Wednesday, May 18, 2011

Word Mencarut Yang Dibenarkan

Haaa.....dari tadi aku duk buat entri pasal mencarut je kan....klai ni aku akan bagi word-word mencarut yang boleh diterima pakai pulak....ha ha ha. Ader ker? Mengarut betol la Bro Wacana ni kan..... sape kate takde.....ader....ader.......

WTF - Hah?? Entri INI kata mencarut yang kasar dan tak patut....dalam ni kata boleh pulak.... He he he.... Ubah la bunyi nyer der....... What The Fooooood!! Ha ha... Tak pasal-pasal lapaq perut korang....

WTH - Bukan What The Hell tau..... Wa Tak Heran! Giyahahaha......agak-agak sesuai tak..... kalau tak sesuai...ermmm.....Ubah la sendiri.....hihihi

Mother father - Dari duk sebut MF yang original....ubah la jadi Mother Father.... kan elok dan sopan tu.... tak pasal-pasal korang ingat kat mak bapak korang..... 

Bantal - Ni kalau korang nak tercarut perkataan BABI...... Tengah nak control tu kan....terkeluar jugak perkataan BA..... tapi uabh la last minit...... BAAAAAAAAANTAL tol........he he he

Bulldog - Dari duk sebut BULLSHIT tu kan..... sebut la bulldog ker..... redbull ker..... Bullan sabit ker... Tak ke korang tergelak sorang-sorang nanti...... Dari nak marah....jadi lawak pulak...baru hilang perasaan nak marah tu....

Tapi yang seeloknyer....jangan la amal mencarut okeh..... yang seeloknya..... sebut la Astaghfirullah kalau ada apa-apa yang menyakitkan hati atau sesuatu yang tak elok..... Subhanallah atau Masya Allah kalau apa-apa yang membuat hati teruja atau benda-benda yang cantik.... Alhamdulillah kalau bersyukur.... Innalillah (Sampai habis) kalau ada apa-apa bala datang menimpa (Bukan kematian jer) ....

18 comments:

harrazdani said...

ape pun suka ngan perenggan terakhir tu...;-)

forever love said...

satu lagi.. bukan omg..

cakap la ya Allah.. kan dapat pahala..

~syue~ said...

betul,jgn amalkan mencarut ni..sekali buat, nnt dah terbiasa..

:)

Faziera193 said...

betul2.. dulu masa kecik2 suka cakap

pantulann cahaya... sebagai kata ganti.. err.. pikir sendiri lah.. haha

sekarang tak dah..

shigellazoster said...

heee...... WTH ..... wa tak heran,,,, best2,,,

fiq. said...

hehe, ini alternatif kepada mereka yang nak mencarut ye, hihihi..ok arg tu

jeRza said...

huhu . what the fish cat :D

Srikandi Bonda said...

hehehe.. menarik. BAA.. BAANTAL.. ^__^

♥ norlida ♥ said...

yg last skali tu, betul2..hehe

mad khaz said...

pernah dengar p***mak jadi pokemon?

inisiatif jugak tuh :D

zacky ~786~ said...

anak haram jadi anak harun ..~

.m y z. said...

hahaha harini entry pasal mencarut je :P

Anyyss Shuhaimi said...

OMG!! Oh! Menarik Giler...hehe

zippo miller said...

wakakak I like This Men hehhe...ade pun perkataan yg leh di ganti heheh..

ade wat katon sikit hehhe
http://zippomiller.blogspot.com/2011/05/kesah-li-dan-kuala-lumpurkl.html

afdhalluddin said...

cool...

Nurul syahirah (-_-) said...

hehehe... menarik...

wanda arry said...

betol2..kena kurangkn perkataan2 tu

aizamia3 said...

hikhikhik.. comel je bunyinye.. WTF.. tetiba rasa lapar..

Ping your blog