Saturday, May 14, 2011

Follower Setia...Sapekah Mereka Nie..

Dalam banyak-banyak follower nie..... Berbagai jenis boleh kita kelaskan... Ada yang setia.... ada suka-suka... ada yang nak suruh folo balik.... Macam-macam la kan.... Tapi.....jangan merendah-rendah kan depa tu.... Walaupun apa pun status depa..... depa tetap follower kita.... kene hormat yang tu....

Cuma.... Dalam banyak-banyak tu....mesti ramai yang nak tau saper yang menjadi follower setia kan... Ok... Follower setia nie...follower yang sentiasa akan bukak blog kita. Buat je entri baru....mesti die akan terjah... Walaupun tak buat entri...kadang-kadang mesti dier rasa nak datang jugak blog kita.. 

Follower setia ni ada banyak jenis..... jenis pertama....silent reader. Jenis nie ramai dan banyak.... Suka bace entri....tapi tak suka komen.... Ada yang siap buat RSS nak datang blog kita... tapi tak penah komen.... Jangan ingat sumer rajin komen yer.... ada jugak jenis nih....

Yang kedua... jenis yang suka komen lah... yang ni paling obvious la kan... Paling senang kita nak detect balik... Mungkin yang ni lah yang akan di folo balik oleh blogger tu...atas tanda terima kasih dan horamt kepada nya......:) 

Yang ketiga....blogger yang dah letak kita dalam bloglist dier...yang ni memang dah nampak dah.... Sebab....selalunya....kalau dah diletakkan di bloglist....maknanya......dia tak nak miss update-update dari kita.... So.....kesimpulannya.... dialah antara follower setia....:)

Yang keempat...yang sanggup ambik banner kita dan tempek di blog nyer.... yang ni pun ada jugak....maknenyer..dier telah menganggap blog korang ni sebagai blog yang wajib disinggah...tak kisah la ada entri terbaru ke tak...janji ade link dari banner.....dan senang nak terjah....

Itu lah sedikit sebanyak follower setia yang boleh dicam dan dibuat kawan...:) Bukan maksud aku yang setia jer boleh buat kawan.... berkawan la semua....cuma.....jasa blogger yang sudi datang ni...jangan la dilupakan terus... kalau bizi...datang la sekali sekala tinggalkan jejak...atau tolong promote blog depa untuk orang lain.... macam aku....aku buat Wacana (segmen) untuk sesape yang rajin folo blog aku...dari Wacana tu....dapat la aku membantu sedikit sebanyak blogger yang selalu upkan traffic aku.....maka aku bagi balik la traffic kat depa walaupun tak banyak....:)

P/S: Sesape nak ambik banner kat sidebar tu...silakan la yer... khas untuk sesape yang suka blog nie...:)

12 comments:

nunui Joe said...

kadang2 mls jgak komen. heheheheh

Rozuan Ismail said...

wan pon berbeza ikut blog jugak.macam blog ni wan selalu singgah cuma jarang komen.

Budak Botak said...

he3, Bdk Botak kategori mana ye?

~syue~ said...

rasanya syada yg 1st tu kot..suka sgt baca en3 tp x gemar mengomen...hehehe

yaya said...

yaya p0m kekadang malas nk k0men..
tambah2 kal0 tme blogwlkg.. selalu nk cpat, sbb xsbar nk terjah bl0g lain

ღ Sis Aieda ღ said...

aieda kategori 1st & third ler kot..

peace..

Jahidih Saili said...

Assalamualaikum.
lain orang, lain caranya.
mgkin saya ni tergolong dlm kalangan silent reader kot. cuma akhir2 ni dah semakin rajin meninggalkan komen.

mcm ni lah said...

bile la nk tuko banner tu?

azrijohan said...

banner nnt buat belog berat T.T

Budak Botak said...

Budak Botak dah tau, Bdk Botak ni jenis yg ke-2 kot, he3...

Entry terbaru -> Entry Yang Didelete Blogspot Akan Di Kembalikan Secepat Mungkin... (",)

Dayana AZ said...

ada mcm2 jnis kan follower nih haha.. tp yg rajin comment tu yg syg lbih sket haha :P

Nawza said...

saye silent reader jer...tpi nak besuare tuk n3 ni...

Ping your blog