Monday, May 2, 2011

Osama Laden Mati??

Ini Osama Laden... bukan Pembawa Wacana

Aku balik-balik jer dari pegi makan kenduri...terus terbaca pasal topik nih... Osama Laden mati di Islamabad? Ermm..... Sebelum tu aku nak tanya dulu la kan....Siapa Osama Laden nih.... Apa kah peranannya dalam dunia Islam? 

Pasal Osama Laden ni....banyak citer dan gosip.... dan kebanyakan cerite tu tak menunjukkan Osama ni adalah pejuang agama Islam... Dari apa yang aku tau...dari sumber-sumber internet...dan jugak video The Arrivals tu sendiri.... Osama Laden ni adalah tali barut US.

Tapi kenapa dia ditembak US? Tah betul ke tak berita tu... Antara berita palsu yang dia ditembak....atau diada-adakan isu ditembak tu...Sedangkan dia sedang bersantai di Pantai California bersama orang-orang US.... Bukan aku nak bersangka buruk...tapi bukan ke dah banyak berita dari CNN dipalsukan semata-mata inginkan rancangan US berjaya di laksana? Contoh terdekat....isu nuklear di Iraq...Di gembar-gembur ada banyak....lepas dah serang....dah gulingkan Saddam....depa jumpa tak nuklear tu? Satu habuk pun tarak wa cakap lu...
Aku masih ragu-ragu lagi la pasal berita tu...walaupun diusung mayat Osama sekalipun...aku tetap sangsi dan was-was dengan berita ni....adakah ada agenda baru yang nak diketengahkan US nanti? Sape tau kan.... Depa ni bijak mengatur strategi berbentuk psikologi dan mental control... Tapi bagi aku....Osama bukan pejuang Islam....

Kenapa......sebab dia dah menunjukkan cara yang salah dalam berjihad.... cara bunuh diri adalah dilarang.... cara terrorist yang dipupuk juga dilarang.... Apa yang dia juangkan? Keamanan? Martabat islam? Takde.... dia tu bekas ahli special agen US la derr.... Nama sebenar pun bukan Osama Laden... Kalau dia betul-betul berjuang demi Islam... ke mana perginyer Osama masa Afghanistan diserang...ke mana perginyer geng Osama masa Iraq diserang? Tak ke pelik tu..... 

Aku bukan anti-Osama....aku memberi usul kat sini atas dasar nak mencari hal yang sebenar....Sedangkan Adolf Hitler pun dibuat-buat cerita nyer....inikan pula si Osama.... Korang tau kan Adolf Hitler menyanjungi Islam?? Tak tau? Korang tau kan Adolf Hitler menggalakkan tenteranya masuk Islam... Hah?? Tak Tau?? Okeh..... jadi cuba renungkan apa citer pulak pasal Osama ni....

Dunia akhir zaman akan ada banyak fitnah yang dahsyat....Fitnah yang hebat sampai hampir seluruh dunia tertipu dengan fitnah itu.... Masalahnya.....kita tak tau pun apa yang kita dengar itu fitnah!! Isu dalam negara pun dah cukup untuk dijadikan contoh kan? Jadi macam tu la isu luar negara.... Aku cuma hanya mampu memerhati jela drama yang dibuat oleh orang kuat dunia nih.... Entah betul entah tidak......

Kepada yang marah kat aku sebab aku tak sokong Osama....sabar dulu...dari korang menyokong perjuangan Osama yang korang sendiri pun tak tau benar ke tak....Baik korang perkukuhkan iman dalam diri masing-masing... Tepuk dada tanye iman... Sedangkan perjuangan di negara sendiri pun terumbang ambing.... jangan bermimpi nak berjuang di luar... Oklah, Aku nak makan cempedak goreng sat.... Dah sejuk dah tu sebab nak tulis entri nih.... Nak jugak? :)

14 comments:

waN Mohd Salim said...

macam pakcik saye la ... huhuhuhu pakcik PW .. hahaa

Rozali said...

Assalamualaikum PW

saya tak tahu sangat bab obama tu..

tapi fitnah dlm negara yg dibuat dahulu, sekarang ni banyak yg telah terbongkar...

Wassalam

cacing said...

niceone... betul tu.... dari menyokong sesape, baik kuatkan iman.

Fatma Diyana MB. said...

nak-nak ! nak cempedak. haha. saya tak mahu terlibat dalam politik. sebab saya tak tahu apa-apa. -__-"

.m y z. said...

amerika memang tak habis2 dengan propaganda dorang. bila lah semua ni nak habis. hmm..

harrazdani said...

antara doa nabi Muhammad SAW yang bermaksud : " jika engkau ( ya allah ) kehendaki berlaku dalam sesuatu kaum itu fitnah , maka matikanlah aku dalam keadaan tidak terfitnah" (riwayat al-iman ahmad). fitnah jika turun sehingga boleh menggugat apa yg diajar oleh allah swt dan rasulnya, maka kehidupan itu adalah racun sekalipun disangka madu.

Budak Botak said...

Osama - Obama = nama lebih kurang ja, he3...

Entry terbaru -> Gambar Mayat Pemimpin Al-Qaeda, Osama Bin Laden Dikebumikan Di Laut... (",)

cayrol said...

Pendirian aku pun sama nga PW. Apa yg peliknya mereka jumpa osama di rumah mewah dekat pakistan. US ingatkan duduk dalam gua. Sedangkan osama tinggal kat sana sejak 2005 lagi. Kenapa semasa obama baru mereka jumpa? Adakah bush nga osama berpakat. Link nie berita mereka jumpa osama di rumah mewah.

http://mobile.reuters.com/article/idUSTRE7411NX20110502?irpc=932

Aiman said...

ade gosip yg aku dgr nama sbnr osama ni tim osman... dia ni agent cia... watak osama ni sbnrnye rekaan jer...

tu yg ak dgr la kan... tak tau sejauh mane kebenarannya...

cBk said...

osama bukan pejuang islam...aku xkagum dngn dia..cara jihad menyembelih org apehel wat cmtuh..bom sana bom sini..bakar hotel semua..g bom amerika xpew ni saudara islam sendiri..

AiMaN said...

aAtok ada timbulkan keraguan mengenai kematian osama..kalau ada masa...boleh la baca disini

http://petuakitasemua.blogspot.com/2011/05/osama-masih-hidup.html

Mohd.Rusman Usman said...

ooo...baru tau, actually aq pun pnah baca artikel psal osama ne... mmg x bleh pcaya la. minda kita da d prmainkn oleh Amerika. btw, good entry.... ^_^

MindaMalay said...

Salam... Tumpang lalu...

Amerika penipu yang satu dunia tahu dia penipu namun takde apa yang boleh dilakukan selagi Orang Islam tidak bersatu...

Anonymous said...

Osama Laden adalah identiti atau character yang telah diwujudkan oleh pihak tertentu bagi tujuan menjayakan misi dan objektif mereka. pihak ini yang menghidupkan watak ini dan pihak ini jugalah yang akan mematikan watak ini. bagaimana jalan ceritanya..! anda telah lihat dan dengar sendiri. Media massa memainkan peranan penting didalam menyampaikan dan menceritakan watak ini... Dan pendengarnya adalah kita semua. Maka fahamilah akan semua ini secara bijaksana. Sesungguhnya ALLAH maha mengetahui lagi Maha Mengasihani.

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785