Tuesday, May 3, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI VS PEREMPUAN

Klik SINI
Bro Ben ajak berdiskusi atau lebih tepat mengutarakan pendapat berkenaan siapa lebih bijak...lelaki atau perempuan... Oleh kerana aku lelaki...aku nak bagi hujah untuk lelaki....hihihi.

BUKTIKAN  LELAKI LEBIH BIJAK DARI PEREMPUAN....Itu la yang aku cuba nak berhujah nih... Pssst... ni korang anggap macam pertandingan debat je la ek... Lepas habis berhujah.... belakang dewan siap gelak-gelak bersama- sama......Sebab benda ni subjektif...takde yang betul...takde yang salah..cuma kekadang bergantung pada situasi.....:)

Ok.... based on cerita aku.... pasal memandu.... Ni dialog yang selalu terkeluar biler ada pemandu yang pelik-pelik..... "Dah agak dah...perempuan"..... atau "Oh...patut ler...pempuan drive". Kenapa.....sebab selalunyer yang pelik-pelik ni mesti pemandu pempuan.... 

Apa kaitan bijak dengan cara memandu.... memandu memerlukan kemahiran dan fikiran.... Kalau orang tu lemah dalam pemikiran (kurang bijak sikit).. Susah nak kawal kereta ni.... Sebab kereta ni korang kene bajet-bajet jer.... Tak nampak depan tu dah rapat ke belum.... Yang banyak sendeh atau sondol ni selalunyer sape? Haaaaa.......whops...whops...... ladies...rilek ler dulu...bace la sampai habis lu.... he he he. Aku ada bukti...... Siap sempat ambik dengan CCTV nih.... berusahanya aku nih nak berhujah... Juri-juri sekalian... layan la video nih....siap edit lagi tuh.....zassssss~~


Tu la buktinyer yang arif! ha ha ha.... Okeh...kepada pihak juri.... bukti tu kukuh tu...bukan video hitam putih derr.....ops...ops....panas...panas... hehehe. Itu saje yer juri-juri sekalian...


Pssst... chill okeh..ni semata-mata nak bergurau jer....hihihi... I'm sori!! ha ha ha

15 comments:

ROROI said...

Nak tergelak je baca komen kat blog BA td,,ada ke potot dikatanya lelaki lambat pick-up..hahaha.

Pasal pompuan lg ramai kat IPT tu,,lelaki memang xley lawan even suma lelaki yang dok kat pusat serenti tu masok u...Sbb kadar kelahiran skang 1.2:1 nisbahnya...1.2 tu pompuan. Maknanya lam 7,8 tahon lg mungkin pompuan kena jadi mekanik, tukang tarik keta & pak guard~:)

eyjalukman said...

ish2 , lelaki pun ada je yg bwk pelik2 . haha

MissNadh said...

saye bangkang jugak yang arif !

eh jap jap.. pompuan bawak kete masalah pon tapi yang eksiden sampai masuk icu dan tak sempat mengucap tu sape ye?hurmmm..bole tak kate laki bawak laju tak gune akal jugak?hurmmm....

im sorry! hihi

waN Mohd Salim said...

terbaik .. uhk

Pembawa_Wacana said...

@MissNadh: Erkk.... bergurau je ler...-_-"

azlia mj said...

hey2..ni nak ngamuk nih...adoiyhh..
jom tengok aku bawak kete plak jom . . XDDD
haishhhh...

hehheh..kebanyakkan,tp bukan semua yawww...

azlia mj said...

hey2..ni nak ngamuk nih...adoiyhh..
jom tengok aku bawak kete plak jom . . XDDD
haishhhh...

hehheh..kebanyakkan,tp bukan semua yawww...

aNiss :):) said...

SAYA BANGKANG YANG ARIF...

TAK SETUJU....


tapi aniss selalu je cuai bile drive.. mujur tak eksiden je.. hehehe =)

pissst : sokong 10% jelah... hehehe

cayob said...

hahaha......sya sokong awk.....

azizul said...

perempuan bawak kereta slow...pastu dok line kanan,,,..hehehe..

bila traffik jem..aih pandai pulak potong Q..

cik yuz said...

ishh..bantah..tu bukan kat malaysia...lalalalala.... mungkin bahagian lain,perempuan kalah..tapi dari segi ilmiah,perempuan menang...lalalala..hohoho..

Lulu caldina said...

Hoho segmen yang menarik..Tahniah sebab berani join..

Nurul syahirah (-_-) said...

entri nie best...haha.... melihatkan pemandu perempuan memandu keta.. hehe

Fatma Diyana MB. said...

bukan semua perempuan macma tu tau. saya tak. haha.

Haida said...

eh macm betul je, pompuan kadang2 mmg memandu ikut perasaan kalau speed kat highway lelaki pn tak bawak mcm tu, tapi kalau bab parking mmg expert sampai kat bahu jln pun bole parking hehehhe...

Ping your blog