Sunday, April 10, 2011

Automatik Unfollow???

Seingat aku....dan memang aku memang tak nyanyuk lagi nih.... aku tak penah unfolo maner-maner blog yang dah aku folo... tapi tadi aku terjumpa beberapa blog yang aku dah folo.....tetapi aku seolah-olah tak folo??

Perkara ni aku baru sedar tadi.... sebab ada satu blog tu aku memang selalu usha jugak. Dan memang aku dah folo.... dah lame dah.....Tapi biler aku tekan gadget butang follow dier.... aku masih unfollow? Sebab kalau dah folo....dia tanya kita balik....nak folo guna akaun mane pulak.. Tapi tadi tak macam tu....

Bukan satu......banyak jugak la yang jadi gitu.... aku pun tak tau kenaper...memang wujud automatik unfollow ker?? Blogger otai.....tolong jawab persoalan nih..... Kesian jugak la kan...Kot-kot la dia ingat aku unfolo dier dengan sengaja... Padahal aku tak penah unfolo sape-sape!! 

Kepada yang perasan aku unfolo diorang....aku mintak maaf banyak-banyak sebab aku sendiri pun tak tau... Aku memang jenis takkan unfolo selagi blog tu tak tutup. Aku pun tak tau la kot-kot ade yang hack aku punyer akaun....tapi setakat ni rase tak penah lagi kot.

Serius aku nak tau....penah tak ada blogger lain mengalami situasi sama macam aku... Serius jugak la kalau benda ni berlaku kepada blogger yang dah jadi kawan..... Boleh retak hubungan kawan tu....

20 comments:

forever love said...

tak tahu la.. rasanya tak kot.. tapi tak tahu la kalo ada disebalik tue..

cik najihah said...

penah jugak macam tu...

Mr. TN_SkY said...

actually PW..perkara yg sama pernah berlaku pada SkY jugak..tpi dah fhm daa..bukan sebab auto unfollow but depend on account yg PW pakai wktu follow dan account yg PW tgh pakai wktu KLIK button follow tuu..

ex: dulu PW folow kai Yahoo account...then hari ni PW kai google account visit blog yg sama then try tekan button follow..akan jadik perkara yang sama :-) harap2 fhm ye..try lah test.jgn risau..not a big deal..hehe.sbb tuh kdg2 ade folllow dua kali tuh hehe =.=

HANTU DAN DIMANA RELEVANNYA TERHADAP KITA

Ara Farahah said...

ni kisah betul erk..? rsenye mcm penah gak kene gni.. ksian dak tu,, xpasal2 tacink..

Pembawa_Wacana said...

Mr. Sky: Masalahnyer aku ada google akaun jerk.... tu yang poning tu...huhu

Izamir Ridzwan said...

ade jugak yg unfollow sb tak suka kandungan blog kita.. memang boleh unfollow pon.. ade setting tuh.. bukan auto unfollow

puanbee said...

selalu sangat jd cam tu kalau unfollow org yg memang kita tk kenai lain cerita ini kawan2 rapat pun unfollow apa kes kan ..tk kakn kiter nk unfollow pulak! hee

Pembawa_Wacana said...

Izamir: Ni aku punyer daa... pasal unfolo tu memang aku tau..tapi macam mane aku unfolo orang lain sedangkan aku tak penah unfolo? Haaaa.... tu masalahnyer...

mOoN said...

errr,, adakah macam tu? x pasti if pernah terjadi...huhuhu...

Mr. TN_SkY said...

ahaa..yekew? adess.

simanis said...

Laaaa...ye ke mcm tu??? abis laaa...dah la saya baru je belajar ber blog ni...

simanis said...

Laaaa...ye ke mcm tu??? abis laaa...dah la saya baru je belajar ber blog ni...

SoLy SoLicious said...

uikkss.. ade jugak ke automatik unfollow??

p/s : bile pulak nak bukak segmen review?? heee

tieha ismail said...

perkara yg sama terjadi pada diri tieha...memang pelik...pelik jugak cmne boleh jadi camtu...

SyafiqueRidhwan said...

salam.
selalunya masalh kat bahagian akaun. mungkin sebelum ni follow pakai akaun yahoo, macam mr tn sky tu cakap.
cuma mungkin jugak ada problem kat bhgian widget follower. Sebelum ni pun ada isu-isu lain pasal benda ni..

Sunah Mohammad said...

blog saya kan salah satunye ahse......T_T baru perasan tadi ahse baru follow...nasib bek tak wat entry..ahahaha~

►AdamXis◄ said...

Assalam...haa selalu gak jadi camnie...better login jer...sbb mayb die ada blog lain...jadi kite follow salah satu blog dia jer...sbb tuu keluar "you have been previously login"...kemungkinan laa sbb tak pasti jugak...wallahualam...

saya bukan tomato said...

ade gak kdg2 ceq kena benda sama jugak.. tataw... wuuu
padahal dah folow..risau plak..

Ujang9897 said...

argh...kau mmg unfollow aku kan

m y z . z i e m a said...

betul2. kejadian ni betul2 berlaku =.=