Thursday, May 19, 2011

Perempuan | Senjata Sulit Di Badan

Sape tau....apa yang korang pakai...sebenarnya boleh digunakan untuk menyelamatkan diri ketika berlaku keadaan terdesak.... Katalah.... korang dikejar seorang lelaki yang tah ape-ape... Cuba merogol anda di kawasan yang sunyi...(Kenapa nak lalu situ kalau dah tau sorang-sorang kan).. Jangan panik!! Korang sebenarnya dah bawak senjata sulit korang..... Selain yang ada dalam beg Gucci korang tu... Jangan pikir yang bukan-bukan! 

Shawl - Shawl ni boleh jadi senjata korang tau....lagi-lagi yang jenis ada yang manik besar kat hujung shawl tu (manik ker? tak tau istilah....he he). Jika terdesak.....libas la manik tu ke muka si lelaki tu... tak pun libas ke hidung dier yang mancung tu....kalau tak mancung....kasi kemik terus! 

Bangle - Ni kalau korang pakai bangle yang besar giler ala-ala Anak Mami gitu.... tu boleh dijadikan senjata jugak tu.... hempuk ke atas dahi si perogol sekuatnya...kalau takut nak pegi dekat... baling macam main frisbee... pastu tangkap balik...ha ha ha....Boleh ker ek...:D

Cincin - Cincin tu satu senjata yang sangat menarik...sebab kecik..bile kecik....area penumpuan kesakitan tu makin kuat.... Kasi penumpuk ala-ala Muhammad Ali sama dia....kasi pecah sama itu bibir si perogol tu.. patahkan giginya... Macam tu la niat semasa korang bagi penumbuk tu...Kalo tak....tak jadi.... Jadi cute-cute jer...

Rantai leher - Kalo bukan rantai emas....boleh jer.... buang dan lilitkan di tangan....buat ala-ala rantai basikal gitu.... tak pun korang swing-swing kan rantai tu ala-ala nunchaku....tiru Bruce Lee sikit....buat bunyi sama dengan Bruce Lee lagi comel.... Wachaaaa!!! Aaa!! 

Kasut atau Selipar - Pergh....ni sangat berkesan kalau korang pakai kasut tumit tinggi 4 inci..... cabut kedua-dua kasut....pegang ibarat pegang pisau di dapur.... Haa? Tak penah ke dapur? Ok..ok... pegang kasut ala-ala pegang microfon mase nak karok tu.... he he he. Tunggu cepuk jer... kalau dia nak masuk..korang hayun la sesuka hati... silap-silap...kene bijik mata.... sakit wooo....

Belt - tali pinggang...yang pempuan lain sikit kan.... kepala dia besar sikit.... memang besar tahap gaban la katakan.... yang ni sesuai... buat macam rantai leher tadi....hayun dan hayun..... kalau dia cuba terkam... jangan hayun ke kepala! Nanti dia dapat pegang....hayun ke celah kangkang! Kasi pecah sama itu tuuuuuuttt!!! [Alamak.....sensored daaa....]

Wokeh....tu la contoh-contoh senjata sulit yang kadang-kadang mungkin berada di badan anda.... Apa guna berfesyen semata-mata kalau tak pandai gunakan kelebihan kan..... Mungkin ada yang tanya....apa akan jadi kalau orang tu pakai tudung bawal biasa....tak pakai gelang....tak pakai cincin....tak pakai high heel..... yang biase-biase jer....apa nak buat? Jawapan aku.... insya Allah...si gadis tu takkan dikacau kerana dia tak jadi daya tarikan orang.... Kerana dia mementingkan kesederhanaan....:)

28 comments:

Ummu Qaseh said...

I like your statement. Lain dari lain. Hehe..

Fadah said...

good sharing bro...
tips yang berguna untuk perempuan

♥Mrs.Eady♥ said...

wah..menarik gitu :)

Axie04 said...

huhu
sangat menarik
x terpikir pun

BRO_MONDAY said...

bro wacana : info baik ni...tengkiu² berguna untuk kaum hawa dan juga kaum kita...yam pernah ai tau, KUNCI KERETA/MOTOR pun boleh digunakan waktu terdesak untuk cover diri...contoh, masa nak naik lif tu x kira lah siang ke malam ke, stenbai je kat tangan, jangan biarkan dalam beg je,,,stenbai pegang je, mana tau malang datang, terus lah gunakan kunci sebaik mungkin, boleh calar kan atau pun buat cucuk...

Abang Long said...

Salam...tengok tajuk mcm 18sx huhu. Bila baca content lain la plak but really nice info. Thanx for sharing

mynameismy said...

erk.. berguna berguna...;D

Munna said...

haha menarik ni...lagi 1 keronsang @ jarum peniti pun best kalau cucuk mata perogol tu!

salemaziz said...

ui.. bahaye upenye pakaian perempuan ni en. haha. high heels tu mang betol. mau bute kalo takuk kat mate. haha

Srikandi Bonda said...

wah.. byk jugak senjata y berguna. tenkiu PW. :)

Dim Benihana said...

wah bro menarik info ni...
lepas ni senanglah nk kaco perumpuan, pastikan diorang xda semua yang diatas....hahahhaha

MaiRa QuEeN said...

boleh gune tip nie la..uhuhu

Ujang9897 said...

ada lagi...

mcm ni lah said...

alfatihah semoga roh allahyarham bloger telordibasuh dicucuri rahmat.
beliau adalah salah seorang mentor saya.

http://telordibasuh.blogspot.com/

Jahidih Saili said...

wah..btl tu...sangat setuju..papun sy suka kenyataan terakhir tu..

Inche Vampire said...

seriously. haha.. kalau dah nak kena rogol, mmg cuak derr..

cincin tu not bad aaa.. sebab ada batu dia kan? hee..

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/05/ultimate-blogging-challenge.html

ultimatee blogging challenge! haha.. tak join kena libas dengan frisbee! kah kah kah

sengat said...

nice info!

a!n n!a said...

huhu..
caya la n3 bro... =P

.m y z. said...

ahha kalau rantai halussss je tak jadik jugak :P

iniialahaku said...

ni 1st time aku degar shawl jadi snjata..hahaha...nice2

wanda arry said...

info yg berguna..bagus2

daylachan said...

haha serang saje dkt kelemahan lelaki...pastu larikk!!!

myzul said...

nice info utk adik2 n kakak2 kite nih :)

zarul farhana said...

brguna nie...

Siti Aziz said...

hahahahaha....sangat berguna nie.... ha3

Cik Cempaka said...

yeah...brilliant idea lah bro

lalink7 said...

betul aku stuju dengan semua perkara di atas..tapi kalau dah tetibe je berlaku bnda yang tak diingin rasanya semua benda dah tak ingat dah nak buat..alahai..

mad khaz said...

setuju sangat bro!

terbaik lah ayat last

kesederhanaan itu penting :)