantang ditegur! Kalau ditegur.....komfem tak jadik nak feeling..... ego tinggi la derr...ha ha ha... Biarkan je depa menghayati.....hihi

Bila Dapat Berbaik Semula Dengan Isteri
Lepas gaduh-gaduh.....si lelaki nie susah nak mengalah..... biasenyer buat dek jer....tapi kalau dah dapat berbaik semula....kadang-kadang ada jugak yang menangis.....sebabnya.... itu yang depa nanti-nantikan!! Berbaik dengan isteri tersayang..... Air mata tu menitis sebab bersyukur... Sayang bini oit.....he he

Apa-apa pun....aku nak bagitau kat sini..... lelaki susah nak menangis.... Tapi lelaki yang berani menurunkan ego nyer sahaja yang akan menangis depan korang..... Kalau tak percaya.....cuba la perhati.... lelaki yang tinggi egonyer takkan menangis sesuka hati... Adegan sedih pun depa gelak jer der... tak nak menangis punyer pasal..... Tapi hati lelaki sebenarnya lembut... cuma ego jer yang menghalang.... Kalau ada pempuan yang sama dengan lelaki bab-bab menangis nih.... maknanya.....ego korang lagi la tinggi....:)

21 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

yup memang susah nak tgk lelaki menangis.. tp tak salah kalau nak nanges dan tunjukkan the soft side of you.. tp jangan le nanges selalu pula hhehehehehe

riffzam said...

haha.terbaiklah entri ni.punca lelaki nangis. :)

saveqmm said...

betul tuh wacanaku...susah sangat nak menangis..tapi kalo dah yang tersayang pergi meninggalkan kita..konpomla nangis!! wakaka

Razil Tahir said...

Lagi satu..
Bila insaf dan menyesal then pulang ke pangkal jalan...

Macam citer cerekarama... Menangis atas sejadah...pastu mati...

auramurni said...

mmg btl lelaki ssh nk nangis..
even pak cik sy ckp dibeli seribu rggt pn,air mata dia xkn jatuh..
tp br2 nie ada lelaki menangis di hadapan sy..
asal dia pggl nme sy,serentak itu jgk air mata dia mengalir...huhu

Misz Ayu said...

ermmm mmg payah dorang nk nagiss.. tp sekali nagis tu makna betol2 ..sy pon risau menengoknya =p

mcm ni lah said...

tambah satu lagi,. bila tengok gambar2 dan video tragedi runtuhan tanah yang menimpa rumah anak yatim al taqwa,. jom sama2 kita sedekahkan surah al fatihah kepada semua mangsa yg syahid

sergeant keroro said...

setuju!!!

hehe XD

Srikandi Bonda said...

lelaki & ego.. xdpt d pisahkan. huhu

harrazdani said...

kebanyakan lelaki menangis dalam hati...;-)

Budak Botak said...

Ada lagi, bila ketawa terbahak-bahak pon boleh keluar air mata, ha3...

cik bai said...

tapi x pelik klu lelaki menangis..

EYFAalias said...

first time lelaki menangis depan kita boleh percaya. kalau dah banyak kali. jangan lah percaya. semua tu dusta. hehehehe <---- dari pengalaman sendiri :p

BHAIHAQI COOL said...

uuuu... sya pn nk nangis ...

Dim Benihana said...

Terbaik entri ni...

mynameismy said...

ni mesti penah ade pngalaman ngn bini ni... alololo so suweeetttt..;D

Pembawa_Wacana said...

@mynameismy: Grrrrr.....:)

cham's said...

ha ah...tetiba ter-setuju plak

fath aqilah said...

BEST!!!

lelaki said...

Memang susah nak lihat lelaki menangis dan memang sukar untuk lelaki menangis disebabkan lelaki mempunyai egonya tersendiri. Tetapi kalau melihat lelaki menangis, sayu...

c genk bah ne said...

genk sebut nama anda dlam entri ini


http://genkcorner.blogspot.com/2011/08/bila-lelaki-menangis.html