Tuesday, May 10, 2011

Pesanan Untuk Blogger Baru....

Okeh....semalam aku ada cakap nak cakap sesuatu kepada blogger baru.... ok.... Hari ni aku kotakan janji tu.... Semalam aku penat....tak sempat buat entri...pagi ni aku baru sempat buat entri nih...

Ok....kepada blogger baru....jangan segan dan jangan rase berat hati nak promote kan blog orang lain.... Aku tengok geng blogger baru ni susah sikit nak tolong promote rakan-rakan..... sebab takut nanti diri sendiri akan ketinggalan....

Tak.....dengan cara itu....korang akan menambah kawan..... kene pulak yang di backlink tu seangkatan jer dengan korang.... memang akan jadi kawan..... Kata lah korang buat dialog ker...ape ker... Masukkan link depa dengan keizinan.... Buat satu gurauan dan tolong promote mempromote.... dengan cara itu...korang pun daapt untung....si kawan korang tu pun dapat untung...

Dalam dunia blogging nih.....jangan rasa kedekut nak tolong blogger lain.... Tak elok dan memupuk sifat dengki mendengki nanti.....tak elok tu..... Cuba selalu backlink kan kepada kawan-kawan.... Kalau aku la kan.... aku lagi suka di backlink kan dalam apa-apa entri..contoh di backlink suker-suker....korang boleh tengok di entri INI.

Jadi.... selalulah tkar-tukar backlink dengan kawan-kawan.... kepada yang dah kenal aku..... backlink jer aku ni...aku tak kisah dan mungkin aku akan backlink balik blog korang nanti.... Kita berkawan dan bersahabat okeh......;)

14 comments:

Eza Ridzwan said...

betul tuh PW...akak setuju benor dgn entri nie...jgn kedekot utk promo kengkawan kita..kawan biar beribu², musoh jgn dicari...

mynameismy said...

selalu2 lah backlink my yg newbie ni ye...0_o

simanis said...

Thank you for the tips...

mas saari said...

tips yg berguna!
skrg ni pun Mas dah cuba ikut cara ni...

jack said...

Aku, kalau entri aku tu berkaitan, memang ada aku backlink kan ke blog kawan kawan..hehe..Tak fikir sangat, aku rugi ke..apa ke..

Ujang9897 said...

otai wacana tak backlink aku ker...=(

aku kedekut backlink orang...buat apa nak backlink2...penat tu nak backlink2..

backlink la diri sendiri

lalalalala







(komen mcm ni mesti orang tgk siapa yang poyo ni..hahahaha)

Srikandi Bonda said...

Betul tu bro.. Xperlu nak rasa ketinggalan. Apa yang di buat dengan ikhlas, InsyAllah akan menerima habuannya. Nice sharing, nt Yun pun nak cuba. Tenkiu! =)

::Mastura Zakaria:: said...

tengah mempromosi..hehehehe

nadia ar-rumaisha said...

setuju sangat......apapun nasihat utk diri saya sendiri jugak...

aizamia3 said...

sapelah berfikiran kedekut cenggitu.. dak Ujangler ni... kihkihkih..

takdak hal ler.. aku ok je.. ;)

Azzah said...

saya pun ada buat.. http://sayurlemak.blogspot.com/2011/05/cara-saya-tambah-followers.html

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

sedang panas di siniiii, tolong kipassssss! ;)


Memang bikin PANAS la blogger HINGUSAN neyh!!

harrazdani said...

info yang bagus...akan dipraktikkan.tq

.m y z. said...

nice info ;) kadang2 kalau ada entry yg berkenaan, ada jugak di-backlink-kan. kdg2 tersebut nama kat entry pun, pegi cri URL dia nak letak dalam entry. hehe ;)