Monday, May 9, 2011

Entri Sangat Menarik... Tapi Tak Ramai Komen...

Ada sesetengah dari blogger ni memang power dalam bab-bab buat entri... Aku dah jumpa banyak dah...tapi...komen yang dier dapat ciput jer..... orang kata kalau komen tu sikit.....entri tak power..... ye ker? Aku rasa macam ada tak kene jer..... Aku rasa ada sebab lain.....

Sebab Terkene atas batang hidung si pembaca
Yang ni aku rasa selalu terjadi.....sebab biasanya....entri power ni berunsur nasihat atau larangan... Maka terkena la ke atas si pembaca.... nak komen....komfem nak bagi kutukan kan....tak jadi komen.... kalau komen pun...jadi si anon...

Sebab Memang Malas Komen
Ni ada sesetengah habit blogger jugak.....malas nak berkomen-komen nih.... Ataupun dan banyak dah komen ke blog lain.....tibe je di blog tu.....dah rasa malas nak komen..... Dah siap tangan tongkat dagu dah....lenguh duk taip komen....he he

Sebab Tak Tau Nak Komen Ape Dah
Ni lebih kurang sama dengan yang atas.... Dah ketandusan idea....atau pun....sebab entri tu power sangat... maka si pembaca tak tau nak komen aper..... kalau komen pun.... "Best2"..... "Waaaah"..... he he he

Sebab Pembaca Tak Setuju
Ini pun boleh berlaku jugak.....apabila sesuatu entri tu berkenaan isu-isu semasa atau pendapat.... Pembaca pulak tidak setuju dengan pendapat si blogger tadi..... Kalau komen....komfem nak balas-membalas kan.... Atau jadi si anon....ha ha ha

Sebab Tak Baca
Ni paling banyak berlaku.....baca tajuk jer....pastu biler tengok entri yang agak panjang.... terus skip cari shoutbox....ha ha ha. Yela....nak komen kang.....lari tajuk pulak....

Sebab Nak Komen...Tapi Susah Sangat..
Ada jugak blogger tu rasa malas nak komen biler ruangan komen tu sendiri susah nak komen.... kene itulah....kene inilah....ada orang kata sebab SPAM. Kalau korang tu dah femes amos... mungkin ramaila nak spam... Tapi cuba tengok kembar aku...rilek jer buat ruangan komen pop up window gitu..... lagipun buat la comment approval kalau tak nak SPAM.... Ke memang takut di komen nie.....:)

Jadi, kesimpulannya....entri yang bagus tak semestinyer dapat komen yang banyak.... Mungkin kerana blogger tu sendiri...kalau dah femes....buat aper pun pasti ada orang komen kan.... Kalau blogger baru...tulis apa pun susah orang nak komen.... Tapi.....yang penting....mesej dalam entri... biar orang lain dapat manfaat dari entri kiter... Nak komen ke tak.....terserah la kepada si pembaca...:)

P/S: Doakan Kesihatan Isteri Kembar Aku Yang Akan Menjalani Pembedahan.... Semoga Selamat

31 comments:

Eza Ridzwan said...

sbb xtau nak komen apa dah..xdak idea...hehehehe..

BEN ASHAARI said...

thanks bro

Ika Belle said...

haha.. benar2...

not irene said...

best bro best bro...

cik Ida said...

betol... saya setuju.. ^_^

kemboja said...

kadang2 tu terkedu bila nak mula baca jer terus kuar lagu2.. terus je close window.. bising nanti ank terkejut.. huhu

ROROI said...

Aku da cuba merajinkan diri ntok drop komen kat entri orang..skali dilayan seperti SPAM daaa...trus carik shoutbox..hahaha

peep said...

aku pon nk komen gak le.. aku mmg suke menomen haha :)

darxniq said...

aku dah mula suka blog ko..ahhahahhaha...

yessss..yesss.....!

entry ko menarik...

forever love said...

hahahha... sokong point yg pes tue.. haha

::Mastura Zakaria:: said...

hahah..kena kat batang hidung sendiri agaknya..tu yang sentap..x jadi komen..hehehe

Isteri Encek Bard said...

semoga isteri en. ben selamat menjalani pembedahan.. AMin... ERmmm betul nie PW.. sebenarnyer populariti tu penting jugak untuk mendapat komen nie... pada IEB tiada komen pun tak per, janji syill masih ada orang baca tulisan IEB walaupun IEB tak aktif

hasrul hassan said...

Seronok bila ada yang komen entri, tetapi kadangkala tu ada yang main belasah je komen yang tak ada kena mengena ngan entri .... biasalah kalau tak ada shoutbox .... so bagi saya, tak kesah pun .... kalau komen merapu.

Apapun ... ruangan komen beri peluang untuk lihat interaksi sesama blogger ... nak lebih ada interaksi ..buat ruang komen yang leh reply. :)

waN Mohd Salim said...

huhuhuhu ps 1 entry 1 koment je .. huhuhuhuu belom femes macam PW .. huhuhuu

mas saari said...

sentiasa cuba untuk komen walaupun hanya satu patah perkataan!

Akmal Ezzah Alias said...

huhu no kommen.. kalau letak gni ja? eheheh

Munna said...

yeah betul tu, setuju sangat. Tp PW perasan x, biasanya paling banyak komen pun kalau ada buat GA @ segmen baru lah beratur komen kat bawah tu..kalau cakap pasal isu semasa ke info ke mcm xda layanan je..hehe

sy fedap btul kalau nak komen kena verify words lah hape lah...

Izamir Ridzwan said...

Ni IR komen kre rajin tak.. larikkkkk kang kena babap

Budak Botak said...

he3, komen sikit2 xpa, tapi trafik mencanak-canak setiap hari. Tu yg penting kot...

Entry terbaru -> Mr. Men dan Little Miss Yang Comel Di Google.com... (",)

azzey said...

klu n3 pjg sgt mmg mals nak baca ; sbb x de masa....

whitelover said...

ha'a..betol..byk jgk entry menarik..tpi xde org kenal pon blog tu

risa said...

sangat suke kalau ada org komen..rasa sangat2 dihargai:)
buat bro ben..semoga semuanya selamat ye..walaupon tak tau menda..emmm

.m y z. said...

haha kalau terkena btg idung sndiri tu sendri mau ingat lah :P

tapi mmg best sgt kalau ada org komen kita. rse mcm ad lah jugak org bce and bg pendapat drpd takde lgsung. bru smangat nak publish entry :D

miss.Addin said...

haha :D bnyk sebab kan .

~uǝǝʇɐɟ said...

tq view my blog :0
--->betui betui betui :D

Sunah Mohammad said...

tengah carik idea nak komen ape niii...

Akid azami said...

terkadang tu tgk gak yang taip entri tu macam mana..

Ada yang aku tengok mcm tak perlukan komen tapi nak pembaca pikir apa dia taip tu..

M Fizan said...

komenlah sebelum kamu dikomenkan :)

mama comel said...

Sebab Tak Baca
Ni paling banyak berlaku.....baca tajuk jer....pastu biler tengok entri yang agak panjang.... terus skip cari shoutbox....ha ha ha. Yela....nak komen kang.....lari tajuk pulak....

hahaha..selalu jugak buat macam tu..kdg2 xde mud nak baca pnjng2..

HAKMI said...

biasala kalo x glamer sapa pun tak mo komen.....yang penting...idea tu diluahkan.....

BHAIHAQI COOL said...

sbb~~ entri dh pernah tgk kt blog lain , tu kadang2 mls nk coment

Ping your blog