Tuesday, May 3, 2011

Perbezaan Blog dan Jurnal

Aku sekarang tengah baca jurnal untuk projek aku.... dan jugak tengah bukak blog..... Aku mengadap blog ni dalam sejam.....rasa macam 5 minit jer....Betul tak bloggers....he he he. Aku rasa macam kejap jer.... post entri... promote entri kejap.... balas-balas reply kawan blogger kejap.....tup tup....dah sejam lebih...Pergh....

Pastu aku tukar ke bab belajar pulak....bukak la jurnal....Dah lama download...tak bace jer... Ni baru nak baca... bukak page 1.... baca dua perenggan....... dah mengantuk! Ha ha ha...Dugaan betol... Pastu aku cuba tetapkan masa....dari pukul 4 sampai 5 nak baca jurnal ni..... Pukul 4 stat.....Rase dah lame giler....tengok jam....pukul 4.10 petang! Lama giler 10 minit....:D

Itu la masalah nyer.... sepuluh minit pun dah mengantuk....blogging dalam dua jam pun tak mengantuk lagi... Macam mana aku nak fokus nih...he he he.... Cer tengok petikan ayat jurnal nih...

"In this section details are provided concerning the apparatus arrangements for the cavity experiments, together with an outline of the scope of the tests.  The wind tunnels and boundary layers are dealt with first and this is followed by descriptions of the models and measurement systems"

Tu baru satu perenggan pendek..cuba korang bayangkan kalau words macam ni untuk sepuluh helai depan belakang! Memang takde layout menarik dan gambar widget....ngahaha...*pengsan* 

Tapi....tu ler cabaran.... nanti aku terpaksa online di lab la kot.... sebab nak buat experiment projek aku pulak... Sekarang ni ok lagi....nak study jurnal dan buat test model jek.... Ok lah...nak sambung baca 5 minit....lepas tu tengok keadaan...hari pun nak hujan....memang sedap tarik selimut nih....hihihi

11 comments:

mcm ni lah said...

ngantok aku bace entry ni,.. bagi la cerita gayah lagi aku ske tau citer gayah tu buat aku sebak je tau

Srikandi Bonda said...

mana xnya.. blog punya artikel, menarik. siap ada gambar warna. humor lagi. Jurnal.. aiyarkk! panjang.. ++ yg dlm bi.. mana nk proses minda lg. haha

mynameismy said...

mmg btol pun!!
kalau ngadap belog sejam rs cpt je berlalu.. klu bab kerja.... demmmmm -.-'

kira kekuri said...

haha sokong! kalau baca blog ok ja,klo baca jurnal..ngantok trus =..=

A y e s h a Ramlee said...

stuju.. samalah masa study dlu.. dugaan, hai mambang tanah mambang air.. hilangkan ngntuk ketika membaca... hehe 'kalaulah' mesti best

Chegu Zubir said...

hahhahaa....kalau baba membaca konpem jap je dah tertido...kalau baba tulis blog...tak tido xpe..jumpa Abang Wacana dekat Ali bistro haritu.tapi time tu tak kenal lagi..huk3

GaRy™ said...

pening...pening...

diana said...

habis tu sekarang ni kamu nak tarik selimut ke sambung membaca.??
baik tido je..
baca dalam keadaan ngantuk
bukan boleh masuk pun..
hehheh...tumbuh tanduk ni..!!!

.........cP~ said...

salam.

dek kena baca jurnal nak buat research rasa tobat dah tak mau sambung belajar @_@ berpinau panau mata..

salina sayang said...

haha..kalau membaca yang akademik punye memang cepat je ngantuk. kalau blogwalking berjam-jam pun xpe.

Adibah Ishak said...

tawu xpe kalau bukak blog nie..kejap je masa jalan..hoho!

Ping your blog