Sunday, April 10, 2011

Durian - Makanan Paling Teruk!!

Sape tak suka makan durian??? Rugi ler anda...ha ha ha. Kerana korang tak dapat merasa satu nikmat di dunia ni.... nikmat akan kesedapan buah durian yang perghhh!!! :D Aku kadang-kadang nak tergelak jugak la kalau citer pasal durian nih.... sebab buah durian ni pernah dijadikan salah satu makanan yang paling tak diingini dalam rancangan Fear Factor!

Sape tau citer ni.... bace la jugak.....sebab bes.. he he he. Aku teringat akan satu rancangan tv dulu-dulu... Fear Factor. Rancangan ni berkisar tentang siapa yang berani mencuba makan pelik-pelik dan menghabiskan semua aktiviti dahsyat paling cepat...dia la pemenang... Bukan pasal makanan sahaje...tapi mencabar semua jenis ketakutan yang ada pada diri kita.... Takut pada tinggi....takut akan binatang.. dan termasuk takut akan makanan ganjil.

Ada satu siri tu.... berkisar tentang makanan. Setiap peserta kene blender tiga jenis makanan sekali....kemudian kene minum semuanya sampai habis. Jadi disediakan la makanan yang perlu diblender tadi di atas meja... ada macam-macam... ada mata kambing.... batu kambing... batu kerbau.... sotong mentah.... hempedu.... dan yang paling ditakuti peserta Fear Factor time tu....durian!!! :D

Aku terkejut buah durian disamakan dengan makanan yang memang memualkan tu.... ha ha ha. Biar betik rancangan tu.... kalau aku masuk....sah-sah aku ambik durian tu. tak payah blender....makan macam tu jer...pastu buat muka..ha ha ha. Dan yang paling pelik kan..... sumer paling suka pilih batu kambing!!! Dan yang paling tak suka......durian!!! what the durian!! Ha ha ha.

Saje je nak share dengan korang akan kisah menarik buah durian nih..... Lepas ni aku nak bagi satu makanan yang menarik berkisar tentang buah durian... Baru lepas makan semalam.... he he he.

P/S: Nak mintak resepi pasal durian dengan Mat Gebu lah.... hehehe

10 comments:

OKEdChokelaT said...

saya HANTU DUYAN....huhu..kenapa lah xsuke duyan...heheheheeeeeerannnn

Nour Akmal said...

alamak..sy tak suka durian la..pantang klu ade yg mkn dpn sy..pnh post entry psl ni..

http://jarijemariemas.blogspot.com/2011/01/orang-sukatapi-saya-tak-suka.html

tiQz said...

durian jer... haha...

forever love said...

kompem la pilih durian.. best pe.. sedap.. lemak2 gitu... pelik3.. tapi org putih sekarang dah reti da mam durian...

WanFadhilah said...

adik laki sya tak makan durian. hahaha.. kesian..

nak makan durian jgak. kat sabah ni xdop durian. klu ade pun mahal nok mapuh! 1 biji durian pun dah boleh smapai rm30.. hampeh tul!

fyra said...

durian!!
feberet saya
sampai sekarang kempunann
hukhukhuk
pos tolong ;p

cik najihah said...

wa durian..sedapnye...

mykhalis said...

mat salleh memang tongong.. sori.. kalau ada mat saleh di sini.. batu kambing lagi jadi pilihan

Rad Zuan said...

ugh~

aq pun xpnah makan durian setakat umur aq skunk niew~

tapi kalau setakat baw2 ue,aplah sangat~

D i n said...

rugi sapa yg tak makan durian nih hoho

hoh fear factor aku tgk episod tu
durian blender ngn otak apa tah..bila depa makan cakap otak tu sedap fuh tak pueh hati nih durian sedap~ = ="