Sunday, May 15, 2011

Lelaki dan Perempuan | Sama Tapi Tak Sama

Lelaki dan perempuan nie sama jer.... tapi betul ke sama? ke memang tak sama? Ape la Bro Wacana nie kan.... benda terang tang tang tak sama dikatakan sama.... Maksud aku dari segi minat....bukan penampilan atau aurat yang wajib ditutup... Kalau yang tu pun nak disamakan....memang salah ler dari segi agama Islam.... Ni dari segi minat korang.... banyak yang sama...tapi sebenarnya tak sama......


Bola  Sepak - Ramai lelaki dan perempuan sekarang nie minat bola sepak.... Kalau tengok kat stadium tu... pempuan nie dah makin ramai..... tapi..... ramai perempuan minat bola sepak sebab lain! Bukan sukan tu yang suka ditengok nyer....pemain ensem tu yang di usha nyer! Kan....kan.... Lelaki tengok the beauty of sport tu...bukan pemain.....errr....ke ada yang suka tengok pemain ensem jugak nih.... Choyy.. -_-"


Shopping - Yang ni perempuan memang top..... bab-bab shopping....jangan la cuba lawan.... kalau bagi seratus ribu pun... tak mustahil boleh habis mase tu jugak.... Tak dinafikan....lelaki pun suka shopping.... tapi..... kebanyakan perempuan nie suka beli pakaian dan alat solek! Wedges..... baju....seluar.....skirt.... tudung..... kalau boleh nak pakai berlainan setiap hari! Kan....kan... lelaki nie...kalau suka shopping... mesti lebih kepada gadget harian.... hanset.... ipad... jam tangan.. spek... Pesanan untuk lelaki yang dah kekeringan wang... JANGAN LALU DEPAN KEDAI JUAL PAKAIAN ATAU KASUT.. :D


Movie - Dekat wayang tu.... kalau kuar je citer baru... mesti penuh kan... even dah ade download free je dari rumah... tapi tetap nak tengok dekat wayang... Sama jer lelaki dan perempuan.... betul ker sama? Hmm.... lelaki lebih suka tengok citer action atau lawak.... pempuan.... lebih suka ke arah romantik dan fantasi... tak cayer? Try la test tengok... bawak dan suh depa pilih... he he he. memang kalau dah tengok citer romantik atau fantasi... senyum si pempuan tu lebih lebar....ala-ala McD lagi.... hihihi.


Buku - Pempuan..... memang sah-sah akan cakap novel. Tebal? Tak kisah.... Ke ader yang cakap suka baca buku teks sekolah?? Memang respek la kat orang tu.... he he he. Lelaki? Komik la menjadi kebiasaan.... kan....kan... ada yang suka komik jepun... ada yang suka komik Marvel tu.... Kan bagus kalau ada yang cakap suka bace Quran....hmmm :)


Gadget - Sape kate pempuan tak suka gadget kan.... tapi.... ada bezanya dengan lelaki.... lelaki lebih suka function terkini atau up to date.... tak kisah akan penampilan benda tu....janji semat... dan friendly user.....Pempuan... nak ala-ala pinky... ada sweet-sweet sikit.....canggih? Tak tau sangat pun... yang penting penampilan dan nampak comel... kan...kan....he he he

Itu kebiasaan okeh... ada jugak yang berlainan....tapi tu la yang aku perhatikan.... sememangnya kita dicipta dengan sifat natural yang berlainan... jangan cakap semua boleh sama... itu salah.... salah satu nikmat dunia nie...adalah variety.... atau kepelbagaian.... lelaki dan perempuan takkan sama.... kalau sama minat pun... mesti berbeza dari segi aspek dan ciri-ciri kenapa minat benda tu.... ada satu dua jer yang betul-betul sama.... Nobody is perfect... :)

P/S: Wacana Aku Nak Kahwin sedang berjalan...sesaper nak join...klik SINI 

9 comments:

wanda said...

sgt lah disetujui oleh saya..hahaa

puanbee said...

pompuan beli benda murah2 je lelaki sekali beli jam mak eh boleh pompuan beli 30 pasang kasut tk gitu ?

rara pinkmafia said...

alamak.sgt terasa lah.kalo movie tu nk tgk yg stock boleh nanges punye.kalo gadget tu mst nk yg pink.hehehehe.so suweeettt.

Budak Botak said...

ha3, ini adalah fakta...

Entry terbaru -> Daphne Selfe - Model Wanita Paling Tua Di Dunia... (",)

Srikandi Bonda said...

memang ada kena mengena.. ~ lalala ^_^

mOon jOhari said...

salam ziarah...

ada sesetngah perkara lelaki dengan perempuan sama je...

msredcheesecake said...

Msred tak suka tengok bola

Lebih suka beli makan best best dari beli baju, heels ....

Movie, layan citer action. Tak minat love story.nak tengok ff5!!!

Suka novel action n misteri, novel cinta tak layan.

Lebih suka beli gadget dr baju....gadget terbaru, i pad 2 16bg wifi

Corat-coret said...

hehe setuju2...

Dea said...

xminat mekdi... suker kfc..:P

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785