Sunday, July 3, 2011

Ustaz Gersang .. Maaaasya rakat....

Haih.... Dah banyak dah benda yang pelik-pelik berlaku kat dunia nih.... Lagi-lagi pasal kerosakan akhlak.... Bukan setakat remaja jer..... Sampaikan orang tua-tua pun ada jugak yang tunjuk sikap yang tak elok.... Macam mane nak didik anak bangsa ni kan.... Lagi-lagi kalau orang tu seorang ustaz...... 

Tapi bukan itu yang aku nak bincangkan... Aku cuma tersedak sambil ketawa kejap tadi..... Sebab ape..... Sebab ada ustaz yang gersang rupanya! Ibarat kata Caca, salah sorang peserta Raja Lawak.... Maaaasyaaaa rakat.... Ada jugak ustaz yang gersang!

Ader ker? Kene la tanya pada diri masing-masing kan....Aku terpikir nak buat tajuk nie sebab ada orang carik dalam inetrnet  guna keyword "Ustaz Gersang"..... Terbahak-bahak aku tadi lekat durian....Beli dekat Jusco Cheras Selatan tadi.... 

Antara keyword tertinggi pulak tu..huhu

Masalahnya keyword tu la menyebabkan Google bagi blog aku dekat dier....ha ha ha... Aku rasa tak penah lagi aku buat pasal mane-mane ustaz yang gersang.... Kalau Manbai yang nyanyi lagu Gersang tu ade la kot.... tak ingat dah entri yang maner.. 

Tapi.....dunia sekarang nie...apa-apa pun ada kemungkinan.... kene la hati-hati... Sebab taraf ustaz nie berbeza-beza mengikut iman... Bukan sebab bacaan sedap jer... Ilmu lain kene jugak tengok... Bukan sebab pakai kopiah dah boleh panggil ustaz.... Bukan sebab pandai baca tahlil dah boleh panggil ustaz... Taraf ustaz yang sebenar jauh bezanya dengan tanggapan umum sekarang..... 

Ok la.... aku nak sambung buat citer pasal Asey dan Raja pulak.... Pasal keputusan GA... aku akan buat esok....tu pun kalau sempat...sebab ada kenduri kahwin sedara belah wife aku...

9 comments:

Alexandriana Alia said...

macam2 keyword org duk google... hehe

harrazdani said...

banyak yg gersang bertopengkan ustaz skrg berhati2..;)

Abu Huzaifah said...

hoho... diorang nak cari bahan lucah lah 2... adoi...

suha said...

lucah yang lucu (^_^)

waveX said...

ustaz2..

Tea said...

teruknya. alhamdulillah tea xpenah lg kena mcm ni. huhuuhuhu. xnak xnak

vampire's lovex said...

cari la bnda senonoh sikit kan..

berita sengsasi said...

THIS BEST BRO!!

aizamia3 said...

macam-macam cara diorang nak cari cerita..

Ping your blog