Monday, May 23, 2011

Cara-cara Elak Muka Disimbah Asid

Dalam beberapa hari nie....banyak berlaku kes simbahan asid terjadi di negara kita. Kebanyakan mangsa adalah perempuan....Dan yang muda-muda.... Jadi.... Aku nak bagi la sikit cara-cara elak dari terkena simbahan asid... 

Pakai Purdah - Haaa....Pakai purdah Menyebabkan si penyimbah asid tak tau yang korang ni pempuan cantik ke tak... sebab kebanyakan yang kena tu adalah yang cantik-cantik jer.....

Pakai Helmet - Ni lagi satu...memang berkesan kot..berkesan untuk mengelakkan kecederaan dalam kemalangan...maka tak mustahil dapat elakkan kecederaan muka dari terkena simbahan asid.. he he he.. Pakai yang ada wiser tu okeh... Cermin gelap punyer.....:)

Pakai make-up bagi tak lawa - Ni baru ada gunanya make-up mahal-mahal..... make up bagi nampak hodoh giler.. sampai orang nak simbah pun tak jadi simbah dah.... Terkejut dengan mua yang telah di make up tu.. Jangan make up cantik-cantik! Nanti anda mungkin bakal menjadi mangsa. 

Pakai topeng - Ni sesuai kalau nak pegi majlis yang bertemakan topeng tu... hihihi. Pakai la topeng yang menakutkan sikit.... pastu pakai baju putih jer...ha ha ha. Lagi-lagi waktu malam....komfem orang taknak dekat...

Duduk je Rumah - Ni tips aku yang paling berkesan... komfem korang tak kene simbah punyer... duduk je rumah.... main blog...:D

Tu ler sedikit sebanyak petua tak nak menjadi mangsa simbahan asid.. Semoga ada manfaat di situ...he he he.. Yang penting.... korang enjoy dengan entri merapu aku nih...ha ha ha...

22 comments:

NuReLLe said...

cane kalau penyimbah asid tu simbah asid sbab tensen tengok make up kita hodoh sangat???gugugugugu...

mushroom said...

aku setuju! aku pun duduk rumah jek

fiq. said...

saya sllau gak kene keluar jalan2 sorang ni, tips, bace doa banyak2,rase selamat je..he

GeminiGurlz said...

pakai full PPE lau nk kuar... hihihi

atyn said...

ingat tips betul2..hurm :/

Cik RoSs said...

Tips yang SANGAT2 berkesan adalah...
DUDUK DI RUMAH..

Tu yang paling BERKESAN!!!

i likeeeeeeee (^___^)

whatever said...

tips yg last tu paling berkesan..

dok je umah jgn gatal2 nak kuar...huhu

mad khaz said...

hahaha,nice tips bro XD

Rozuan Ismail said...

haha.kelakar.duk umah.update blog.lagi selamat.

Srikandi Bonda said...

Duk aje kat rumah.. sokong! ^__^

mas saari said...

duduk rumah tu memang paling berkesan...hehehe

Elle Elyssa said...

pakai mekap tebal bg tak nampak muka tu yg tak bleh blah. hahahhaha

IdaNurFieyda said...

yeah!! Ida pilih duduk rumah main blog..memang selamat..hahaha

hitammanis said...

ewah...idea pw memang mantop...

EZAN IDMA said...

hahaha, terbaiklah tips :)

waN Mohd Salim said...

idea yang baguih huhuhuhu nak try hahaha

auramurni said...

hah..lega2..tgh selamat nie,
sbb dok rmh je main blog..hehe =)

auramurni said...

hah..lega2..tgh selamat nie,
sbb dok rmh je main blog..hehe =)

cik pulau said...

paling best..
duduk je rumah..
selamat segala-galanya. hahaha

Siti Aziz said...

insyaallah dah tergolong dalam golongan yang terselamat sebab tinggal dalam hutan.. ha3...

wanda arry said...

haha..tips yg bagus lagi bernas tu :P

♥yaya budak suka embun♥ said...

tips berguna..

haha

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785