Friday, July 1, 2011

Aku Cek Tetiba Nampak RM199,554 Dalam Bank Aku... Nuffnang Ker?

Hari ni mungkin penuh dengan kejutan..... Walaupun aku sekarang sibuk menjaga isteri aku yang sudah mula menunjukkan tanda-tanda morning sickness... Tapi itu perkara biasa bagi sesape yang nak bergelar suami isteri... Sumer tu memang lumrah kehidupan berumahtangga.... :)

Ada berita yang menggembirakan aku hari nie.... Tak sangka aku dah dapat akhirnya..... Aku haritu ada claim cek dari Nuffnang...Tapi tak sampai-sampai lagi.... Lagipun sekarang tengah tunggu BE baru nie... Bile la nak dapat lagi...huhuhu...

Kalau la aku dapat duit banyak dari Nuffnang kan sodap.... Katakan la kan... Aku cek duit dalam bank.....tetibe nampak RM199,554 dalam bank aku....Pergh.... komfem aku gunakan duit tu....Haa? Buat beli baju? Beli kete baru? Ermmm.....yang tu nanti la dulu.... Nak bayar hutang PTPTN la dulu... Dan jugak bayar loan kete sekarang nie... Haaa... selebihnya simpan untuk pegi Haji.... Lebih-lebih tu barula digunakan untuk kepentingan diri...:)

Itu angan-angan kalau dapat la kan.... Tapi aku tak dapat duit tu.... aku dapat benda lain..tapi boleh buat aku hepi jugak...Akhirnya aku dapat jugak pecahkan barrier angka 200,000 tuu....


Haaa.....Ini yang aku maksudkan.....Alexa Traffic Rank.... Kire ok la kan....dengan status aku ni yang bukan femes....bukan glemer.... tak berapa pandai main SEO..... dan jugak tak buat entri berunsur nafsu serakah.... Hmm... bangga? Ade la sikit....tapi aku tak bangga sangat...sebab rank dalam Malaysia aku jatuh... (Sebab tak buat entri-entri gitu ker?)

Rank Alexa nie cuma nak menaikkan semangat nak teruskan berblog jer..... Nampak la hasil tu kan... Sebab dalam berjuta-juta website dan blog di dunia nie.....Blog kita di tangga ke 199,554.... Dengan entri yang biase-biase jer....:)

P/S: Matlamat kene tetapkan kalau nak berjaya... :)

22 comments:

saiazuan said...

perghh.. congrats bro.. dah bwk 200k tu.. ;D

c u m u h a m a said...

fuhhhh ! pak cik kayo !

bak ckitt . heheh .

Shuk_ArChie said...

banyaknya.... OMG

suha said...

Bro wacana, jom bersma2 cik suha cipta fenomena (^_^)

http://suhasimplelife.blogspot.com/2011/07/thought-friday-new-trend.html

moga kita beroleh mnfaat darinya,insyAllah

harrazdani said...

bro...saya pun tgh jadikan alexa rank ni sbb pencetus semangat,....tp masih terlalu jauh...huhu

p/s wajah baru nampak....sama ngan harrazdani...;)

Budak Botak said...

He3, tahniah2. Budak Botak tgh tunggu check dari Nuffnang nie. Alhamduliilah rezeki berblog...

kemboja said...

tahniah.. keep it up dengan rating blog yg bersih okey.. hehe yang penting keberkatan.. hehe.. salam ziarah

dinsblog said...

tahniah..jadi pembakar semangat untuk terus berblog.

Ujang9897 said...

cis...tipu igt dpt duit...

yup rank semua tu utk rujukan dan smgt kita

Noriz said...

wowo...bukan senang tu...bravo!

Cik Domo said...

fuyooo...OMG!! OMG!!! sempppuuuuttt...keh3x =)

congrate ^_^

Visit me ^_^: Newbie in Music - KmArOz

Norhisham Nordin said...

huh... bikin suspen... kalo dpt duit betul2, nak minta ko belanja laa bro... huhu... tapi apapun, congrats bro... kipidap!

DyanKanishi said...

den nak raso gak.. hehehe...
(@_@)

Isteri Encek Bard said...

wahhhh tahniah pw...

slumberdek said...

ingatkan dah dapat duit yer.... baru nak mintak belanja keh keh keh

Rahmad said...

tahniah bro..

SyazwanSarawak said...

congrats wacana.
:)

Lin Azlina said...

nk tny..naperalexa rankking sy makin turun erk hari2...

Alexandriana Alia said...

memang hebat bro... memang best bro!

アヌム ちゃん said...

hahaa..tak penah cek pun..huhu

aizamia3 said...

best bro..

NiGhTiNaNgLe_FARA said...

beznyer..

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785