Wednesday, May 25, 2011

Tips Tidur Nyenyak Untuk Blogger

Ini sambungan dari entri INI. Yang tu untuk umum....yang ni untuk blogger puler.... Blogger ni lain sikit...Masalah takleh tidur nyenyak ni dah macam menjadi sindrom dah.....Tapi bukan sindrom down....Cara-caranya....

Jauhkan PC anda dengan tempat tidur
Letak la PC tu jauh sikit dari tempat tidur..... Kalau tak....rasa macam nak ON 24jam je PC tu.... Sila letak jauh-jauh...dan pastikan bilik tidur anda berkunci....takut PC tu datang masuk bilik..he he he

Sila Shut Down PC tu...
Terketaq-ketaq tangan tu nak shut down kan PC... Tekan je butang POWER kat keyboard tu.... kalau takde butang tu.... Matikan suis utama terus.... jangan la menangis....esok ada lagi....Oololololo.....he he he

Jangan Bawak Lappy Ke Dalam Bilik
Jangan gatai duk bawak lappy masuk bilik korang.... Tak jadi tidur gamaknyer.... Jauhkan radiasi lappy dari diri korang....Pastikan takde gangguan semasa nak tidur....  Letak lappy dalam almari....kunci siap dengan SOLEX lagi...dan simpan kunci tu....ngehehehe

Baring Jangan Mengadap Lappy
Kalau jenis rumah yang tak de bilik.... atau jenis duk dalam bilik jer macam asrama tu....jangan baring mengadap PC atau lappy anda.... Lappy ni selalu memanggil-manggil supaya membukaknye.... Jangan tergoda dengan panggilan lappy....Caranyer....baring tak mengadap lappy....Kalau tiba-tiba lappy datang usik korang tu....Ermm....bace je la ayat kursi....hihihi

Jangan Tidur Di Depan PC, Sila Tidur Di Atas Katil
Jangan tidur sambil duduk.....tidur la di atas katil yang empuk.... Sakit tengkuk nanti.... Kalau yer pun korang nak PC dodoikan....pasang je lagu... pastu tidur la di tempat asal....terbungkang la sampai pagi....

Tidur Jangan Peluk Lappy....Peluk la Bantal
Lappy tu keras.....tak sedap nak peluk....dah la berat.... Tukar la dengan bantal.... empuk dan ringan.... gebu dan lembut..... Cubala kalau tak percaya....hahaha (ade ker ek?)

Ok lah......semuanya berkenaan PC atau lappy kan....biasa la.....blogger... Tak lari dengan PC atau lappy nyer.... PC la BFF dier..... he he he.... Kalau tak percaya.....Cuba korang usik PC atau lappy depa nie... Komfem mengamuk..... lagi-lagi time nak buat entri..... Silap-silap benjol kepala kena baling dengan mug berisikan kopi Long Jek Tongkat Ali.....:D

Iklan Berbayar: Sesape nak Beli Doorgift, Baju Perempuan, Jubah dan Sebagainya.... Boleh le Klik SINI.

10 comments:

Haw said...

ada satu lagi.. jgn ambil pembantu rumah & jaga sendiri anak2 yg ramai tu.. jgn kata nak on pc, nak sentuh pun tak sempat

Siti Aziz said...

hahahaha...kalau dah sampai tidoq peluk lappy, payah nak ubat dah... terlebih tegar...kuikuikui

aDieyZa said...

terbaik la tips ni!! sesuai utk yg terlebih tegar.. hihihihi

Nabila Huda said...

nice tips la.. sy ada jgk penyakit tu.. nampak lappy je, terus rasa nak on..hihih

mama hani said...

hehe....kena ikut ni...

zuwaidah said...

hehehehehe tips yg baik utk blogger yg tegar....

Rai said...

masa zaman bercinta dulu siap tdo dengan headset sbb bercakap ngan bf (now husband) guna YM.. hahaha.. tak boleh blah sunggoh bila tringat balik..

Noriz said...

semuanya mesti berkenaan dgn lappy ek...huhuu

Cik Asma BLuppy said...

lappy oh lappy~
lala~

farah adila said...

tip yg berguna...hehehe

Ping your blog