Tuesday, May 10, 2011

Segmen Khas ar-rifke.com | Pencarian 100 Blog Top Blogger Baru

Okeh.....aku selalu buat segmen (Wacana)... Kali ni aku pulak yang join segmen orang lain.. Otai tak boleh join? Ermmm..... ada dua masalah di situ...yang pertama.... aku ni belum mencapai taraf otai....:) Yang kedua....kalau ada orang berkeras gak cakap aku ni otai....aku nak join jugak...ha ha ha. Tapi yang betul-betul taraf otai ni....kalau dah cecah traffic 4000 UV dan ke atas sehari... Tu baru layak dipanggil otai....

Kali ni aku join segmen ar-rifke.com. Blog yang memang bertaraf senior nie.... Pertama kali aku join segmen dier....


1) Berapa lama dah blogging.
Ermm..... ok... aku bukak blog ni dalam tahun 2009...lepas tu tak update...bermula aktif pada Disember 2010... kiranya aku aktif berblogging baru dalam 5 bulan... Masih dalam kategori blogger baru...

2) Kenapa suka blogging.
Suka blogging ni kerana di sinilah tempat yang paling sesuai untuk memberi pendapat secara direct kepada orang ramai.... Tak perlu melalui proses formaliti yang sangat susah.... tak perlu melalui mulut- ke mulut yang membawa kepada perubahan jalan cerita...tak perlu nak bersusah-payah nak buat appointment dengan saper-saper.... ada benda nak dibagitau...duduk depan pc....maka tertaip la satu entri....:)


3) Blog kamu mengenai apa.
Blog aku ni berbagai.... ada kisah lawak yang kebanyakannya penceritaan zaman aku kecik-kecik dulu... ada cerpen aku sendiri....ada sajak atau lirik lagu ciptaan aku sendiri... ada tips-tips untuk blogger baru macam aku... ada informasi ringkas.....ada jugak pendapat aku berkenaan sesetengah isu.... segala apa yang ingin di wacana kan oleh aku..aku membawanye ke alam blogging....

4) Harapan dalam dunia blogging
Harapan aku....semoga blogger-blogger sekalian dapat merapatkan hubungan silaturrahim antara satu sama lain...jangan ada yang berniat nak menghentam sesama blogger....nak bagi nasihat ok...tapi jangan berniat nak menjatuhkan antara satu sama lain... ini blogging...bukan politik.... Media orang awam untuk melontarkan idea-idea serta luahan rasa secara informal kepada masyarakat.... Selalulah selitkan moral dalam entri korang ok..:)

Ok......itu je la yang disuruh oleh ar-rifke nie..... Dengan ini.....aku join! Kita BOLOS saja diri itu!! :D

11 comments:

NadiRah said...

gud luck!

Mira Zali said...

wah.. nmpak menarik.. heheehhe..
gud luck ye.. ^_^

mas saari said...

best gak ni...
nak joinlah! thanks PW..

SITOT said...

wacanaku wacayasamalu..

harrazdani said...

gud luck bro...

Rahmad said...

gud luck pw..

smoga berjaya..

aku rasan macam nak join tp rasanya masih belum layak lg..haha

Cikgu Ma said...

good luck, PW

sue said...

baru aktif tp dh ramai followers kan...
tahniah..http://suehazrie.blogspot.com/

Fauzie Jasmani said...

Singgah gegar blog bro wacana aka Top blogger Baru ni dulu..

UpProfits Latest Entry : [Hangat] Oh! Indahnya Alam Perkahwinan..

.m y z. said...

wah bolehlah cipta lagu utk peserta AF musim ni. heheh :P

solomolo said...

singgah dari blog ar-rifke.com ...
happy blogging + senyum selalu...
[^_^]


http://solomolo.blogspot.com/

Ping your blog