Saturday, May 7, 2011

Apa Kes Ni Maharaja Lawak

Ermm...minggu ke-6 sudah tamat.... Peserta Maharaja Lawak masih lagi berentap.... Untuk pengetahuan... minggu ke-6 ni tiada penyingkiran... Aku mati-mati Amir yang akan kuar....sebab langsung tak lawak untuk minggu ni... Mesej ader...tapi tak lawak. 

Dalam penghujung rancangan....si AC Mizal ada perkenalkan format baru pengundian siapa yang tersingkir... mengikut yang aku faham.....peserta boleh mencadangkan nama siapa yang tersingkir untuk minggu ke-7.. (What????). Maksudnya....setiap peserta akan memberi nama sape yang depa rasa tak suka... Peserta tu takkan terkeluar jika mendapat undian tertinggi..(Tertinggi jer???) 
Dari apa yang aku faham kat sini.... sape-sape yang dapat undian tertinggi je komfem selamat...... peserta lain? Kene la berbaik-baik dengan peserta lain.... Walaupun undiannya tu 1% jer di bawah peserta yang dapat undian tertinggi..tetap ada kemungkinan akan tersingkir..... Ape KES??

Nampaknya pihak astro bermati-matian nak suruh korang undi peserta yang korang minat.... Mungkin sebab.... peserta yang dah dapat undian yang banyak.....kebanyakan dah tak undi dah...sebab dah tau akan selamat.... maka...dibuat la format cenggini..... Nak dapat untung lebih....hihihi. Ataupun nak suruh bagi peserta ni bagi persembahan dengan sepneuh hati...tak nak main-main sebab dah tau depa akan selamat....

Aku tak nak kacau depa punyer bisnes.... Tapi sememangnya minggu ke-6 agak hambar sikit.... Mungkin sebab takda Mamat Khalid kot... he he he. Yelah kan...depa pikir nak job je sekarang... Citer Mamat Khalid kan banyak menaikkan pelawak negara.....So...biler dia takde...maka kurang la impaknya....:)

Aku pikir logik jer.... Tapi kan...aku tak suka dengan format baru penyingkiran nih..... Macam ada something fishy.... Tapi aku layan lagi Maharaja Lawak nih....dari Youtube je ler....ha ha ha ha. Yang penting....JAMBU tetap bes!!

P/S: Wacana Pengenalan Blogger Bersama Bro Wacana sedang berjalan....Jomm join reramai di SINI

7 comments:

miss frog said...

wahh..sampai sekarang takda masa lagi nak layan MRL ni..

hehe..thanx eh sudi singgah blog kita yg tak seberapa to...

peep said...

baik tgk imam mude kalo camni.. hahah :)

NasZ said...

semalam tengok live..memang amir tak lawak langsung semalam...huhu..

SEGMEN "JOM KONGSI PENGALAMAN SERAM"

harrazdani said...

kadang2 sian kat amir....mmg la dia tak lawak...tp persepsi penonton sebelum dia masuk gelanggang dah cam x suka dia...walaupun ada juga la lawaknya...tp orang dah anggap dia buat lawak bodoh.harap dia tarik diri secara terhormat..:-)

mynameismy said...

eh sape yg kuar mlm td??? amir ade lg? dem.....-.-'

cik azeya said...

minggu 6 tak lawak langsung. jambu pun tak faham lah dorang buat lawak ape. -_-'

Shafa said...

fa tak tengok lagi. yela, takde astro warna.. tapi amir tak terkeluar lagi ke? erm... patut dah kuar dah sbb takde konsistensi dalam persembahan + mmg tak best langsung..

Ping your blog