Tuesday, May 3, 2011

Kalau aku kaya.....

Pakcik KayooOOOoo!!

Kalau aku kaya.... aku akan beli sebuah banglo setinggi 3 tingkat (Tiga jer???) ...Sebab nak lebih dari tiga tak larat nak naik tangga.....Lif leceh.... kene buat ruang khas untuk lif.... Tingkat pertama untuk ruang tamu...dengan dapur... Tingkat dua...bilik-bilik dan swimming pool....tingkat tiga...gym. Sebab nanti senang kembar aku nak berexercise.....

Kalau aku kaya..... nak beli semua gadget terbaru.....ipad 4 (advance punyer angan-angan)... kamera D7000 (kalah bro Ben..hahaha) beli tv 3D 42 inci.... beli sardin....beli sayur......ops...tersilap masuk menu besok la pulak....hihihi

Kalau aku kaya.... aku nak beli kereta turbo...kereta Lamborghini....kete Honda Civic bagi kat orang gaji.... kete sorong bagi kat sape-sape yang datang umah aku....kire hadiah Giveaway aku latu....

Kalau aku kaya.... nak pergi melancong ke luar negara....nak pergi London....Lundang....Lenggeng... Swirtzerland.... Poland... Holland...... Semua jenis land lah.....

Kalau aku kaya..... aku nak beli bot besar...sebesar macam citer 2012 tuh.... senang nak travel jauh-jauh.... travel yang selow sambil makan angin.... jangan risau...angin tu tak kuar ikut belakang.....Don't worry okeh...

Kalau aku kaya...nak beli jet peribadi....senang nak pegi maner-maner....kalau ade meeting tergempar... senang nak pegi......aku di KL....nak meeting di Sungai Besi...kejap je sampai.... hahaha....

Kalau aku kaya..... nak beli tanah banyak-banyak....boleh bela binatang....tanam pokok banyak-banyak.... boleh buat taman....taman tergantung Babydoll... Pergh....kalah sejarah lama....

Kalau aku betul-betul kaya....aku akan tunaikan haji bersama keluarga... beli rumah sederhana...kereta sederhana.... kelengkapan rumah.... bayar zakat....bayar hutang kalau ada... membantu fakir miskin... dan melawat tinggalan sejarah islam seluruh dunia... =)

16 comments:

LuLuLaLaLengLeng said...

say pun mw mcm tue..:) kaya...:) dn semua yg tersenarai atas tue sya naak jugak..........

Halen said...

agak-agak bila la ble jadi kaya ni yer.

Nurfarahana Abdul Aziz said...

alaaa kenapa giveaway keta sorong..paling2 bagi la toyota wish..kata kaya...haha

yang last tu yang paling afdhal..:)

elis wanie said...

hahah saya pun nak kaya heee,,kan best kalo ni segmen aku nak kaya =p nak join =p

Jahidih Saili said...

hehe..harap2 akan menjadi kaya..boleh minta derma..

Pembawa_Wacana said...

@elis wanie: akan dibuker nanti..."Segmen Aku Kaya"...:)

..miss hana.. said...

yang last sekali tu bagus....bersederhana...kehkeh...

=)

saya YANA said...

semua orang nak kaya.. hehe.. termasuk Yana..

www.fierapirot.bolgspot.com said...

semua nak beli..hehe.alamak hadiah giveaway dapat kete sorong je..hehehe..xpelah asalkan kete..=)..tapi ayat last tu yg tersentuh sikit,tetibe je tercakap dlm hati baiknye penbawa wacana..hehee..=)

Srikandi Bonda said...

InsyAllah. Moga Allah memberikan rezeki kepada kita semua. Amin. =)

Saiful Samson said...

best la kan kalau jadi kaya... tapi agak2 bila la dpt jadi kaya...?? teringin nak ke luar negara woooaahh..

azzey said...

nak kaya juga..:)

Rasa Sayang said...

Haha.. wat masa ni makan kaya jer yg termampu.. Jemput semua ke http://rasa-sayang-eh.blogspot.com (baru blaja nk blogging, kalo xbest boleh komen.. tp jgn melampau sgt.. nnt semangat nk blogging hilang terus)

.........cP~ said...

salam.

eheh. yang last tu adalah yang nombor satu ye? yang wajib tuh. haji, hutang.. ngeh2

GaRy™ said...

aminnnn.... semoga cita2 anda tcapai yer...

Arif Azmi said...

Wah.. banyak betul cita-cita! ^^,

Newest entry, do drop by. ;) Facebook Page!