Wednesday, May 18, 2011

BLOGGER LELAKI vs BLOGGER PEREMPUAN

Klik la SINI
" SETUJUKAH ANDA BAHAWA WANG HANTARAN PERKAHWINAN DISEDIAKAN 100% OLEH PIHAK PENGANTIN LELAKI  ? "

Tu persoalan bro Ben kali ni.... aku cuba menjawabnya dengan penuh rasa tanggungjawab nih.... Redi ok.....he he he
Setuju....dan tidak setuju.... Ok tak? he he. Setuju jika pihak lelaki mampu... Mampu tu maksudnya memang berharta dan berkemampuan dengan jumlah wang hantaran yang diminta... Paham la kan.... Tidak setuju jika menyebabkan tertangguhnya ikatan murni pasangan itu...Tertangguh kerana tidak mampu membayarnya. Ye la....jumlah diminta....RM10k.... Pihak lelaki terpaksa mencari lebih dari RM10k....kerana belanja majlis lagi...barang hantaran lagi.... Persediaan kewangan selepas berkahwin lagi... Jangan susahkan dan lambatkan perkara yang baik.....Tak salah pihak perempuan membantu....tetapi perlu atas persetujuan si pengantin perempuan.... Pihak perempuan perlu bantu untuk cukupkan hantaran tu jika pihak lelaki merasakan wang hataran yang diminta tu menjadi satu beban..... Sape suruh mintak mahal-mahal kan....:)

(98 patah perkataan.....he he he)

9 comments:

Siti Aziz said...

waaaa....setuju ^_^V

Munna said...

munna pun join juga...hehehe

Jangan Kalot said...

Cara-cara menghilangkan pipi tembam (video)

hai...

yatie Awang said...

kakak pun setuju apa yg dikatakan diatas, dan apa salahnya kalau pihak perempuan pun bantu sama...

Cik Azizah said...

boleh la ikut abg PW.. tapi jijah setuju 100% pihak lelaki bagi sebab itu tandanya dia betul2 bkehendakkan kita sebagai bakal isterinya..sedangkan lautan di redahi..takkan wang hantaran tak sggup pulak..hehhee

hitammanis said...

mcm jawab soalan exam lak, siap ada jumlah patah perkataan.....
silalah jejak ke blog saya utk tahu pendapat saya pula....

msredcheesecake said...

Yg penting dua pihak happy dan jgn sampai berhutang....

aizamia3 said...

bagi aku biarlah lelaki yang sediakan wang hantaran tu tapi pihak perempuan pun janganlah letak rege tinggi sangat.. agak2 sudahlah..

kalau anak perempuan tu pandai serba-serbi takpelah jugak.. nak grand bagai tapi sudahnya bercerai-berai.. biarlah berpada-pada asalkan kekal hingga ke akhir hayat..

k.h.a.l.i.l.a said...

salam... dtg sini bc pendapat. ^^