Sunday, May 1, 2011

Apabila Blogger Mengantuk

Blogger ni takkan berjauhan dengan pc atau lappy nyer.... Ibarat kata... kalau apa-apa berlaku...komfem lappy yang diselamatkan dulu....dan jugak broadband....he he he..Tengah-tengah termenung tengok kejadian pelik....jari-jemari sibuk menaip keyboard nak melaporkan dalam blog...kan...kan....he he he

Kali ni...aku bagitau la apa akan terjadi kalau blogger tu dah mengantuk.... Blogger jarang yang akan tidur di katil.....Blogger tidur depan lappy jer....lappy la bantal peluk...aku tak macam tu....sebab aku takde lappy...ha ha ha.... Ni la mungkin akan terjadi kalau korang mengantuk....

  1. Entri ditulis dengan TYPO yang sungguh dahsyat dan boleh memeningkan kepala pembaca blognya... Tapi nasib baik bace balik sebelum post entri.....sempat lagi la tukar apa-apa yang patut....
  2. Tersengguk-sengguk depan pc tapi tangan masih memegang mouse dan klik-klik..... Bile tersedar....blogwalking satu blog.....pastu tertidur lagi....he he he...
  3. Ambik stok segala makanan yang ade letak tepi pc...dengan berbekalkan air kopi tongkat ali atau kacip fatimah.... dicicah-cicah biskut chipsmore dan memakan dengan lahapnya supaya hilang ngantuk... habis je sebungkus chipsmore.........zzzZZZzzzzz......
  4. Ni bagi yang duk meniarap.... tertido terus atas lappy nyer..... sambil membuat peta dunia ala-ala citer Pirate of Carribean... Bila dah sedar... Lappy dah mati....habis batt.....luper nak caj.... Sambung tidur...
  5. Bagi yang duk atas kerusi.... kaki digoyang-goyang dan tergedik-gedik nak lawan mata yang mengantuk ni.... Kucing mengiau di bawah pun buat buat tak tau... Nak blogwalking punyer pasal...
  6. Tengah-tengah chatting dengan rakan blogger....si kawan ni tanye pasal tutorial....dijawabnya pasal makan malam... Ditanya pasal gadget.....dijawab mimpi semalam.....dah lalut dah oit! Tido je ler....
Itu jer sempat aku pikir dan mengagak apa yang bakal blogger buat biler mengantuk... ade idea lagi tak? kalau ader....drop je ler di komen sini.... he he he.  Moral dier....kalau dah ngantuk...tidur je ler! Tak lari blog tu..ha ha ha.

P/S:AFUNDI saya untuk Blogger of The Year dan Top LoL (Humor) yer....:)

12 comments:

Siti Farah said...

Hahaah...bila blogger mengantuk, mmg menarik..
Pernah jadi sekali tertido masa taip entri, hp melekat je kt tangan smpai pagi...hehehe

.........cP~ said...

salam..

hehe. ni dulu2 time gila sangat dengan internet. makan lappy, tido lappy, semua lappy. sampaikan tercampak lappy sebab bawak lappy ke katil.. habis punah..

GaRy™ said...

hahaha...sayer ari2 ttdo depan laptop.. cian laptop tuh... huhu...

cik pulau said...

adehhh..ketepuk atas dahi..
terkena kotttt..
hahaaha..
sangat2 terasa..^^,

cik najihah said...

alamak..
betul lah..huhu

mynameismy said...

ini mesti PW yg buat nih.. tertidur n buat peta atas keyboard..;D

mynameismy said...

weh pegi putrajaya ke follow diorg buat vlog??

Rozali said...

Assalamualaikum PW

saya pun pernah alami
he he

SELAMAT HARI PEKERJA

Wassalam

harrazdani said...

lebih mengantuk bila internet slow cam siput.....

Sunah Mohammad said...

hahah..selalu dengan pcm mesti dia ngantok sampai tido depan laptop..hehehe...saya kalo ngantok, masuk tido jeee..

hantu said...

hoho...kalau da mengantuk, katilla syurga dunia.

HAKMI said...

ooo tidaaaaak, finah semua ni, katakan ia tidak benar...fitnah, fitnah........

Ping your blog