Thursday, May 5, 2011

Pandangan Movie Fast Five


Aku baru tengok citer Fast and Furious baru....Fast Five. Citer yang antara list wajib tengok dalam tahun ni selain citer Transformer dan Pirate of Caribbean. Banyak adegan-adegan yang bes dan membuat penonton teruja.... Aksi-aksi yang membuat penonton terkejut dan menepuk tangan selepas menyaksikan aksi itu.... Tapi..... tak semua suka....sebab...manusia ni berbeza....ni antara contoh-contoh pendapat penonton mengikut profesion dan minat.....he he he.


Bagi Remaja dan Kebanyakan
Pergh! Memang bes dan terbaik la citer nih.... Aksi kereta yang memang tak dapat ditandingi....bunyi enjin turbo dan NOS nyer memang membuat kitorang teruja dan nak jadi seperti hero citer tu.... Bes gileer....

Bagi Akademik Nerd
Bes....tapi tak logik la adegan last-last.... mengikut keupayaan kuasa kuda kete tu....sepatutnya tak boleh menarik benda tu... Spoil jugak la part tu... kalau ikut hukum Newton.... memang tak logik.... bes dier jadi kurang jap sebab unlogical scene macam ni....

Bagi Fanatik Citer Romantik
Tak bes.....ganas sangat.... tak de tacing2.... rase macam nak kuar je dari panggung.....tapi sebab teman i nak tengok jugak...terpaksa la kan....tapi........biler dah lame tengok tu....bes jugak...scene paling bes masa part-part nak habis tu....cantik giler viewnyer.....waaaah..

Bagi Orang Gua
Citer ape ni ek? Ade ke citer macam ni? Mengarut la..... Sumer tipu lah... Tak logik la.... Malas la nak komen banyak-banyak....

Bagi Orang Utan
Ouh Ouh Ouh.... UUuu ...uUuuu...UUuuu...Aaaa...aaAA....AAA..AAA!!! [Errr........tak dapek nak translate]

Bagi Orang-orang
..............................................................................................[speechless]

Bagi Orang Nomad
Tak sempat nak tengok habis......lepas sejam kene pindah ke utara.... pastu nak sambung tengok....tapi tak sempat.....lupa nak bawak sekali DVD player.....no komen

Haaa.....tengok....macam-macam komen dari pelbagai jenis orang di dunia nih... Walaupun citer tu bes bagi kita....tapi tak semestinyer bes bagi orang lain...That's the beauty of mankind...:)

P/S: Wacana Mesra Blogger Masih Berjalan Hingga ke tengah malam nie.... Nak join....KLIK SINI

11 comments:

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

Dtg BW...Maafkan Cik Bunga yerkk... !___!)

Mintak diri dulu, isk²... :(

ahmad said...

Bagi mat motor geng kereta suka diorang tengok cite ni kot boleh tiru macam mana diorang beraksi nanti bleh test kt jalan raya hehehehe klo mat jiwang atuk nenek orang tua sendiri paham la tapi kalau budak2 fuhhh minat diorang cite macam ni sampai sangup tengok ulang2 sampan rosak dvd tu fuhhh ganas tu anak buah aku la tak tau orang lain,

Eza Ridzwan said...

wajib terjah panggung!...yeahh!!!febret movie sejak part 1 lagik!

wanda arry said...

bakal nk terjah weekend ni..hope xpenuh la kan

Ezal R said...

salah satu movie wajib tonton!! akan ku terjah panggung!! haha

Fahmi Mahat said...

ahahahahhhh... suka review gini..

takleh blah orang nomad + org utan pun ade... :D

yang tukang gelak,
FahmiMahat

luqman zakaria said...

betul betull..masing masing ade pendapat sendiri pasal citer yg kite tonton..x semestinya citer yang kite suke..orang len suke jgk kan..

BRO_MONDAY said...

bro wacana : sume yam yu klasifikasikan tu betul dan tepat kebanyakannya...
bagi ai, ai x leh nak kata apa² atau lontarkan sebaram komen pasal muvi ni, coz ai masih belom tengok...dah tengok baru buleh cite...koh koh koh

mykhalis said...

nampak gaya cam kena tengok citer nie..sebab khalis kategori remaja..hee

sabrina said...

haha..kelaka la part komen orang nomad tu..haha

ni yg nak pegi tgok ni..sbb sy remaja...n minat bab kereta2 ni ..

aizamia3 said...

Bagi Orang Utan:
tak terkeluar patah perkataan akibat tercekik pisang.. hikhikhik..

Ping your blog