Saturday, April 9, 2011

Hikayat Kedai Kopi Special Edition - Blogger dan JPJ

Diceritakan seorang insan......lembut hati bagaikan taman.... he he he. Macam lirik lagu Siti Nurhaliza la pulak kan...... Ini cerita berlaku di tempat nak amik lesen kete.... Tapi diceritakan kembali di kedai kopi...he he he

Joyah: Pak Samad, mai kopi secawan!

Pak Samad: Secawan jek? Tengok badan macam tak cukup je secawan..he he

Joyah: Amboi mulut...... busuk bebenor.... badan ni nampak je besar...tapi sebenarnya slim... Ni jadi gini sebab lepas stat keje kerajaan la ni.... asyik rehaaaaaaaat jer...

Pak Samad: Iyo lah tu..... Haaa..... Joyah dah order..... Johan? Nak aper?

Johan: Nak teh o sudaaa.....tengah kering nih... Tekak pun kering.... poket pun kering....
Pak Samad: Wokeh.... tunggu 5 minit...lebih je...boleh isi borang aduan ok..

Johan: Pergh.... mengalahkan Pizza Hut dah kedai kopi Pak Samad nih...

Pak Samad: Menjaga pelanggan tu diberi keutamaan...hehe

Johan: Haa...Joyahnyer.... aper cer tadi exam nak amik lesen?
Joyah: Aduuuuuh Johan oooooooiiii....Kuuuuuus semangat.... Memang memalukan gamoknyer...

Johan: Heh...apo ke he? Ce citer...ce citer...

Joyah: Jap nak flash back..... di suatu pagi..............

[Flashback...... set sekarang di tempat test.... ]

Pak Din JPJ: Okeh....lepas habis kita pusing-pusing di bandor nih... kita akan buat test di dalam sekolah memandu pulak ok...

Joyah: Bbab.....bab......baik tuan.....

Pak Din JPJ: Oh...gagap ker....

Joyah: Dak eh..... takuutt..... gigil nih...

Pak Din JPJ: Jangan ler takut.... Ermm.... berhenti dekat kedai tu jap... nak beli jeruk buah... berhenti jap eh..

Joyah: Aik...ermm.....ok....ok....

[Setibanya di sekolah.....Joyah buat la test di dalam sekolah tu....situasi sekarang Joyah berada di dalam tempat parking.... elok je parking nyer...tak langgar tiang...]

Pak Din JPJ: Ok Joyah...... boleh keluar...

[Joyah pun mematikan enjin ketenyer....dan keluar dari kete....]

Joyah: Ya tuan.... dah siap ker?

Pak Din JPJ: .................................................... [ dan dia gelak segelak-gelaknyer....]
Joyah: Kenape tuan....... saya buat salah ker....

Pak Din JPJ: Hadoooooiii cik Joyah ooooooiiii...... Saya suruh keluar dari tempat parking.... bukannya awak kuar dari kete.......

Joyah: Oh....he he he... mintak maap....mintak maap....

[Kembali ke Kedai Kopi]

Joyah: Ko bayangkan....betapa malunyer aku.... Rase nak tutup je muke nih time tu...tapi nak buat test bukit pulak lepas tu... Terpakse la buat dono n stedi jer...

Johan: [guling-guling dan terbahak-bahak....]

Joyah: oi...oi.... jangan la melampau sangat kalo nak ketawa pun.... terasa nih..

Johan: Ok...ok....aduhh....berair mate aku nih.... kalah Mr. Bean....

Joyah: Balik jela gini.... bukannyer nak bagi motivate ke aper ker....

Johan: Joyah......oit.....Joyah...... Kopi dah sampai nih...... Joy....yah oit....

~PEACE~

10 comments:

senyumSOYA said...

joyah gabra sgt tu~hhehehe..

xpun pak cik JPJ tu encem..(^^~

Rozali said...

Assalamualaikum PW

lulus ke joyah tu....

Wassalam

Budak Botak said...

he3, cian joyah...

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

sebenarnya..dulu masa mik lesen sy pun cmtu bahahahaha....gabra nye pasal..

tapi nsb baik lulus sbb pndai wat muka kesian ;p

psstt...PW, nxt time ku calonkan kamu utk header ye..masalahnye org pun xcalon header akak muahahaha syahdis!

kella said...

oh... ada pengalaman yg memalukan di jpj dulu.. huhu! ;p

nadira shahid said...

kalau NS pegawai tu, memang dah gelak terguling ;p tak pe, perangai innocent joyah dimaafkan sebab terlampau gabra ;p

Sunah Mohammad said...

hahahahahahahahaha! ahse!! saya ni memang nak amek lesen ponnn...jangan la jadi camni...T_T

Afzainizam said...
This comment has been removed by the author.
Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
kereta gear auto dan gear manual

yuppp era ambik lesen dah lama berlalu tau

nur amalina athman said...

MESTI SAYA LULUS TEST JPJ 25 nie..haha..SEBAB SAYA KAN PAKDIN JPJ..hehe..
suka watak tue..

http://shqpewsqiq.blogspot.com/2011/04/terima-kasih-pwacanaku.html

khas untuk anda