Monday, May 2, 2011

Rasuah Pemusnah Bangsa

Aku pernah cipta lirik lagu....acecece....angakt bakul sendiri ler pulak kan... Tak de la...aku just nak share dan nak letak kat blog...sebab ni pun hasil karya aku dalam penulisan jugak....Lagipun mesej tu ader.... Lirik ni aku buat untuk SIDRAT 2009... Pertandingan Dikir Barat Interkolej di UPM... Pasukan yang bawak lirik aku nih...tak lain dan tak bukan....pasukan dari Kolej 10. Not bad la kan....first time buat lirik dari A sampai Z... Sebab tu aku abadikan dalam blog nih.... Semoga memberi manfaat...

Rasuah Pemusnah Bangsa
Rasuah Pemusnah bangsa
Merosak jiwa, juga negara
Hancur semua, tua dan muda
Punah ranah hatiku tak terbela

Apa nak jadi pada bangsaku
Jika rasuah bertakhta di hati
Sifat insani bantu membantu
Semua hilang tak mungkin diganti

Gelap gelita masa depanku
Di mana sinar cebisan harapan
Ayuh semua berganding bahu
Menolak rasuah menuju wawasan

Itu lah ciptaan lirik aku untuk lagu Juara (Jogho) dalam pertandingan dikir barat.... Ada lagi ciptaan aku dalam lirik dikir barat nih.... nanti aku update kan dari semasa ke semasa..... Sebba lirik tu dah hilang....aku salin balik dari video jer ni...he he he.

5 comments:

GaRy™ said...

wahhh... tok jogho ke? saya tukang karut kat skola dulu... tapi samapi peringkat negeri je la..hehe.. kantoi kat situ, pesaing hebat2!!

dikir is my life, my soul..hihi..

Rozali said...

Assalamualaikum PW

kuat rasuah boleh jadi pemimpin looooo......

Wassalam

shahrihan said...

wah..pandai wat lirik ehhh...
hebat2.. :D

mcm ni lah said...

lain kali rakam video pw nyanyi lagu ni

waN Mohd Salim said...

pndai nyer pw ... huhuhuhu jeles sih

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785