Monday, April 4, 2011

Misteri Simbol

Dalam kehidupan ni.... setiap yang hidup...ada bentuk molekulnya..... ada bentuk kristal... ada bentuk bulat.. sape yang pernah belajar pasal mikroorganisma...mesti penah tengok la kan... Tapi baru-baru ni ada satu simbol yang mengkecohkan kita... Simbol ni....


Simbol ni dikatakan muncul di KLCC, di badan ikan, di bendang sawah.... di atas permukaan air.... macam-macam lagi. Ada yang mengaitkan dengan cerita baru yang akan dikeluarkan tak lama lagi yang bertajuk, The Infection. Tapi kan...takkan la sampai di majalah dan surat khabar tempatan keluar simbol ni untuk kempen citer orang puteh tu?? Giler kencang dia punyer publisiti....kan?


Bukan tu saja..... aku juger penah terlihat simbol ni masa nak bukak blog Bro Ben.. Aku tau bro Ben takde widget pelik-pelik ni.....tapi ada satu malam tu terkeluar benda alah ni.... aku refresh....baru hilang benda tu. Spam??? Malware??? Giler kencang kempen simbol ni...... 

Aku terbaca pasal simbol ni dalam blog Abang Nara.... Dia pun tertanya-tanya pasal simbol ni.... Aku pun sama.... Nak kata simbol Alien.....alien mane wujud.... yang wujud cuma setan, malaikat dan jin je la kan selain kita...Ikut dasar dari Quran sudaaa..... Memang ada alien...kalau didefinisikan untuk makhluk halus seperti golongan jin nih...Jin ni banyak jenis...orang bunian adalah termasuk...Jin Samsudin tak termasuk!!


Ada yang kaitkan dengan simbol iklan Celcom...ada kaitkan dengan lambang radioaktif.... ermmm...macam-macam la kan. Aku cuma terfikir satu perkara jer.... Kalau iklan Celcom atau simbol loji nuklear yang bakal didirikan di tempat kita.... Takkan la diiklankan sampai ke luar negara beb? Takkan kecoh sampai ke luar....haiyo.... So, aku terfikir....kalau la sekuat ni la simbol ni di propaganda kan.....mesti ianya benda besar kan? Benda yang lebih dari itu.... Benda yang melibatkan......WORLD...


P/S: Sapa tau...angkat tangan macam Usop Wilchaa!!! He he he

18 comments:

Nasir Mukhriz Rahman said...

Simbol ni banyak kat tiang lampu taman aku..
selagi ada tiang, selangi tu lah 'Diorang' ni tampal..
lokasi: Paroi Jaya, SEREMBAN

♥ Mrs.Eady ♥ said...

soley soley...hehehehe...

Rozali said...

Assalamualaikum PW

dekat blog kak ina kl 2 pun ada cerita ini

http://www.kakinakl.com/2011/03/fenomena-apakah-ini-suspen-sungguhlah.html

Wassalam

d_tieah said...

Selain dari entry pasal APBH.. Ramai jugak yang tulis pasal benda ini.. Ermmm..

Entry Terbaru 1 : Berkat Emak Undi ; Shaheizy Sam Bintang Paling Popular 2010
Entry Terbaru 2 : Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010

kuperludia said...

ha'ah hr tu pon aku bkk belog abg ben kua menda alah ni gk..aku ingt dh knape...tah hape2 ja...

... said...

as salam..
ni simbol DING. kalau dapat msg dari celcom, pasal DING, itu la dia,
saya baru dapat 2 hari lepas.

service DING, memang sanagt menarik!
free of charge ;)

kalau encik guna no. celcom, meh bagi, saya nak DING puas2~ hoho~

infoRenungan :

Fitrah Ilusi dan Realiti Cinta

cacing said...

fuh... gambar je dah cukup bahaya... mungkin kah atom2 nuklear dari jepun akan attack malaysian blogger? heeee

... said...

hm..nak jadikan entri ni =)

mcm ni lah said...

kat tv3 pun ade iklan simbol ni,. sambil angkat tangan ala2 usop wilcha

Ofyn sayang said...

nice blog..
tengs visit my blog..
i follow u :)

http://ofynsayang.blogspot.com

... said...

as salam..encik~

kat entri baru saya ni boleh menjelaskan sedikit sebanyak hal ni.

=)

http://fadzli-rt.blogspot.com/2011/04/infosemasa-kuasa-infeksi-celcom-ding.html

Jo Qusary said...

simbol new world order kot, hehehe

D i n said...

misteri sampai hari2 tringat =_="

GiveAsh said...

simbol ni menjadi fenomena..haha
apa di sebalik semua ini??
huk huk!!

kak ina kl (2) said...

ooo kamu pun buat N3 gak ek..biarlah rahsia ek..akak pun tak tau apa ke benda ni..

Lin Azlina said...

owh..celcom eh...ingatkan apala tadi..baru tgk kt tv3 td

Silent Blogue said...
This comment has been removed by the author.
Silent Blogue said...
This comment has been removed by the author.

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785