Tuesday, May 24, 2011

SEGMEN FILEM KREATIF AKU BERSAMA BEN ASHAARI

Filem yang aku akan reka ialah..... Fast and Furious ala-ala Scary Movies.... Saksikanlah preview filem ini...... Ceritanya bermula ketika nak berlumba di dalam bandar....

Semua kereta sedang bersedia.... pemandu-pemandu sedang menekan pedal minyaknya untuk membunyikan enjin garang depa semua..... zacky ~786~ memanaskan enjin kereta Datsun lama.... Nampak lama....tapi enjin berkilat...buat dari titanium.... cpahniza pun sama.....memanaskan enin kereta kancilnya.... Pink lagi....siap ader tweety bird dekat bonet.... Luar jer comel sedare-sedare sekalian.... Di dalam but depan itu...tersergam enjin R5 -X3 cap Alaggapas.....Enjin terbaru buatan dari Malaysia..... Kelajuannya mengalahkan cerita dongeng arnab dan si kura-kura..... 

Pemandu-pemandu lain ialah mynameismy @ My dengan kereta Honda Skema nyer...Onenie dengan kereta Toyota Toyotee nye... zieha hisham dengan kereta Proton Edar nya..... MTT dengan kereta Myvi cap mata ladybird nyer.....dan sorang lagi....pemandu misteri dengan kereta hitamnya....Mereka telah bersedia dan menunggu lampu hijau jer..... Lambat giler duk tunggu...... Dah stuck dekat kuning dekat 4 minit.... Pemandu misteri siap tertido lagi.... Maka terpaksa la mereka dilepaskan secara manual....

Seorang gadis melenggang kangkung ke depan sambil bawak bendera pelepasan..... Dengan comel nyer..... cik pulau  mengibarkan bendera tu tanda perlumbaan dah bermula.... Semua kereta meluncur dengan laju meninggalkan asap ekzos nyer.....kecuali kereta Kancil milik cpahniza dan pemandu misteri. Kehabisan minyak agaknya.....atau pun lupa nak isi minyak hitam...hehehe. Si pemandu misteri....sebab tertido....Duhh...

Perlumbaan bermula... mereka memotong satu sama lain.... sampai di selekoh pertama di celah-celah bangunan seperti bangunan KLCC..... maka di driftnyer kereta mereka.... zacky ~786~ dengan cepatnyer menukar gear tinggi kepada gear rendah.... tetapi gear sticknyer tercabut.... maklum lah....Datsun lama..... Gear dah longgaq dah... Akhirnya terbabas di selekoh itu dan melanggar eryzi90 yang sedang emmbeli cendol di tepi jalan....

Yang lain meneruskan perlumbaan.... MTT menghimpit zieha hisham.... Himpit menghimpit berlaku...... kerana duk himpit menghimpit..... maka habis rosak kereta mereka berdua.... Maka diberhentikan kereta di tepi jalan... sambung gaduh tarik-tarik rambut pulak.... Ermmm.... biar betul Bro Wacana nih..... macam larik je citer nih.... ha ha ha.. Maka otomatik dua dah tersungkur....

Maka tinggal dua je lagi.... mynameismy @ My dan Onenie. Mereka masih lagi berlumba sengit hingga ke akhir...... DI penamat....ada jambatan yang sedang diangkat.... Mereka kene ke seberang sungai untuk menghabiskan perlumbaan..... Maka ditekannya NOS... Onenie tekan dulu.....maka ke depan la dia... Siap sempat menjelirkan lidah ke arah mynameismy @ My kerana dah berjaya potong.... Tengah duk asyik menjelirkan lidah...... Tiba-tiba....PAMMMM!!!! Terlanggar tiang letrik.... ish ish ish.....

Tinggal mynameismy @ My sorang jer.... kompem menang? Tak..... Sebenarnya ada sorang lagi sedang mengejar dari belakang.... saje datang lambat sebab die ni HERO.....si pemandu misteri tadi....memecut dari belakang dan memotong mynameismy @ My semasa mereka melintas jambatan yang tak bersambung itu...... Dan akhirnya si HERO itu menang....... mynameismy @ My menangis kerana tadi dia siap melompat-lompat dah sebab ingat dah menang...... (Sebab melompat tu la kalah....tak tekan pedal minyak.....huhuhu)

Semua bersorak gembira..... Hero pun keluar dari keretanya, Pesona Hitam.... Dengan memakai baju t-shirt round neck warna putih berseluar Camel, berselipar jepun jer... Senyum santai dan rilek... Memang rilek dan macho jer...  Hero itu adalah....... Bro Wacana. :D.

P/S: Sorry yer......Hero last-last minit jer datang....

12 comments:

Belog MTT said...

MTT dengan kereta Myvi cap mata ladybird nyer.....

Kreatippp2..huhu~ :)

Srikandi Bonda said...

hero dop gaduhh.. hehe ^__^

cik pulau said...

cik pulau tukang kibar bendera yer..
dengan comelnya.. loiikkeee...
hahhaha..

buat filem sendri ea bro??
hahaha..
kretif2...^^,

kotak bulat said...

wah..sendiri jd hero ek :P

saiazuan said...

haha lmbt benar hero dtg..


http://eleventx.blogspot.com/2011/05/segmen-filem-kreatif-aku-bersama-ben.html

OnE_nIeZuKa said...

sengit btul aku blumba ngn mynameismy @ My..

cmne leh kalah!!
haha

nice broo~~

OnE_nIeZuKa said...

sengit btul aku blumba ngn mynameismy @ My..

cmne leh kalah!!
haha

nice broo~~

+_Miss.Jannah_+ said...

mcm hero hindustan je dtg last2 minit..hehehe

Famili Ceria said...

mmg menarik la citer nie...aku suke3...

aizamia3 said...

endingnya: yang menang Pesona Hitam.. dahsyatttt...

::Mastura Zakaria:: said...

hero last-last je wujud?hahaha

shopping2u said...

nice.. niena sukeeee... makcik pun suko!

dah follow pun.. andai anda sudi.. meh la ke sni :(

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785