Thursday, April 7, 2011

Kenapa Siput Babi Sangat Perlahan..

Kenapa siput babi ni slow.... ni adalah fakta okey... siput babi adalah salah satu haiwan yang memang tersangat la slow apabila bergerak..... Gerakan paling lajunya hanyalah beberapa sentimeter untuk seminit. Ni antara jawapan-jawapan yang aku penah jumpa dan dengar...


Sebab Siput Babi takde kaki
Ermm..... Tak semestinya.... ular pun takde....tapi laju kan? Haaa...... Maknanya jawapan ni disangkal dah..he he

Sebab Siput babi ni ada cengkerang...berat
Ermm.... kura-kura slow... tapi takde la seselow macam siput babi kan? Kulit kura-kura lagi berat dari cengkerang si siput babi... 

Sebab Siput babi Ni sama Spesis Dengan berukbeng
Opss..... kene ban aku kalo komen yang ni..... bagi sesiapa tak tau spesis apekah berukbeng tu..... dia ada kene mengena dengan internet.... Si Bro Ben pakai.. hehehe

Tu ler antara jawapan yang tak betul..... sebenarnya aku tau reason die kenaper si siput babi ni selow.... Sebabnya ialah....................


Siput Babi ni pening!!! 

Pening akan spesis sebenar dia.... Ni ler yang selalu difikirkan si siput babi ketika berjalan....

"Aku ni siput ke.......Babi???"

Tolong jangan pengsan atau melempar plastik ke arah monitor anda...he he he :D

"Naik moto lagi senang...laju... walaupun pening dengan identiti", Kata siput babi ni

~PEACE~

P/S: Review Blog Masih Berjalan... Klik SINI
Sape tau ada keje kosong di kawasan Putrajaya, Bangi... Sedara terdekat nak keje...:)

10 comments:

mcm ni lah said...

kalo mcm tu kene tuko le nama dari siput babi ke siput oink oink atau siput masak lemak cili padi,.

Syuk Ry said...

mngapekah siput babi.. huhu..

rosmalisa binti mat isa said...

ahahha..buleh pulak macam 2..ish3...

ishiko said...

cube teka.. nape org kate sipot babi ni haram?? haaa...

feresa~* said...

owh..si siput...;)

Cik JuneD said...

alololorrr...
chommel nya siput tu :)

mungelily said...

haha siput bwk motoo xbley blaa.. ;P

Kimi Yun said...

siput babi pn knpius bile nk dkt ngn haiwan2 len sb nti org ckp die haram....XD

CikTomyam said...

hahaha lawak aih entry..tp suratan atau kebetulan nie? huhu

arep_lockermonth said...

haha!kecian~

IKLAN BERBAYAR

IKLAN BERBAYAR
Berminat? Terus wassap ke: 011-14957785