Sunday, May 1, 2011

Bersantai Bersama Ben Ashaari

Hari ni....seharian aku di Putrajaya bersama Ben Ashaari dan geng-geng blogger yang lain.... Agenda hari ini ditemani dengan krew-krew 1tube.my yang sporting dan peramah.... Semuanya berjalan dengan lancar dan menarik.....

Gambar kredit tu facebook Ben Ashaari

Pada mulanya....kami mengisi perut dulu di Ali Bistro dekat Precint Diplomatik.... Dan aku baru tau tempat ni wujud...ha ha ha. Ada Mydin rupenyer di sini.... Adehh.... Tu la orang kata... jauh perjalanan luas pemandangan.... semakin luas pengetahuan dan pengalaman.... Dan aku dah dapat satu lagi port nak shopping...Yezza.... ha ah ha.

Lepas lama berkenalan dan berborak di Ali Bistro tu.... kitorang pun singgah la ke masjid...bukan nak shooting paper lagi...nak solat....buat perkara wajib dulu.... baru boleh buat perkara lain... kan...kan.... Selepas habis semua bersolat mengadap Ilahi.... barula kitorang bertolak ke Taman Sri Empangan untuk penggambaran VLOG masing-masing....

Dan ini la pengalaman pertama aku nak buat VLOG.... gelabah tak hingat dunia nih... gigil mengalahkan nak pegi interbiu dowh..... Sampai habis air dalam badan...terpaksa la refill pegi beli air 100plus setin.... pun tak cukup lagi... tapi duit singgit dah habis dalam poket... dah takleh beli dah...air tin tu beli dari machine kat situ jer... Terpaksa lah tahan....

Sampai je giliran aku.... aku hentam jela... kadang-kadang aku tak tau apa aku cakap kat dpan kamera tu... blur derrr! He he he... tapi sempat la control macho kan... lepas habis je sesi aku....aku dah tak hingat apa aku cakap tadi.....ngahahahaha....

Lepas tu..... kitorang pegi balik ke Precint Diplomatik...makan lagi di Nasi Ulam Ieda.....aku bantai nasik kukus "red warrior".... Pergh....rindu sesangat nasik kukus nih....antara feveret aku dan wife ni.... Dapat la jugak merasai makanan feveret...T_T. Lepas tu kitorang pun beransur-ansur la pulang.... Aku dan wife sempat lagi singgah kat Mydin shopping-shopping....Biasala... dah berkeluarga ni lain kehidupannya....:)

Overall ok.... aku dah tak sabar nak tengok VLOG first aku tuh...Tah jadi entah tak la kan.... Lantak lah... janji aku mencuba dan dapat pengalaman macam maner rasenyer apabila kamera dipekuk depan muka dengan disuluhi lampu di muka! Pengalaman yang dapat dirasai hanya dengan merasainya sendiri...hihihi. Pasal VLOG tu.... kalau jadi, alhamdulillah...Tak jadi....abaikan..ha ha ha. Thanx to 1tube.my!! Nak tengok bola pulak nih...

P/S:AFUNDI saya untuk Blogger of The Year dan Top LoL (Humor) yer....:)

8 comments:

mas saari said...

siap promote nasi durian tu! hehehe

PW sempoi je tadi...best!

ejulz said...

tahniah bro.. x sabar nak tgk hasil video tu wpun x join. heHe.. x reti..

Go Man Utd!! Go!! huHu

Along Usop said...

den pon tak soba gak nih.. muahahahah

アヌム ちゃん~~ said...

huish glemer2..nak tengok jugak vlog ko tuh nnt..hihi

mynameismy said...

ahhh my melepas.. beshnye y'ols.. ramai ke dtg td?

Pembawa_Wacana said...

@mynameismy: Dalam berbelas orang...:)

k e y r i said...

waaa.... best3! :D

BRO_MONDAY said...

sama lah...ai pun sabar menanti 1st vlog ni!!! koh koh koh

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785