Exabyte

Friday, May 20, 2011

Pakai Baju Kurung Seksi Ker??

Pinjam dari Blog Ni

Aku dapat idea nak buat entri ni dari komen-komen sahabat blogger aku.... he he. itulah salah satu kelebihan komen nih..... Ada yang bertanya pasal baju kurung... bukan pasal design lah! Tapi pasal sesetengah lelaki kata pakai baju kurung ni seksi..... Seksi ke seksa? huhuhu

Bagi aku la kan....aku suka sangat-sangat orang pempuan pakai baju kurung.... sebab nampak ayu dan jelita... nampak keistimewaan kaum perempuan dan nampak sangat terserlah kelembutan seorang perempuan.... Mungkin yang dimaksudkan seksi tu kerana menyerlahkan keayuan seorang wanita melayu..... Bukan serlahkan bentuk badan okeh!

Ayu di sini bermaksud sopan dan anggun.... lemah lembut dan sopan. Kalau yang pakai baju kurung dan tak kenakan kaler tudung sesuai pun tak jadik! Nampak janggal dan nak tergelak..he he. Sepatutnya pempuan lebih arif pasal nie.... :) 

Kalau ada cuba bandingkan pempuan yang pakai seksi dengan pakai baju kurung.... bagi aku....yang seksi tu sememangnya seksi.....dari segi mengghairahkan nafsu lelaki.... tetapi yang pakai baju kurung ni seksi juger... tapi dari segi kesopanan dan keanggunan.... Yang mana korang nak...seksi yang menggalakkan korang diraba ker....seksi menggalakkan hati lelaki terpikat kerana kesopanan dan keanggunan....:)

Aku sangat menghormati seorang wanita yang selalu menutup auratnya tanpa dipaksa... Memakai baju kurung adalah salah satu darinya.... Bertudung ke tak.....tak termasuk dalam topik entri ni okeh.... nak tau pasal tudung....pegi SINI. Dekat sini pasal baju kurung jer.......he he he.

20 comments:

kakchik@ella said...

setuju .. setuju. Tgh pakai baju kurung biru lembut berbunga2. ayu!! chewah .. perasan!! haha

jeRza said...

perempuan pakai baju kurung menawan :D

Siti Aziz said...

perempuan dan baju kurung... ^_^V

aida4eva said...

rasa mcm yakin je bila pakai bju kurung..

sebab rasa mcm tak de yg dok usha kemain..haha

senyumSOYA said...

hehhe..
tapi kain2 baju kurung skang banyak yang nipis2~
tu yang kdg2 jadi seksi.. and ada certain design yang mengikut tubuh badan..

mmg ayu..mmg sopan kalau yang labuh, x nipis dan design bukan ikot tubuh.. wallahualam...


sebab kat sekolah dulu ada lelaki cakap org pakai baju kurung ni seksi sebab kalau angin tolak.. dapat tengok bentuk bdn kalau kain tu terlalu nipis..

sekadar berkongsi.. kalau silap sila betulkan.. (^^!

YanaMIB said...

ujang ckp dia suka tgk pompuan pakai baju kurung...seksi..grrr~ =.=

mad khaz said...

setuju, nampak anggun dan ayu. tapi baju krung sekarang pon banyak kain nipis, kan bagus lau xnipis.

tutup aurat dan anggun,nak nak dengan tudung yang menutup aurat jugak.

sejuk mata memandang =)

Norhisham Nordin said...

kalo zaman skang nih, sopan itu seksi bro... yg lurah terdedah itu murah... wachaa~~

::Mastura Zakaria:: said...

seksi kalau design baru kain belah...

forever love said...

kalau yg pakai baju kurung tue.. bukan laki lagi tenung ke.?? nak tahu lebih mendalam...?? hihihi

♥ Princess ♥ said...

baju kurung yg lengkap..cantik mata memandang, aurat pun sempurna ditutp..;)

Abang Long said...

Salam...skunk ni design baju kurung dah ada macam2..ada gak yg seksi cam melekat kat badan si pemakai. Kena lak guna kain satin atau yg lembut2, bila ditiup angin...ish3..

Badrul said...

sangat la stuju dengan statement ni,
ske sgt tgk prmpn pkai bju krung ni.
sopan je. tp. adelak yg pkai je bju krung tp, xpkai tudung.
ape kate tuan nye bog ni.
bercerita psal tudung lak ?
ok ? :-p

me | is | aku said...

>.<'

aizamia3 said...

berbaju kurung tetap lawa.. dan manis je tengok..

kalau seksi tu mungkin baju kurungnya jarang tanpa lapisan dalam kut..

cpahniza said...

btul btul btul...seksi sbb terserlah keanggunan n kayuan...

HaNa Hani said...

betui...pakai bju kurung lebeh sopan kan kan
^_^

Rozuan Ismail said...

taw x kenapa baju kurung seksi? makin perempuan tutup badannya,makn lelaki memikirkan rupa bentuk wanita itu =)

izzad said...

pompuan klau pkai baju kurung memang sopan dan ayu..tapi klau baju kurung yang dipakai tue ketat dan menampakkan bentuk tubuh...itu yg menjadikan lelaki tengok lebih + scan lagi...sebab aper? sebab klau pkai baju dedah aurat memang tengok sekali dah nampak..klau pkai baju kurung yg ketat? Apa macam? so, gadis2, mak2 budak...klau bley pkaila baju kurung yg sopan dan tidak menampakkan tubuh badan yer..peace :)

Aina said...

terpulang pd pandang masing2.kalau rasa biasa, biasalah...kalau rasa seksi..seksilah...mcm ^ cakp scan sampai deep inside.perghh

*lelaki pandang sekali jelah.pandang 2 kali dose dude..hehe.peace jugak :P

Ping your blog