Monday, May 23, 2011

CERITA KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

Diambil dari entri INI

Di pagi yang hening.... Burung berkicauan..... Meow-meow memintak makanan di kaki lima.... orang datang lalu lalang untuk pergi ke tempat yang dituju.....Ada yang nak pegi kerja....ada yang nak pergi berjalan-jalan....ada yang saje-saje nak nyibuk.... Semuanya menuju ke satu tempat.....hentian ERL....

Kecoh sana-sini...... Pak guard sibuk duk tiup wisel.....dia mesti tengah perasan yang dia tu referee bola....asyik tiup jer..... Dalam kebizian dan hiruk pikuk manusia sedang mundar-mandir..... ada sebahagian dari mereka adalah bloggers.... Aku cuma memerhati dari jauh....duk melepak di tempat menunggu train... Sambil membukak laptop (angan-angan macam Bro Ben nih..hehe).... Dan mengupdate entri secara on da spot....

Aku perhati dari jauh.....   DAYANA AZ dan iedaurora sedang berkejaran mengejar train di seberang... Berlari-lari mengejar train yang dah hampir bergerak.... dalam duk terkejar-kejar..... mereka terlanggar MAK DARA yang sedang menulis sesuatu.... Menulis skrip agaknya.... Mereka meminta maaf tanda tak sengaja.... MAK DARA cuma senyum tanda memahami..... dalam duk mengutip kertasnya yang dah berterabur.....datang chegu zubir... menolong mengutip kertas itu.... Sambil tersenyum sipu....Nak ngorat la tu...he he he.

Di hujung hentian.... aku ternampak  niena my-shopping2u duk sibuk membetulkan tudungnya... Mungkin agak rimas dengan tudung barunyer....atau mungkin ada yang menyebabkan dia tidak berasa selesa duk di situ... Tapi akhirnya aku ternampak ada seseorang memerhatikanya dari jauh.. Oh.... rupanya Abdul Farique sedang mengusha dia...patut la dia selalu membetulkan tudungnya.... Gatal....hihhi....

Train yang satu lagi hampir sampai... aku tengok semua duk berdiri tidak sabar nak naik train.... dalam kekalutan tu.... aku ternampak  KUCA dan eqin sedang bergurau senda.... duk tepuk-tepuk bahu... lepas tepuk-tepuk bahu....tampar-tampar.....lepas tu tarik-tarik tudung?? Ops....ingatkan yang positif... Abaikan....fuuuu~~~ (bersiul) . 

Selang seminit....depa dah ok balik.... dah sambung gelak-gelak... bergurau rupanya....ganas..... Train dah sampai.... aku pun menutup laptop aku... dan menuju ke train... Bermulanya hari yang baru untuk aku dan rakan-rakan bloggerku.... Itulah perumpamaan kehidupan seorang blogger..... :)

P/S: Citer ni rekaan semata-mata kerana aku tak pegi keja dengan train....:)

28 comments:

iLa suHaiLa said...

pmbawa wacan msok dlm citer sy..jom tgok..hehehe

http://akukanila.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

Siti Aziz said...

hahahaha...syahdu ayat akhir.."cerita ni rekaan semata2 kerana aku tak pegi kerja dgn train" huahahahaha...baik punya ayat... ^_^V

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hahah..yg pntg xnek train..ngeh3..

sy ader join,lau sudi leh tgk =p

http://nusha1706.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

aizamia3 said...

aku baca pun tak terkejar-kejar.. rileks je walaupun tau train dah nak blah.. hikhikhik..

PinKy MoMMa said...

pakcik..makcik pilih kamu utk ini

http://www.pinkymomma.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

miss afifa said...

pembaca wacana.saya pinjam nama kamu yer...(bgtau awal2)hehe

zieha hisham said...

yeahh bestbestt .
jemput bace zieha punye pulak yerr
http://potpetpotpet-zieha.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

bersama kak Es said...

hehe best kalau ilham tu real!!
marah kang mak dara huhu

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

waduhhh Mak Dara pun ada tgh tulis skrip lg hehe i like hehehe =)

mynameismy said...

My cuti harini tak dpt join segmen hehe..

br je smpai dari kampung halaman..;)

heee sudi ke buat link list tu? tapi my try buat tadi xjadi pn? mcm mne ek? pakai gadget ape ye??

Sunah Mohammad said...

takpe..angan2 pun boleh juga....heheheh..

Munna said...

haha...sy pun xnaik lrt juga..main bantai je ni...bro, sy tag bro dlm entry kreatif dgn bro ben nih..gurau2 je tau..jgn amik ati lak...hehe

http://gadiskutersayang.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

Areliff said...

nice entry...mintak kebenaran gune nama ye sekian :)

Azzah said...

ha ha..wacana pun ada dalam entry saya.. http://sayurlemak.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html#more

ummu said...

salam PW
gelihati dan kreatif tulisan bro ni.teringat zaman student dulu, LRT adalah dunia saya.

Encik Bedak Sejuk said...

Salam bro, saya dah tag awak dalam segmen cerita kreatif bro ben...

sila la jenguk...jangan marah ye...

http://duriantaksedap.blogspot.com/2011/05/cerita-kreatif-aku-bersama-ben-ashaari.html

suha said...

hehe cite yg best..cik suha xsempat nak join

zacky ~786~ said...

waaa.a.~ best3..

L.a.n.u.n j.A.L.a.n.a.n said...

besh ^_^

mas saari said...

hehehehe...blogger tegarlah ni!

nice!!

misyamissyou said...

haa..sempat jugak dia bkk lappy..blogger tegar abis..hihihi..gudluck lah! :D

cik pulau said...

wahhh.. best2..hehe

Angah's blog said...

mmg creative..ada sambungan x??hehe

muhamad hanif said...

wahahah..macam-macam punya story dah ..

k.h.a.l.i.l.a said...

dtg sini baca cite.. menarik menarik. ^_^

qucachahir said...

wah..name kite ade.. ;)
KUCA~~
ganas jugak ney.. =)
best entry bro wacana!

Ly_Tulip said...

menarek cerita anda..memang btol2 kreatip.... :)

sumysya said...

kreatif bro nie...